Translate

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Lumipalloheisi ei kevään kuivuudesta piitannut Lumipalloheisi kukki meillä todella runsaasti ja pitkään kevään kuivuudesta piittaamatta.
Laukoista ei sitten voikaan sanoa samaa. Ne jäivät pieniksi ja lehdet kuivuivat ikävästi hyvästä alkuasetelmasta huolimatta. Iloitsin nimittäin aiemmin keväällä sitä, etteivät laukkojen lehdenkärjet olleet ensimmäisen kerran lainkaan paleltuneet. No nyt ne siis kärsivät kuivuudesta senkin edestä.


Puutarhan kaikki päivitykset laahaavat nyt pahasti jälkijunassa, mutta sen verran on ollut puutarhurilla ruuhkaa töiden ja muiden juttujen kanssa, ettei tänne blogin puolelle tahdo lainkaan ehtiä.

Mukavaa ja aurinkoista päivänjatkoa kaikille.

31 kommenttia:

 1. Onpa todella uhkean kaunis lumipalloheisi sinulla, aivan kukkia täynnä! Meilläkin laukat jäivät melko mataliksi, varmaan kuivuudella oli suuri osuus asiaan. Samanlaista kiirettä on Kivipellossa ollut, blogin puolelle ei tahdo millään ehtiä kirjoittamaan saati kommentoimaan, mutta syksyllä sitten on paremmin aikaa :D.

  Mukavaa viikonjatkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan tuntuu kiirettä riittävän ja työt hiukan ruuhkaantuvat. No, maailma ei tule sen valmiimmaksi vaikka kuinka huhkii.

   Poista
 2. Onpa komea tuo limipalloheisi! Valkoiset kukinnot vielä korostuu metsää vasten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää kyllä viihtyvän hyvin kasvupaikallaan ja kukkii aina runsaasti.

   Poista
 3. Upea lumipalloheisi! Meillä myös osa laukoista jäi tosi vaatimattomiksi, mutta jättilaukat ovat kukoistaneet. Niillä tosin lehdet ovat ihan kuivuneet ja kamalat, mutta täytyy katsella vain kukintoja😊 En oikein tiedä mitä niiden kanssa istuttaisin, jotta isot lehdet olisivat piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukoilla oli kyllä ennätyksellisen huono vuosi kuivuuden takia. Toivottavasti taas ensi kesänä kukoistavat entiseen malliin. Kuunliljat peittävät aika hyvin laukkujen lehdistön.

   Poista
 4. Lumipalloheitesi on runsaskukkaisuuden lisäksi kaunis myös muodoltaan.
  Minunkin laukkani ovat tavanomaista pienikokoisempiä, mikä varmaan johtuu kuivuudesta. Myös niiden lehdet kellastuivat ennätysnopeasti. Onneksi valtaosa lehdistä peittyi muiden kasvien lomaan.
  Aina ei ehdi blogiin kirjoitella. Elämää pitää olla blogin ulkopuolellakin. Kivat blogit eivät kuitenkaan unohdu, joten ole huoleti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen poistanut lumipalloheidestä melko monta ylimääräistä oksarunkoa lähes vuosittain. Nyt se alkaa näyttää jo minustakin aika kivalta.
   Näin kesäisin on aina monenlaista puuhaa ja menoa ja koneelle tuntuu ehtivän hieman harvemmin.

   Poista
 5. Lumipalloheisi on todella upea runsaasa kukassa. ilmeisesti pärjää kuivuudenkin aikana. Todella näin kesä aikana ei aina kerkiää koneen ääreen kun on pihalla paljon töitä.nyt kun on niin paljon kastelemista kun ei taivaalta tulee vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuus ei näyttänyt haittaavan sitä millään lailla ja kukinta kesti tosi pitkään.
   Sade alkaisi olla taas paikallaan ja perjantaiksi sitä on tänne luvattukin.

   Poista
 6. Upea lumipalloheisi. Onko se kasvatettu yksirunkoiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen leikannut ja poistanut lähes vuosittain lumipalloheidestä ylimääräisiä sivurunkoja. Nyt on enää kolme runkoa jäljellä. Kuvassa ne eivät vain näy kovin hyvin.

   Poista
 7. Upea heisi, aivan mahtava! Täällä ei koko laukkoja juurikaan näkynyt, ihan onneton vuosi! Kesä ja muu elämä vie ilman muuta aikaa myös tältä harrastukselta, minulla vastaamiset laahaavat koko ajan jäljessä, ja omatkaan postaukset eivät tule kovin tiuhaan. Tämä lienee monen puutarhurin haaste näinä päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku.
   Kesällä aktiviteetejä tosiaan piisaa ja koneelle näyttää ehtivän nyt hieman harvemmin.

   Poista
 8. Upea lumipalloheisi! En ole missään nähnyt tuollaista puumaiseksi kasvatettua, on ihana! Laukatkin näyttävät hienoilta, ovat kuitenkin sen verran isoiksi jaksaneet kasvaa, etteivät jää kuunliljojen sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lähes vuosittaisilla leikkauksilla siitä on saanut kyllä melko kivan.
   Laukat jäivät nyt tosi vaatimattomiksi, mutta näkyivät sentään kuunlijojen takaa melko hyvin.

   Poista
 9. Upea lumipalloheisi! Ei oo miullekkaan sattunu puuks leikattuu. Laukat on meillä ihan normaaleja, vielä on kukkimattakin osa. Ollaan kyllä kasteltukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Itse leikkaamalla saa melko helposti kasvista runkopuun.
   Kiva kuulla että sinulla laukat ovat kastelun ansiosta pysyyneet normaalin kokoisina.

   Poista
 10. Onpa komea lumipalloheisi sinulla! Toivottavasti selviää puu ja laukat huomisista runsaiksi ennustetuista sateista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumipalloheisi ja laukat ovat lopettaneet jo aikaa sitten kukintansa. Kuvapäivitykset vain tulevat pahasti jälkijunassa.

   Poista
 11. Tosi kauniin muotoinen lumipalloheisi ja aivan ihanasti kukassa!

  VastaaPoista
 12. Upea lumipalloheisi! :) Kauniilta näyttää laukkojenkin kukinta. Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 13. Kesän kukinnat tulevat ja menevät, ilman että ehtii blogissa henkäistä asioista. Eipä tahdo tulla istuttua koneella pakollisia laskun maksamisia enempää. Mutta kesä on tehty elettäväksi ja nautittavaksi. Koostetaan sitten syksyllä, kun on sitä joutoaikaa viimeinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä hektistä aikaa ja on niin paljon kaikkea tekemistä, ettei sisällä koneen äärellä viihdy pitkään. Kuvia pitäisi vain muistaa ottaa puutarhasta tarpeeksi, jotta on sitten talvella mitä muistella.

   Poista
 14. Lumipalloheisi on kuin yksi suuri lumipallo, onneksi ilman talvea. Todella kaunis!

  VastaaPoista
 15. Lumipallot eittämättä tulevat mieleen ja onneksi, ihan kuten mainitsit, ilman talvea.

  VastaaPoista
 16. Kaunis lumipalloheisi ja edelliset pionit upeita ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle Kruunu Vuokko ♥

  VastaaPoista
 17. Oi, onpa upea tuo sinun lumipalloheisisi. Kuin mekko olisi yllään. Minun lumipalloheisini kuoli ja siinä oli aina hirveästi kirvoja. En sitten enää hankkinut uutta.

  VastaaPoista