Eilen leivoin Kinuskikissan ohjeella kaneliässiä. Ässät paisuivat ja levenivät uunissa hieman liikaa, mutta onneksi maku oli kuitenkin ihan hyvä. Kaneliässien ohjeita on paljon ja ne poikkeavat hieman toisistaan ainesten suhteen.
Enpä muistanut enää, millä ohjeella tein viime jouluksi ässät, mutta ne onnistuivat ulkonäoöllisesti huomattavasti paremmin, eivätkä levinneet uunissa. No maku on kuitenkin se pääasia.
Tänään päivä kului lähikaupungissa asioidessa. Illan päätteeksi tein vielä hyasinteistä pienen asetelman. Poistin kolmesta hyasintista ensin kaikki mullat ja kiedoin sitten sidontalangalla kostutetut sammalpallot sipulien ympärille. Lisäsin vielä astian pinnalle kerroksen kosteaa sammalta. Koristeiksi tuli muutaman douglaskuusen oksa, pähkinöitä, kanelitankoja, lepänkäpyjä, unikon siemenkotia sekä puolukan- ja mustikanvarpuja. Valitsin ostaessa mahdollisimman nuppuisia hyasintteja ja niistä ei vielä näykkään paljon muuta, kuin hieman kukkanuppujen kärkiä.
Minun äitini teki aina jouluksi ässiä . Hänellä oli leivonta kirja todella vanha mistä ohjeen otti nyt se on minulla pitäisi katsoa ihan minkälainen se olisi.
VastaaPoistaMeilläkin tehtiin kotona kaneliässiä,pitääkin katsoa löytyykö siitä kovia kokeneesta keittotaito-kirjasta ohje. Kaunis asetelma hyasintista,itse en voi enää pitää hyasintteja niiden voimakkaan hajuärsytyksen vuoksi.
VastaaPoista