Translate

perjantai 8. kesäkuuta 2018

RönsyleimutRönsyleimujen kukinta toukokuulle sattuneiden helteiden vuoksi oli meillä melko nopeasti ohi. Jouduin myös  kastelemaan niitä pariin otteeseen, joka on aika poikkeuksellista, sillä lehdet alkoivat kuivuudessa käpristymään ikävästi. Onneksi illalle ajoittuva kastelu sai ne kuitenkin melko nopeasti piristymään.


Ylläolevassa penkissä kasvaa lisäksi mm. kolme jalokärhöä ja yksi pensaskärhö, morsiusangervo…..


punaista sammalleimua, hopeamarunaa, syyspäivänhattu, syyshohdekukkia ja tarharistikkiä,  joista kolme viimeksi mainittua kasvia eivät näy kuvassa. Penkin molemmissa päissä on myös havukasveja.


Minulla on, kuten kuvista voi havaita, kolmen väristä rönsyleimua, eli punaista, lilansinistä ja valkoista. Valkokukkainen on jostain syystä jäämässä lilaan verrattuna alakynteen. Aivan alkuaan niitä oli yhtenäinen määrä ja istutin ne toinen toisensa lomaan. Ylläolevassa kuvassa näkee siis hyvin miten dominoiva ja syrjäyttävä liilakukkainen rönsyleimu on valkoiseen verrattuna.


Tässä keittiön ikkunanaluspenkissä punaisen rönsyleimun lisäksi kasvaa mm. sammalleimua, hopeahärkkiä, purppurapunalatva, syysleimuja, syysastereita, myskimalva, akileijoja, pioneja ja penkin päässä erilaisia havukasveja ja sinikukkaisia siperiankurjenmiekkoja, samoin kuin jo kukkineita tulppaaneja.


Mielestäni söpö pari.


Kuvassa oikealla kasvaa Flammentaz- köynnösruusu.

32 kommenttia:

 1. Ihania värejä! Hyvää viikonloppua;-)

  VastaaPoista
 2. Näyttää kauniilta, kun ovat saaneet levitä isoiksi matoiksi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihania rönsyleimumattoja.
  hyvää viikonloopua sinne teille.

  VastaaPoista
 4. Rönsyleimulla olisi mukava korvata nurmikkoa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Oon ihaallu aina sun rönsyleimukasvustoja ja nykki non nii näyttäviä. Hyvä tiätää, että violetti on hyvä leviämähän. Mullon sitä vähiten, mutta ohan se viimmeeseksi istutettuki. Kuivuus on lyhentäny tehokkahasti kukkien kukkimisaikoja. Sääli.

  VastaaPoista
 6. Hurmaavat ja ryöppyävät sammalleimut kuuluvat lapsuuteni kesiin.
  Meillä oli pihatien varrella vanha, entisen puutarhurin rakentama, kaareva kivimuuri, joka kukki valtoimenaan sammalleimua touko-kesäkuussa!
  Kivireunan päällä kasvoi valtava vanha kultasade sekä ruostekukkia. <3

  Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Komeasti kukkii, kun kastelit! En ole rönsyleimusta kuullutkaan. Sammalleimua minullakin on.

  VastaaPoista
 8. Kauniit kukkapaljoudet, olen aivan ihastunut sinun rönsyleimuusi ♥ Kirjoitin siitä muistilapun viime vuonna mutta en ole ehtinyt etsiskellä. Haluaisin saada omaan pihaan. Mutta kunhan muistutat joka vuosi niin ennen pitkää aktivoidun. 😎

  Meilläkin sammalleimu hoiti kukintansa aika nopeasti, eikä ollut ihan niin tuuhea kuin aikaisemmin. Valkoistakin meillä on joskus ollut. Kirjoittamastasi tajusin että aniliininpunainen on varmaan sen syrjäyttänyt.

  Ihanaa viikonloppua, sadetta odotellessa. ☂️ Meille on luvattu maanantaiksi.

  VastaaPoista
 9. Rönsyleimusi ovat kauniita ja kuivuudesta huolimatta hyväkuntoisia. Jostain aiemmasta postauksestasi sain innostuksen hankkia rönsyleimua omaankin pihaan, valkoisena. Seuraavaksi täytyy hankkia tuota lilaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Thanks for sharing these wonderful pictures.
  All the photos are beautiful but I especially loved the first.
  Have a nice weekend
  Maria from
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phlox stolonifera is one of my favourite. Especially the white cultivar. Have a nice summerish week.

   Poista
 11. Upeat rönsyleimut. Huomaa joskus, miten saman kasvin eri värit tai alalajikkeet ovat erilaisia levittäytymisen suhteen.

  VastaaPoista
 12. Ihanat väriaallot syntyvät kukista <3

  VastaaPoista
 13. Todella kaunista rönsyleimua Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 14. Rönsyleimut on näyttäviä laajoina kasvustoina. Miulla on vähän tuota liiloo. Sammalleimut myös on kauniit kukkiissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajoina kasvustoina se kieltämättä pääsee oikeuksiinsa. Sammalleimu on monelle huomattavasti tutumpi, kuin rönsyleimu.

   Poista
 15. Minulla on kootipihassa vain yksi pikkuruinen valkoinen rönsyleimu, mutta mökkipihalla niitä on enemmän, siellä myös lilakukkainen vie selkeästi tilaa muilta. On sinulla upean näköinen penkki!

  VastaaPoista
 16. Todella ihanan värisiä ja isoina alueina todella näyttävää.

  VastaaPoista