Translate

perjantai 29. heinäkuuta 2022

Jaloangervot

Rakastan jaloangervoja ja niiden kukintaa odotan aina enemmän kuin innolla. Pari vuotta sitten valmistuneen lankkupenkin kulmaan istutin viime vuonna tämän Astilbe younique 'Lilac' jaloangervon samoin kuin.... 

                           

tämän punakukkaisen Ryby Redin sekä...

edessä oikealla olevan japaninangervo 'Montgomery'n.

Tässä sama ryhmä eri kulmasta kuvattuna.

Tässä vielä myös ryhmästä kukinnan alkuvaiheessa napattu kuva. Taustalla vasemmalla 2020 hankittuja syyshortensioita ja oikealla penkkiin keväällä istuttamiani perunoita kasvamassa.


Viereisen lankkupenkin kulmauksessa jaloangervo 'Look at Me' sekä oikealla hieman pilkistävä valkokukkainen tarhajaloangervo 'Brautschleier'.


Tässä sama kaksikko, sekä oikealla valtoimenaan kukkiva (muistiinpanojeni mukaan) Oriental-lilja 'Muscadet'.

Nämä näyttävät hyvin kauniilta yhdessä. 
Sama lilja kukkii myös toisella puolella lankkupenkkiä kukintaansa aloittelevan syyshortensian vierellä.

Sitten pihaantulotien varressa, muurikivipenkissä kukkiviin jaloangervoihin. Tämän kaunottaren lajiketta en enää muista. Se on ensimmäisiä jaloangervohankintojani ja kasvutavaltaan mielestäni hyvin kaunis.

                          Penkissä keskellä tummanpunakukkainen apaninjaloangervo 'Fanal'. Sen vasemmalla puolella  jaloangervo 'Younique' ja oikealla kukkivan angervon lajiketta ei ostaessa lapussa valitettavasti ollut lainkaan. Pelkkä Astilbe vain.Kolmikosta kuvat lähempää.


'Fanal''Younique'

Kuten aiemminkin jaloangervoja koskevissa postauksissani olen kertonut, niin monia hieman eri aikaan kukkivia jaloangervoja hankkimalla, saa niiden kukinnasta nauttia heinäkuusta pitkälle syksyyn saakka.

Mukavaa alkanutta viikonloppua kaikille.


28 kommenttia:

 1. Sinulla on hieno kattaus erilaisia jaloangervoja. Nuo hempeän vaaleanpunaiset ovat suosikkejani. 'Look at Me' kasvoi minulla jonain vuonna ruukussa, mutta se ei tainnut jäädä henkiin maahan istuttamisen jälkeen tai ainakaan se ei ole sen jälkeen kukkinut. Tuo 'Younique' on myös hurmaava. Tuo lilja on lienee jotain muuta lajiketta kuin 'Muscadet', sillä mielestäni Muscadetin kukissa pitäisi olla pinkkejä täpliä. Omani näyttää valitettavasti kadonneen kukkapenkistä tyystin, joten tuoretta kuvaa minulla ei siitä ole. Kaunis tuo liljasi on joka tapauksessa ja se sopii erityisen hyvin yhteen viereisten jaloangervojen kanssa. Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jaloangervoja on hiljalleen tarkoitus ostaa lisää, kunhan sopivia osuu kohdalle. Lilja ei tosiaan näytä olevan 'Muscadet', joka oli muistiinpanoissani.
   Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 2. Onpa tuo Younique kaunis vaaleanpunainen. Kauniita muutkin. Meillä eivät jaloangervot oikein menesty paahteisen puutarhan takia.

