Translate

keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Talvilomalla Vuokatissa



Jäätiönlampi Nuatjärvi

 Vietimme kivan ja virkistävän talviloman mieheni, poikani, sekä hänen kuusivuotiaan pikkumiehensä kanssa Vuokatissa. Majoituimme kolmen makuuhuoneen, keittiön ja olohuoneen sisältävään vuokraamaamme uudehkoon ja kaikin päin erittäin hyvin varusteltuun huoneistoon. Viime talvena majoituimme saman talon viereiseen huoneistoon, joten siltä osin tunsimme ympäristöä ja latureittejä jo hieman entuudestaan. 


Ladut lähtivät ihan huoneistomme vierestä. Auringonpaiste veti meitä tällä kertaa hiihtämään läheiselle järvelle. Pakkasta olisi vain saanut olla vähemmän, sillä lämpötila huiteli koko viikon ajan -20 asteen molemmin puolin. Onneksi olimme varanneet mukaan paljon lämmintä ja asianmukaista vaatetusta.

Ladut olivat mitä loistavammassa kunnossa ja voiteet suksien pohjassa antoivat pakkasesta huolimatta ihan hyvän luiston. Aurinko paistoi lähes päivittäin täydeltä terältä ja hiihtäjiä olikin laduilla yllättävän paljon.


Hiihtokilometrejä kertyi ihan mukavasti, eli kaikkiaan 65 kilometriä. Hiihtämässä kävimmekin lähes päivittäin lukuun ottamatta viime viikon torstaita, jolloin pakkasta oli liikaa hiihtoa ajatellen. Keskiviikkona kävimme myös aamupäivän hiihtolenkin jälkeen kylpylässä virkistäytymässä.


Pikkumies kävi isänsä kanssa laskemassa Vuokatin upeita laskettelurinteitä. Rinteet olivat onneksi jo tuttuja viime talvelta, joten mumminkaan ei  ihan hirveästi tarvinnut jännittää pikkumiehen puolesta. 







Pitkien, yli kymmenen kilometrin hiihtolenkkien jälkeen lämmitimme aina saunan, jossa oli ihana rentouttaa rasittuneita jäseniään.


Lomasta jäi taas kiva muisto. Uskon, että myös ensi talvena tulemme taas suuntaamaan Vuokatin hyvinhoidetuille ja upeille laduille nauttimaan kauniista maisemista.


Hyvää ystävänpäivän iltaa kaikille.

10 kommenttia:

  1. Oih, mikä hiihtäjän paratiisi! :) Saitte tankattua aurinkoa, raitista ilmaa ja liikuntaa.
    Samoin mukavaa ystävänpäivän iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokatin ladut ovat kyllä upeat ja hyvin hoidetut. Liikuntaa tuli runsaasti auringon kera.
      Kiitos.

      Poista
  2. Oi, miten ihana lomaviikko teillä onkin ollut.
    Kauniit kuvat ja kyllä on huippu hyvät ladut.
    Ihanaa ystävänpäivä iltaa❤️

    VastaaPoista
  3. Ystävänpäivää sinullekin!
    Kutsuvan näköisiä latusia. Ainakin tulisi hiihdettyä, kun olisi ladut noin hyvällä mallilla ja lähellä. Mäkeä en kyllä lähtisi laskettelemaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Kumpa täältä Etelä- Suomestakin löytyisi yhtä hyviä latuja.

      Poista
  4. Kerrassaan upeat ladut ja auringonpaiste! Vuokatti on meillekin tuttu, tosin edellisestä kerrasta on vierähtänyt aikaa. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokatissa oli tosi mukava hiihtää. Pakkasta vain olisi saanut olla vähemmän.
      Kiitos samoin.

      Poista
  5. Onpa ollut kiva loma, ja kuten huomaat, hukumme lumeen täällä Itä-Suomessa. Meiltä on Vuokattiin noin 80 km matkaa. Harmillista, että pakkasta oli paljon. Odottelen maaliskuuta, silloin jäällä voi olla vaikka koko päivän.

    VastaaPoista
  6. Asutkin sitten melko lähellä Vuokattia. Pakkasta oli paljon, mutta lämmin vaatetus auttoi kyllä hyvin hiihtolenkeillä.

    VastaaPoista