Translate

sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Uusi tietokone


Päätimme hankkia uuden tietokoneen tosi pitkään hyvin palvelleen Windous-PC:n tilalle. PC oli itse osista koottu ja toimi edelleen tosi hyvin, mutta emolevy oli jo niin vanha, ettei siihen saanut asennettua enää uusinta Windows käyttöjärjestelmää. Uuden tietokoneen hankinta oli siis väistämättä edessä.
 

Vanha keskusyksikkö

Päätimme samalla vaihtaa Applen tietokoneeseen, joka toimii paremmin yhteen iPadini ja iPhoneni kanssa.Koneen kanssa on ollut nyt hieman opettelemista, sillä jotkin toiminnot ovat täysin erilaisia kuin vanhassa koneessa. Kuvien siirto kamerasta tietokoneeseen tuottaa myös vielä hieman päänvaivaa, mutta eiköhän sekin ala pian luistaa minulta ihan normaalisti. 

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

14 kommenttia:

 1. Onnia uurelle tiatsikalle! Ekköhän äkkiää opi uuren koneen tavoolle. Meilläki uuren hankinta voi tulla äkkiääki etehen. Kauhulla orotan sitä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieman erilainen käyttöjärjestelmä vaatii kyllä hieman paneutumusta koneen käyttöön.

   Poista
 2. Paljon onnea uudesta tietsikasta! Tsemppiä ja pitkää pinnaa toimintojen opetteluun. Itselläni on käytössä läppäri, jota tyttäreni kutsuvat dinosaurukseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika nopeasti sitä loppujen lopuksi tottuu uuteen koneeseen ja sen käyttöön.

   Poista
 3. Onnea opetteluun ja toivottavasti saat iloa uudesta koneesta. Meillä on myös Applen sarja ja täytyy sanoa, että niiden yhteentoimiminen on iso helpotus ja hyöty. Puhelimen kuvat siirtyvät kaikkiin laitteisiin ihan itsekseen ja samoin kameran kuvat, kunhan ne on ensin kertaalleen avannut tietokoneella. Ostimme tietokoneeseen sellaisen koneen takana olevaan porttiin kiinnitettävän pienen lisälaitteen, missä on lisää portteja ja myös muistikortille oma kohta. Tätä kautta siirrän kuvat kamerasta koneelle. Tosin, jostain syystä minun täytyy aina ennen muistikortin laittoa ottaa ensin irti tuo lisälaite tietokoneesta ja sitten laittaa se saman tien takaisin, jotta kone havaitsee uudet saapuvat kuvat muistikortissa. Sen jälkeen onkin ihan helppoa napsauttaa kuvat-ohjelmassa kameran kohdalta klikkaus ja sen jälkeen yläpalkista ’tuo uudet’.
  Voi ehkä olla muitakin tapoja kuvien siirtoon kamerasta, mutta näin minä olen toiminut ja helposti sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt kun saimme vanhan tutun Adobe Photoshop Elements -ohjelman toimimaan koneen kanssa sujuvasti yhteen niin ongelma hävisi.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Uuden tietokoneen hankinta on valitettavasti jokaisella meistä aina jossain vaiheessa edessä.

   Poista
 5. Nyt rupes asiat luistamaan uuden koneen myötä. Kunhan pääset koneen kanssa sinuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhakin kone kyllä toimi ihan moitteettomasti ja varmasti, mutta siihen ei enää saanut uusinta Windows käyttöjärjestelmää.
   Hyvin alkaa jo sujua.

   Poista
 6. Uuden hankinta on aina pienen opettelun takana, mutta varmasti hyvän ostoksen teitte!

  VastaaPoista
 7. Good luck with our new computer studying, Anemone. Love your white monitor and white keyboard.

  VastaaPoista