Translate

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

JaloangervotJaloangervot ovat aloittelemassa kukintaansa. Ne virkistyivät selvästi sadekuuroista, mutta olen myös kastellut niitä melko paljon.


Pidän jaloangervoista niiden kauneuden lisäksi siitä, että ne eivät leviä holtittomasti, eivätkä raivaa itselleen tilaa muilta kasvikumppaneiltaan. Ovat terveitä, eivätkä lakoa sateissa eikä tuulissa. Myöskään minkäänlaisia tuholaisia en ole niissä koskaan havainnut. Eli mainio kasvi kaikkineen.


Tarhajaloangervo’ Look at Me’ taitaa olla viimeisin hankkimani angervo. Se on melko matalakasvuinen ja sopii hyvin vaikka perennapenkin etureunaan.

                            

Lehdet ovat myös kauniin vihreät.

Ihana valkokukkainen ’Brautschleier’. Korkeutta sillä on noin 50- 70 cm ja kukat ovat hieman alaspäin nuokkuvat. 

.

Muistaakseni jaloangervo Silvery Pink.


  Tässä penkin kulmassa ovat taaimmaisena jaloangervot Ryby Red, niiden edessä Younigue Lilac ja ihan etummaisena Montgomery.

Osa jalokärhöistäkin on alkanut avata kukkiaan, mutta runsain kukinta on vielä edessä.The President ja Niobe.

                                                                     ’Warsawska Nike’ 


Blogini jää nyt pienelle tauolle. Oikein mukavaa heinäkuun jatkoa kaikille.

10 kommenttia:

 1. Tykkään jaloangervoista todella paljon, mutta meillä on niille liian kuivaa.

  VastaaPoista
 2. Jaloangervot ovat monella tapaa erinomaisia perennoja, jos niille vain löytyy sopiva kasvupaikka eli liian kuivassa eivät menesty (ainakaan ilman kastelua). Ostin viime vuonna jonkun ihan uuden lajin, odotan kiinnostuneena kukkiiko se tänä vuonna ja miltä se näyttää (en ihan muista ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. Helteinen kesä on nyt vaatinut kastelua aurinkoisemmissa kasvupaikoissa.

   Poista
 3. Tykkään jaloangervoista juuri siksi, etteivät rötkötä minne sattuu, myös kukat ja lehdet ovat mieleen.

  VastaaPoista
 4. Minulla on myös angervoja paljon erilaisia ja olen samaa mieltä niistä perennoina . Keväällä ne on myös todella kauniita kun lehdet on pieniä . Olen myös kastellut niitä jonkinverran mutta nyt on saatu sadetta tarpeeksi . Kärhökin sinulla jo kukkii Minulla on vasta muutama nuppu .
  Kiitos samoin .😄

  VastaaPoista
 5. Jaloangervot ovat ihania. Olen tässä mietiskellyt, mitä istuttaisin kukkapenkkini aukkokohtiin ja nyt taisin keksiä ratkaisun: jaloangervoja tietenkin! Kiitos inspiraatiosta <3 Kärhösi ovat myös kauniita. Minun pitäisi käydä mökillä pelastamassa kärhöni heinikon keskeltä. Mökillä elämä on aina yhtä kilpajuoksua aikaa ja villiintyneiden kasvien kasvua vastaan. Eilen sain sentään kasvimaan alueen siistittyä mansikkapenkkiä lukuunottamatta. Hyötytarha olikin jo melkein miehenmittaisen heinikon vallassa. Mutta hyvin olivat hyötykasvit pääosin kasvaneet siitä huolimatta. Hedelmäpuiden alue ja kukkaistutusten alueet ovat edelleen heinikon vallassa. Tänään olisi tarkoitus aloittaa niiden pelastaminen. Mukavaa blogitaukoa ja heinäkuun jatkoa sinulle! <3

  VastaaPoista

 6. Jaloangervot kasvavat meillä ihan varjoisassa paikassa ja joka kesä kukkapenkkiin nousee uusi kasvusto. Nyt kukkii valkoisena koko talon edusta.
  Upeita nuo kärhösi.

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin kaunis puutarha (kävin kaikki kesän postauksesi läpi)!

  VastaaPoista
 8. Hienot värit jaloangervoissa :) hyvää kesän jatkoa sinulle !!

  VastaaPoista