Translate

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Tuoksuherneet ja hortensiat

Omista, syksyllä kerätyistä siemenistä kylvetyt tuoksuherneet ovat kukkineet jo hyvän tovin.

Istutin ne melko myöhään keväällä takapihan portin kahta puolta oleviin kukkalaatikoihin kelloköynnösten kanssa samoin kuin viime vuonnakin. Ulos istutusta ne odottivat ensin kasvihuoneessa.

Yllä olevaan laatikkoon istutin lisäksi myös pari kesämalvikin taimea. Nekin omista viime syksyn siemenistä kerättyjä ja kasvatettuja.

Eipä ihme, että tuoksuherneet ovat hyvin suosittuja kesäkukkia, sillä onhan niiden ihana tuoksu lähes vailla vertaa ja kukkien väritkin ovat tosi kauniita ja hyvin toisiinsa sointuvia. Mitä enemmän kukkia kerää maljakkoon, sitä runsaammin ne kukkivat.


Esikasvatin kaikki tuoksuherneet melko aikaisin keväällä. Kukinnasta pääsee nauttimaan näin huomattavasti aikaisemmin, kuin suoraan maahan kylväessä.

Tuoksuherneiden taimia oli sen verran runsaasti, että niitä riitti useampaan paikkaan istutettavaksi.

Mietin taas kerran, että etenkin tällaisena hyvin helteisenä kesänä ruukkukukkia on ihan liikaa kasteltavina. Enpä näytä koskaan oppivan.

Lieneekö lämpö ja helteet saaneet aikaan sen, että normaalisti elo- lokakuussa kukkivista penkin viidestä syyshortensiasta kolme on aloittanut kukintansa takapihan pienemmässä lankkupenkissä.


Vasemmalla puolella kukkiva palavarakkaus.

                          

Käytävän toisella puolella olevassa isommassa lankkupenkissä myös 'Wims' Red' syyshortensia on nupuillaan.

 

Etupihan havupenkin 'Annabelle'kin on alkanut tehdä kukkapallojaan normaalia aikaisemmin. Kaikkineen hyvin merkillinen kesä.