Translate

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Siemenkylvöjen päivitystä



Pelargonioiden mainio itävyys ja kasvuun lähtö on mielestäni aina yhtä yllätyksellistä. Tässä 2.4. kylvämäni 'Inspire Pink' sekä...…


'Inspire White'. Ottaen huomioon, ettei minulla ole ollut apuna lisävalolamppua olen kasvuun suht'  tyytyväinen. Toivon, että ehtisivät loppukesästä kukkia.


Kaksi rasiaa punahattua kylvin 29.3. ja se on yksi ehdoton suosikkiperennani. Sitä olen kylvänyt hyvin tuloksin ennenkin. Valitettavasti se on melko lyhytikäinen ja siksi sitä kannattaakin kylvää säännöllisesti siemenistä, jos haluaa sen vakituiseksi asukiksi puutarhaan. Kuten varmasti hyvin moni tietää, punahattu on kauniin kukintansa lisäksi mitä mainioin perhoskasvi, ja siksikin sitä kannattaa suosia puutarhassa.





Salkoruusu 'Summer Carnival' yllä. Salkoruusua olen kylvänyt pari kertaa aiemminkin. Ensimmäisellä kerralla se kukki kauniisti, mutta toinen kasvatuskerta ei tuottanut halutunlaista tulosta. Nähtäväksi jää kuinka nyt tulee niiden suhteen käymään?


Sain aikoinaan arvonnassa Päiväpesän elämää - blogin Katjalta ylimääräisenä bonuksena myös pussillisen kauniin punakukallisia tuoksuherneitä. Niistä sain syksyllä kerättyä paljon siemeniä talteen. Lastenlapset pääsivät kukin vuorollaan niitä vieraillessaan istuttamaan. Kylvövuorossa isoveikka 5 v ja pikkuneiti 3v.


Tarkkaa kylvöön keskittymistä.


Hienosti kaikki lastenlapset onnistuivatkin kylvöpuuhissaan, sillä tuoksuherneet ovat hyvässä kasvussa ja pitäisi kiireesti saada istutettua ne jo ruukkuihin.









2.4. kylvetty unikko 'Lilac Pompom'. Melkoista sekasotkua. Sen siitä saa, kun kiireessä yrittää oikaista ja kylvää aivan liian tiuhaan.


Timjamia. Sitä täytyy aina olla saatavilla.
  

Kelloköynnöksillekin kuuluu ihan hyvää. Ehdin siirtää ne jo kasvihuoneeseen, mutta katsoin kylmien yllättäessä parhaimmaksi kiikuttaa ne takaisin sisätiloihin.




Tässä perennojen siementaimia. Osan siemenistä hankin Prahassa lomalla käydessämme.
Lähinnä Rudbeckia päivänhattua, palloesikkoa ja ketoneilikkaa. Näitäkin osaa pitäisi päästä jo kovaa kyytiä koulimaan. Kasvihuoneessa on lisäksi kahteen styroxiseen kalalaatikkoon kylvetyt samettikukat ja jo taimettuneet neilikat.

Toivottavasti lämpimät ja aurinkoiset päivät pian palaavat. Nyt näyttää jo lupaavalta. Aurinko paistaa ja varjossa on +10 astetta, joten kyllä se siitä???

Mukavaa sunnuntain jatkoa.

28 kommenttia:

  1. Pelakuiden kasvatusta voisin joskus kokeilla, sinulla näyttää olean terhakoita pikkupelakuita. Toivotaan, että ehtivät kukkiakin 👍

    VastaaPoista
  2. Terhakoita taimia,:) ja paljon.
    nuo pelakuut kyllä kiehtoo...seuraankin niiden vaiheita,silmä tarkkana:))
    ne kalalaatikot ovat mainiita pitävät istutukset/taimet lämpöisenä,harson nakkaan pääle kasvihuoneessa,(meillä ei uskalla ajatellakkaan kasvihuoneeseen vientiä -3-4 yöllä pakkasta,)
    Ihania kevät ja kukka touhuja,sinulle:))
    Aurinkoa ja lämpöä läpi Suomen:)) toivon:)

    VastaaPoista
  3. Komeita taimia;-) Minun viimevuotiset unikot, on kesällä karistaneet siemeniä multaan. Nyt niissä on isot alut kukkapenkissä, vaikka ympärillä on ollut lunta, ja ilma on kylmä.Ihan outoa!

    VastaaPoista
  4. Mahtavat taimikokoelmat! Täällä kelloköynnökset ja tuoksuherneet ovat vielä pienempiä, mutta perässä tullaan!

    VastaaPoista
  5. Kiitos. Nyt vain toivotaan lämpimiä säitä.

    VastaaPoista
  6. Mäki olin yllättyny pelargooniooren helaposta kasvatuksesta. Nonki mun parhaimpia taimia. Nua takatalavia ereltänehet hianot säät karsiivat esikasvatettavia, se kastelu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelargonit ovat kyllä tosi kiitollisia kasvatettavia. Nyt vain toivon kovasti, että ne myös ehtisivät kukkia.
      Muutoin tein päätöksen, etten kesäkukkia enää jatkossa kylvä ja esikasvata. Katsotaan pitääkö päätös?

