Translate

torstai 8. lokakuuta 2020

Hieman kesken jäänyt projekti

Kesällä pahimpien helteiden hellittäessä päätin aloittaa jo pitkään mielessä ollutta projektia, eli kasvihuoneelle johtavan laattakäytävän jatkamista ihan huvimajan kulmalle saakka. Paikallisesta K-Raudasta sain ostettua juuri oikeanlaisia laattoja niin kooltaan kuin väriltäänkin. Yllä vanha kuva vuonna 2016 tehdystä laattakäytävästä, joka nyt siis sai jatkoa.


Harasin ensin olemassa olevan sorapohjan silmämääräisesti rautaharavalla mahdollisimman tasaiseksi. Tämän jälkeen otin sopivan mittaisen laudan, jolla tasoitin pohjaa lisää. Pitkällä vatupassilla tarkistin, että pohjasta tulee mahdollisimman tasainen. Lopullisen tasoituksen tein sitten jyrällä. Hieman lisätöitä teetti ladonnassa saada vanhan ja uuden laattarivin laatat istutettua täsmälleen samaan korkoon, mutta onnistuin mielestäni lopulta aika hyvin.

Kuvassa uudet laatat ovat vielä uutuuttaan puhtaat ja siitä johtuu kuvassa selvästi näkyvä väriero laatoissa.

Työ jäi harmillisesti hieman kesken, kun helteiden jälkeiset sateet alkoivat olla kiusana. Itse laatoituksen sain kyllä valmiiksi, mutta laatoituksen reunaan tulevat kenttäkivet jäivät vielä asentamatta ja naputtelematta paikoilleen. Vaikuttaa siltä, että työ tulee valmiiksi vasta ensi kesänä.

Mukavaa loppuviikkoa.

25 kommenttia:

 1. Tuli hieno, pysyy jalat kuivina kun menee kasvihuoneelle.

  VastaaPoista
 2. Vielä suurenpi ongelma on ollut hiekan kulkeutuminen joka paikkaan. Ja pysyväthän ne jalatkin jatkossa paremmin kuivina.

  VastaaPoista
 3. Luonnonkivien ja laattojen yhdisteleminen näyttää kivalta. Onnistunut ratkaisu!☺️

  VastaaPoista
 4. Eihän sitä tiärä jos tuloo viälä joku takakesä :) Siistiä joka tapaukses ja tiätää sitte het mitä keväällä teköö, jos jää takakesä tulemata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niin. Nyt flunssa on ollut esteenä pihatöille. Pitkittyi, kun en päässyt lääkäriin ennen koronatestin ottamista. Tuli näet flunssan yhteydessä silmä- ja korvatulehdus, joihin nyt lopulta sain antibiottitipat lääkäriltä. No kyllä se tästä.

   Poista
 5. Käytävästä tulee siisti. Kovin paljon se ei näytä kesken jäävän. Siitä on keväällä hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Keväälle tosiaan taitaa jäädä. Flunssa pani pihatyöt nyt tauolle.

   Poista
 6. Siistiä ja mietittyä jälkeä. Luonnonkivien yhdistäminen laatoitukseen pehmentää yleisilmettä ja tuo siihen kivaa elävyyttä. Tuo on nopeasti keväällä naputeltu valmiiksi :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Harmittaa vain vähällä kesken jäänyt työ.

  VastaaPoista
 8. Voi että sinä olet taitava. Varmasti on ollut iso työ tässä. Nyt kelpaa katsella kaunista lopputulosta. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Voi, miten hienolta näyttää! Niin siistin ja harkitun näköistä. Hyvää viikonloppua 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Hyvää viikonloppua myös sinulle. 🌿🍁🍂

   Poista
 10. Kaunis toteutus käytävään, vaatii kärsivällisyyttä työstää tuollainen, mutta lopputulos kyllä kestää ja palkitsee. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 😊
   Sitä samaa myös sinulle. 🍂🍁🌿🌾

   Poista
 11. Kivalta näyttää! Ehtiihän noita sitten naputella, vähitellen...

  VastaaPoista
 12. Tykkään👍 Betonilaattojen reunoilla luonnonkivet pehmentää ilmettä kummasti ja lopputulos näyttää ihanan luonnolliselta💚 Myös ladonta on toteutettu kivasti.

  VastaaPoista
 13. Tulipa komea polku. Kivissä on valtavasti näyttävyyttä - aina.

  VastaaPoista