Translate

tiistai 13. lokakuuta 2020

Kasvihuoneen siivous


Viime lauantaina korjasimme sitten ihan viimeiset tomaatit kasvihuoneesta sisälle kypsymään. Samalla mieheni tyhjensi kaikki laastipaljuissa ja Biolanin kastelualtaissa olleet kasvusäkit multineen uuden lankkupenkin täytteeksi. Minua odotti sitten sunnuntaina itse altaiden pesu.


Eilen aloitin varsinaisen kasvihuoneen siivouksen. Puurunkoista kasvihuonetta kun ei voi pestä painepesurilla, niin piti tyytyä pesemään puuosat mäntysuopavedellä pehmeällä harjalla ja liinalla. Ikkunanpäällysten ja puitteiden puhdistus olivat ne eniten aikaa vievät koko siivouksessa.  


Kasvihuoneemme on melko iso ja korkea. Keittiöjakkaran päällä keikkuessa sai ylimpien ikkunoiden päällystöjä pestessä aika monta kertaa kavuta tikkaita ylös ja alas, kun kävi välillä siivousliinaa ämpärissä huuhtomassa. Samalla sain varoa, etten ylhäällä roikkuessani ja sinne tänne kurotellessani tuuskahda rätteineni alas lattialle. Päätinkin, että seuraavalla kerralla kasvihuonetta pestessäni varaan alleni kunnon telineet millä työskennellä. Pesuämpärikin olisi hyvä saada ihan viereen, jottei pestessä tarvitse jatkuvasti ravata tikkaita ylös ja alas.  

Siinä vaiheessa kun lopulta pääsin itse lattian imurointiin ja sen jälkeen laittamaan tavarat paikoilleen, saatoin huokaista helpotuksesta ja lähteä ihan tyytyväisin mielin sisälle iltapalan laittoon. Onpa yksi syystyö taas tehtynä valmiiksi. 

Miljoonakello kukkii edelleen runsaasti. 

Mieheni viritti paikoilleen myös kausi-/jouluvalot.


Kelloköynnöskin aukaisi tänään nuppunsa.


Mukavaa viikon jatkoa. 

  

20 kommenttia:

  1. Onpa puhdas ja kaunis kasvihuoneesi syysasussaan. Mun on tunnustettava että en koskaan jaksa pestä kasvihuonetta syksyisin, vaikka tiedän että se kasvitautien leviämisen estämiseksi olisi hyvä tehdä. Keväällä sitten tyhjennän kasvihuoneen kokonaan ja pesen sen painepesurilla.
    Mukavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kyllä sen pesun hyvin ehtii tehdä keväälläkin, sillä painepesurilla kasvihuoneen saa kyllä tosi puhtaaaksi.
      Kiitos samoin Sinulle.

      Poista
  2. Ny on kiva viälä jatkaa kesää kasvaris, ku voi istua rennosti soffalla. Hyvin sille onki tilaa. Kesäkukakki o viälä hyväs kukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohva nostettiin terassilta suojaan talveksi kasvihuoneeseen ja ihmeen hyvin se sinne kaiken muun tavaran joukkoon mahtui.

      Poista
  3. Niin Kaunis!kasvihuoneesi ja siisti!
    Ihanasti olet "syys-/sisustuksen kasvariin laittanut.
    Onko?ihanan vai onko kkillakin ;)poikkeuksellisen pitkä ja suotuisa kasvu//kukintakausi:)
    Kiitos!
    Mukavaa viikon jatkoa!Sinulle 😊💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kesäkukat ovat nyt kestäneet poikkeuksellisen pitkään lämpimien säiden johdosta.
      Kiitos samoin.

      Poista
  4. Kasvihuoneesi pesussa on ollut aikamoinen urakka. Työvälineisiin ja -asentoihin kannattaa kyllä kiinnittää huomiota, ihan turvallisuudenkin vuoksi. Nyt kasvihuone on siisti ja valmis vastaanottamaan talven.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Päätinkin, että ensi syksynä allani on kunnon teline, jossa saa työskennellä turvallisesti ja jossa on lisäksi paikka myös pesuämpärille.

      Poista
  5. Kasvihuone on siisti ja kaunis ja tätä kasvihuonetta käytetään varmasti ympäri vuoden. Valoilla ja lyhdyillä valaistuna siellä voi viettää tunnelmallisia hetkiä vaikka talvella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että talvella kasvihuoneessa ei tule juuri oltua, mutta näin syksyllä enemmän.

      Poista
  6. Iso urakka, helpotus todella, että se on suoritettu ja takanapäin. Kertomasi urheilu edestakaisin jakkaralle ei ole tosiaan miellyttävää eikä turvallista - vaikka hyvin tuttua minullekin. Pitää alkaa kiinnittää huomiota noihin työasentoihin ja -tapoihin, ettei käy köpelösti.
    Valaistu kasvihuone näyttää pimeällä niin kivalta, minulla on valojen laitto vielä tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon välineet pitäisivät tässäkin asiassa muistaa pitää mielessä, vahinko kun ei koskaan tule kello kaulassa.
      Nyt alkaa olla se aika vuodesta, kun pimeässä loistavat valot tuovat kaivattua tunnelmaa.

      Poista
  7. Mua aina laiskottaa syksyllä kasvihuoneen siivous, kerään vain kesäjutut pois ja somistan seuraavaa sesonkia varten, mutta jätän pesun suosiolla keväälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän se hyvin niinkin. Painepesurilla peseminen on kätevää ja siistiä tulee nopeasti.

      Poista
  8. Neliöitä on muistaakseni noin kaksikymmentäneljä, joten pesemistä kyllä riittää.
    Kiitos samoin Sinulle.

    VastaaPoista
  9. Siistiltä ja kauniilta näyttää! Nyt on urakka takanapäin ja voi vain nauttia syksyn tunnelmasta valoketjujen alla. Voi, kun kesäkukkaset saisivat vielä jatkoaikaa, kun noin kauniisti kukkivat!

    VastaaPoista
  10. Kiitos.
    Aika kylmiksi ovat yöt jo menneet, mutta toivotaan.

    VastaaPoista
  11. Itselläkin on täysin lasitettu kasvi-/ulkohuone ja sen siivoaminen on kyllä välillä yksi murheenkryyni. Kuituliina heiluu harva se päivä. Varsinkin kesällä kun auringon valossa kaikki lika ja pöly näkyy niin selkeästi. Kaunis kasvi muuten tuo miljoonakello!

    VastaaPoista