      Poista
  7. Hyvin ovat itäneet ja kasvaneet! Pelakuita en ole siemenestä koskaan kylvänyt, punahatut sen sijaan tänäkin vuonna itivät kivasti. Kelloköynnöksesi ovat huikean komeita, toivotaan, että saadaan pian kasvit ulos. Samoin apulaisten kylvämät tuoksuherneet pitäisi teidän saada pian jo pihalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelargonit näyttävät onnistuvan siemenkylvönä tosi hyvin samoin, kuin punahatutkin.
      Kelloköynnökset ja tuoksuherneet siirrän varmaan ihan lähipäivinä kasvihuoneeseen. Yöt saattavat olla vielä hyvinkin kylmiä, mutta eiköhän ne harsolla peiteltynä pärjää.

      Poista
  8. Oi kun sulla on hyvän näköisiä alkuja.
    Ihanat apulaiset.
    Mukavaa alkanutta viikkoa

    VastaaPoista
  9. Kiitos Sylvi.
    Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  10. Todella hyvät taimikokoelmat ovat sinulla.Ihanasti keskittyvät siemekylvöön lapsukkaiset
    Toivottavasti lämpenee ilmat että saadaan viedä taimet ulos. Hyvää alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Sitä toivon minäkin.
      Hyvää maanantai päivän jatkoa.

      Poista
  11. On sinullakin työmaata noissa taimissa:) Hyvältä näyttää. Pelargoniat on kyllä niin napakoita taimia, todella mukavia ja helppoja kasvattaa. Ihanat pikku apulaiset, toisella evästäkin vieressä, jos nälkä yllättää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin luvannut itselleni, että kesäkukkia en jatkossa enää siemenistä kasvata. Samettikukkia lukuun ottamatta. Perennat ovat sitten eri juttu ja niiden kasvatusta tulen jatkamaan.

      Poista
  12. Topakat taimet. Kelloköynnöksetkin ovat jo isoja. Kylvöapulaisilta näyttää homma hoituvat mallikkaasti. Omien lasten kanssa vasta kylvin muutama päivä sitten tuoksuherneitä ja pitää sanoa, että onneksi en ottanut kuin pikkuisen siemeniä heidän kylvettäväkseen, sillä villitsemiseksi sekin meinasi mennä :D Seuraava kärsivällisyysharjoitus tulee, kun kylvämme kesäkurpitsoita ja papuja. Pitääpä muistaa syksyllä kylvää taas punahattua. Olen päättänyt, että se on sellainen kasvi, jota haluan useampaankin kohtaan. Viime syksynä ostamani valkoinen ei ole vielä noussut ja pelkäänkin, että sen on talvi vienyt. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki pikku apulaiseni yllättivät kyllä minut hyvin keskittyneillä kylvöpuuhillaan. Toivon innostuksen jatkossakin säilyvän yhtä hyvänä.
      Punahattu pitäisi löytyä kyllä jokaisen puutarhasta, niin monta hyvää ominaisuutta omaava kasvi se on. Minä kylvän punahatun aina keväällä ja hyvin on aina taimettunut. Katsotaan ovatko minun viime keväänä kylvämäni ja kesällä penkkiin istuttamani taimet vielä hengissä.
      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  13. Hyvännäköisiä taimia ja mukavasti erilaisia. Punahatuista pidän kovasti ja olen niitä siemenstä kasvattanut sekä taimena ostanut. Nyt ei maassa kasvavista näy häivähdystäkään. Aina ne ovat vähän myöhäisiä kasvuunlähtijöitä, mutta hiukan olen jo huolissani. Pari juurakosta kasvattamaani punahattua on sentään purkeissa terhakkaana odottamassa istutusta.
    Todella keskittyneen näköisiä pieniä kylväjiä. Mukavaa, että otat lapsenlapset mukaan kylvöpuuhiin.
    Nyt näyttäisi lämpö taas palaavan. Ajattelin katosa muutaman yön ja ehkä viikon lopulla viedä kasveja kasvihuoneeseen. Silloin ennusteiden mukaan yöt ovat jo kunnolla plussalla.
    Aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinulle ja taimillesi!

    VastaaPoista
  14. Kiitos. Punahatut ovat kyllä kerrassaan ihania perhoskasveja ja totta, ilmaantuvat penkistä aika hitaasti.
    Lastenlasten kanssa puuhastelu on hauskaa. Päästessään heti pienestä pitäen mukaan istutuspuuhiin toivon heidän saavan tästä hyvän sysäyksen jatkossakin kasvien kasvattamiseen ja kasvun seuraamiseen.
    Mukavaa viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  15. Hyvät taimet pelakuissa. Mie en oo niitä siemenestä milloinkaan kasvattanu. Mukavia apulaisia on siellä. Jokohan miullakin ois muutaman vuuven piästä!
    Punahatut on mukavat kasvit, syksyllä kuivakukaks otan kuivaneen kukan mykiön, kauniit värit siinä.
    Toivottavasti lämpenis ja saatteet vähenis!

    VastaaPoista
  16. Kiitos. Suosittelen kokeilemaan pelargonien kasvatusta.
    Ei siihen kovin kauan mene, kun sinullakin on apulainen auttamassa.
    Toivotaan näin.

    VastaaPoista
  17. Ahkeraa kasvatusta ja hienosti kasvavat. Mukavaa kevättä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mukavaa kevättä myöskin sinulle ja kiva kun kävit vieraisilla.

      Poista
  18. Mukavaa viikon jatkoa ja aurinkoa päiviisi.

    VastaaPoista
  19. Ha ha, warm and sunny days will return - that I say and wait too!
    Your seedlings are well and tall enough. My seedlings and flowers are in the greenhouse because is too cool outside.
    Your grandchildren are very pretty!

    VastaaPoista