Translate

torstai 4. heinäkuuta 2024

Ihana maariankello



Kylvin viime kesänä ihanaa, kaksivuotista maariankelloa. Luulin ihan ettei yksikään niistä taimettunut ja unohdinkin ne sitten tyystin. Kuvatessani harjaneilikoita silmäni sattuivat ihan sattumalta osumaan niiden taakse osittain piiloon jääneisiin valkokukkaisiin maariankelloihin.       

Lumivalkoiset kellokukat ovat mielestäni todella kauniita ja raikastivat iloisenkirjavia neilikoita.

Harjaneilikat kukkivat edelleen täyttä päätä ja niiden miellyttävä tuoksu osuu nenään ohi kulkiessa.

Sitten vielä etupihalle, jossa portaiden kahta puolta olevissa ruukuissa kesädaaliat kukkivat nyt hyvin runsaina.

Hopeavitja on myös kasvanut pituutta, yltäen ihan ruukun alaosaan.

Daalioiden yksittäinen kukka kestää tosi pitkään kauniina, ja kun kukkineen kukan sitten poistaa, on jo kohta toinen aukeamassa tilalle.

Olen jo useampana vuonna hankkinut daaliat samalta ulkomaalaiselta kesäkukkien kasvattajalta, ja aina kukinta on ollut yhtä runsasta ja pitkälle syksyyn kestävää.

Istuttaessani daaliat laitoin niille mullan sekaan pitkävaikutteista merilevä- kanankakkalannosta. Lisäksi olen kastellut daalioita myös punaisella, veteen sekoitettavalla kastelulannoitteella.

Kukkien värit ovat minulle hyvin mieluiset ja tanakat varret pitävät kukat hyvin pystyssä.

Yksittäisen kukan koko on melko suuri.


 Sitten vielä lopuksi iloiseen asiaan. Täällä satoi eilen vihdoin viimein vettä. Sademittarin mukaan 12 mm. Enemmänkin olisi saanut sataa, mutta hyvä näinkin.

10 kommenttia:

  1. Maariankello on todella kaunis. Minun on jo vuosia ollut tarkoitus kylvää sitä. Nyt en ole enää edes varma, mihin ostamani siemenet ovat joutuneen. Pitäisi käydä kaikki siemenkätköt läpi. Voi tosin olla, että kyseiset siemenet eivät enää idäkään. Ihania vaaleanpunaisen sävyjä daalioissasi ja neilikoissasi. Hyvä, että sinnekin on tullut vettä. Toivon, että loppukesä olisi hieman sateisempi ja viileämpi. Jatkuva helle uuvuttaa niin puutarhurin kuin kasvitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole moneen edeltävään vuoteen muistanut kylvää maariankelloja lainkaan. Nyt täytyy ensi keväänä muistaa kylvää niitä lisää.
      Kaikki neilikat ovat kyllä kauniita. Sulka- ja vuorineilikka ovat kadonneet meillä penkistä ja niitä täytyy muistaa kylvää lisää.
      Nyt täällä on onneksi tullut sadekuuroja aamuyöstä lähtien.

      Poista
  2. Ihana maariankello! En ole koskaan onnistunut kasvattamaan taimia kukintakokoon asti, tänä vuonna ostin siementaimia ja toivon, että ne ovat elossa vielä ensi vuonna ja kukkivat.
    Ihana on myös sade!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole muistanut moneen vuoteen kylvää lainkaan maariankelloja. Nyt pitää muistaa kylvää niitä lisää ensi keväänä.
      Sadekuuroja on tullut nyt aamuyöstä alkaen ja ovat kyllä edelleen tarpeen.

      Poista
  3. Kukkaryöppysi ovat kyllä ihania!

    VastaaPoista
  4. Maariankelloa en ole koskaan kasvattanut mutta runsaan iso on kukkakello .
    Daalioita olen joskus kasvattanut jopa siemenistä mutta nyt en enään vuosiin . Kaunis on sinun kukkasi väri .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maariankellon kukkat ovat kyllä isoja ja hyvin kauniin muotoisia. Minulla on ennen ollut myös sini- ja vaaleanpunakukkaisia maariankelloja, mutta tämä valkokukkainen on minusta kaunein.

      Poista