Translate

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Uusitulla allas-aluella alkaa olla viime silausta vaille valmista


Uusittu allas-alue alkaa olla loppuviilausta vaille valmis. Etualan kuunliljojen juurelle täytyy tuoda vielä hieman uutta multaa.... ja


kunhan saan hankittua kivituhkaa, täytyy laittaa sitä ohut kerros seulotun soran pinnalle, jotta sora sitoutuu paremmin paikoilleen.


Graniittinen vesipaasikin on asennettuna talven jälkeen paikoilleen. Hieman jännitin keväällä, kuinka viime syksynä latomani betonikiviympyrä on pahan routatalven jälkeen pysynyt kuosissaan, mutta huoleni oli onneksi turha ja kivet olivat pysyneet hyvin paikoillaan. Kesäkukka-amppelit ja lasipallot ripustin koristamaan paviljonkia hieman kesäisemmäksi. 


Sain vihdoin kevään kiireiden hieman hellitettyä asennettua tällä viikolla myös laatat mieheni tekemän kaarevan betonikivimuurin viereen. Tarkoituksena oli alkuaan laittaa paikalle tummanharmaat laatat jo viime syksynä, mutta en harmikseni onnistunut saamaan niitä enää mistään, joten homma jäi siihen. Minulla sattui kuitenkin olemaan varastossa näitä punaisia laattoja ja paikalle mallailun jälkeen totesin, että ne itse asiassa sopivat ihan hyvin yhteen tummanharmaan betonikiviympyrän kanssa. Niinpä ne pääsivät käyttöön nurkista pyörimästä.


Käytävä vastapäisestä suunnasta kuvattuna.


Kuunliljojen erinomaisuus on taas kerran tullut todistettua. Ne nimittäin kestivät kuukauden helteisen jakson todella loistavasti nuukahtamatta kertaakaan. Kerrassaan loistava ja näyttävä kasvi, joka lisäksi estää yksivuotisten rikkakasvien kasvun juurellaan.



Oikealla näkyvä yksivärinen hämykuunlilja (Hosta Undulata) odottaa siirtoa toiseen paikkaan. Se istutettiin pari- kolme vuotta sitten keväällä, kun lehdet eivät vielä olleet puhjenneet, vahingossa kirjokuunliljojen joukkoon. No asia on onneksi korjattavissa.


Poistin vanhan altaan reunalla kasvaneet keltakurjenmiekat kokonaan ja istutin tilalle viisi kappaletta vaaleanpunakukkaista 'Look At Me' tarhajaloangervoa. Lisäksi ostin kolme tummanpunakukkaista (tai ainakin luulin ostaneeni) 'Montgomery' japaninjaloangervoa. Vasta kotona huomasin, että yksi angervoista olikin vaaleanpunakukkainen 90 cm korkeaksi kasvava 'Erika'. Joku oli ilmeisesti vahingossa laittanut väärän lajikkeen Montgomeryjen sekaan. No, pitäisi aina tarkistaa mitä onkaan ostamassa.

Mukavaa lähestyvää viikonloppua kaikille. Nautitaan lämpimistä kesäpäivistä.



38 kommenttia:

  1. Todella huolellisesti rakennettu ja hyvän näköinen alue. Punaiset laatat sopivat hyvin ja tuovat mukavasti väriä ja eloa. Kaunista!

    VastaaPoista
  2. Kaunis alue <3 Istuisin varmaan tuossa muurin reunalla joka päivä tuntikausia ihastelemassa. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Valitettavasti istuskeluun ei jostain syystä tunnu useinkaan olevan aikaa.

      Poista
  3. Your garden is so beautiful.
    Have a nice weekend
    Maria from
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
  4. Ihana paviljonki ja kaikki sen ympärillä. Kuunlilja on minunkin suosikkini. Ei tarvitse rikkaruohoja nyppiä ja kasvaa, vaikka vettä ei tule ei niin yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kiva, että sinäkin pidät kuunliljoista. Eipä sillä ole paljon muuta, kuin hyviä ominaisuuksia. Hyvin suosittu näyttää olevan myös ulkomaalaisissa puutarhoissa ja puistoissa. Eikä ihme.

      Poista
  5. Kuunliljapuskat ovat upeita! Alue on täydellinen ja punaiset laatat sopivat oikein hyvin.

    VastaaPoista
  6. Tyylikäs!
    Hienosti sopivat nuo laatat.

    VastaaPoista
  7. Onpa tyylikäs kokonaisuus 🙂

    VastaaPoista
  8. Todella hienon näköinen. ❤️

    VastaaPoista
  9. Onpa kaunista ja ihana tuo paviljonki. Kuunliljat ovat todella helppoja ja näyttäviä kasveja, näköjään sinunkin puutarhassa. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  10. I like your pergola very much, Kruunu Vuokko. It seems to be good and successful work, especially I like the red tiles laid along the raised wall. All construction is light and made with good taste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Nadezda. Those old red concrete slabs are my favourites too.

      Poista
  11. Aivan upea alue! :) Minulle kävi vähän samanlainen moka jaloangervo-ostoksilla. Olin ostavinani nimenomaan Erikoita, mutta yksi niistä osoittautuikin Brautschleieriksi. Muistanpahan jatkossa tarkistaa nimilaput kunnolla! Noiden taimien suhteen oli muutenkin epäonnea, onnistuin nimittäin tappamaan ne kuivuuteen melkein samantien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos.
      No olipa todella harmi. Eivätkö enää elpyneet? Jaloangervo näet on melko sitkeä.

      Poista
  12. Värimaailma ja toteutus kokonaisuudessaan on hyvin kaunis, kuunliljat antavat kaunista vihreyttä!

    VastaaPoista
  13. Hyvin rehevän ja upean näköistä. Minulla on myös kuunliljaa mökillä paljon ja se todella kestää kuivuutta hyvin .

    VastaaPoista
  14. Kyllä on kaunista!
    Kuunliljat on ihania.

    VastaaPoista
  15. Kaikki niin kkaunista ja minun makuuni! Olet tehnyt huolellista työtä ja kuunliljat ja angervot sopivat minusta loistavasti uuteen alueeseen. Ne ovat yhtä siistejä kuin tekemäsi alue!

    VastaaPoista
  16. Voi että on upea alue :) Vetää ihan sanattomaksi :)

    VastaaPoista