  VastaaPoista
 3. Tuntematon angervo saattaisi olla sulkajaloangervo, ehkä 'Sprite'. Itselläni oli sen niminen ja näyttää aika samanlaiselta. Juuri eilen katselin omia surkeita angervojani, jotka ovat jääneet korkeampien kasvien varjoon. Vain Brautschleier ja toinen Erika ovat kukassa, muut surkeassa jamassa. Ilmeisesti vaativat paitsi kosteuden, myös kunnolla valoa menestyäkseen. Liljojen kanssa yhdistettyinä omasi ovat todella kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluu kyllä sulkajaloangervoihin. Sprite se ei ilmeisesti ole, sillä kukkahuiskilot ovat huomattavasti pystymmät, kuin omallani, jonka päät taipuvat alas. Löysin Kekkilä.fi -sivustolta täysin omaani vastaavan jaloangervon kuvan, mutta lajikenimeä ei valitettavasti ollut.
   Kosteutta kyllä jaloangervot vaativat. Kesä on ollut siinä mielessä hankala, että meillä on satanut todella vähän.

   Poista
 4. Jaloangervoilla on paljon hyviä puolia ja kukinta on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat vain tänä kesänä selvästi kärsineet liiallisesta kuivuudesta.

   Poista
 5. Kauniita ovat. Minä tunnen huonosti lajikkeita, mutta olen muutamia ostanut. Kasvukorkeudet tuntuvat myös vaihtelevan aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvukorkeudet kyllä vaihtelevat. Minullakin osa jaloangervoista on ollut tosi pitkään ja lajikkeista ei ole mitään tietoa.

   Poista
 6. Ompa kauniin värisiä! Pistän mietintään, saako meille mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jaloangervoja lämpimästi, jos vain löytää puutarhasta niille sopivia kasvupaikkoja.

   Poista
 7. Jaloangervosi kukkivat todella kauniisti. Hyvä lisä ovat kukkapenkeissä tähänaikaan.

  VastaaPoista
 8. Ovat hyvin kauniita ja saat ne niin hienosti viihtymään. Minäkin epäilen, että tuo herkän kaunis yksilö on Sprite. Minulla eivät menesty kuivuuden vuoksi, mikä on tosi harmi. Taimistolla näin juuri sellaisen kauniin jaloangervon, jolla oli ihan tosi tumma lehdistö ja vaaleanpunaiset kukat, oli upea. Chocolate Shogun oli nimeltään hän.
  Ihanaa viikonloppua myös Sinulle toivotellen Samettihortensia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Spriten kukkahuiskilot ovat pystymmät. Omallani ne kaartuvat selvästi alaspäin. Löysin tosiaan Kekkilä.fi -sivustolta omaani täysin vastaavan sulkajaloangervon, mutta lajiketta ei valitettavasti ollut.
   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 9. Jaloangervosi kukkivat kauniisti ja näyttävät kauniilta liljojen kanssa. Nuo nuokkuvat ovat myös kauniita ja mielenkiintoisia ja voisivat sopia yhteen liljojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Latvastaan nuokkuvat jaloangervot ovat tosi kauniita. Kuvissani ne eivät oikein pääse täyteen oikeuteensa.

   Poista
 10. Jaloangervot ovat minunkin suosikkejani! Harvoin löytää yhtä hyviä, pystyssä pysyviä perennoja, joiden kukinta kestää kauniina jo nuppuvaiheesta pitkälle parhaan kukinnan jälkeenkin. Olen vienyt angervoja mökille ja sielläkin kukkivat hienosti metsäpuutarhassa. Sinulla onkin monta lajiketta, omistani on nimilaput kaikista kadoksissa :O Sulkajaloangervo on mielenkiintoinen tuttavuus, sitä pitäisikin hankkia. Ihania liljoja kukkii myös pihassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä jaloangervoista kanssasi. Pysyvät pystyssä sateessa ja tuulessa ja ovat täysin tautivapaita. Sopivasti kosteutta ne tosin vaativat.
   Kiitos.

   Poista
 11. Beautiful astilbe and lilies. I love their combination with blue delphinium.

  VastaaPoista
 12. Kauniita jaloangervoja. Meillä vasta ensimmäiset kukkivat ja osa on ihan tiiviillä nupulla. Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista