Translate

maanantai 19. syyskuuta 2016

Salkoruusu

Olen jännittänyt ehtivätkö keväällä kylvämäni salkoruusun kukat avautua ennen kylmien öiden tuloa. Nuppuja on paljon, mutta vasta kaksi kukkaa on avoinna ihasteltavaksi. Viime yö oli täällä meillä  hyvin viileä ja esim. arat daaliat olivat saaneet jo lehtiinsä kylmävioitusta. Vaikka päivät ovat olleet vielä aika lämpimiä ja aurinkoisia ovat yölämpötilat alkaneet lähestyä uhkaavasti nollaa.

Summer Carnivalin kukat ovat värinsä puolesta makuuni.
 

Tarhasalkoruusujen sanotaan kukkivan aikaisin kylvettynä jo ensimmäisenä vuonna (kukkahan on kaksivuotinen), mutta minulla kylvö jäi melko myöhäiseksi ja olinkin varautunut siihen, etten näkisi kukintaa vielä tänä kesänä lainkaan. Toivottavasti talvehtiminen onnistuisi ja saisin nauttia runsaammasta kukinnasta ensi kesänä.


 Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

24 kommenttia:

 1. Kaunis salkoruusu! Minun ruusu ei juurikaan kasvanut kesällä😕 Jospa saat vielä nauttia kukista, kun yöpakkaset taitavat olla menneet vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi salkoruusua kasvattanut siemenistä, joten nyt soisin näkeväni hieman runsaampaa kukintaa.

   Poista
 2. Kauniin värinen on salkoruusu Minun salkoruusu ei tänävuonna ehtinyt kukkia
  Kiiton. samoin sinulle hyvää alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen! Minulla ei salkoruusutkaan enää nousseet viime talven jäljiltä. Sormustinkukan taimia oli kymmeniä viime syksynä ja niin odotin niiden kukkivan tänä kesänä. Blääh, yksikään ei noussut... Nyt näkyy yksi ainoa kukkapenkin ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sormustinkukan taimia on joka paikka täynnä ja olen joutunut niitä karsimaan kovalla kädellä. Edes epäedullinen talvi ei koitunut niiden tuhoksi.

   Poista
 4. Kaunis on salkoruususi kukka. Itse kokeilen tuon puoliksi kukkineen salkoruusun kanssa sellaista, että leikkaan sen päävarren jostain kohtaan poikki ja jätän jonkin lehtiryppään. Katson, jos se talvehtisi kukkimisestaan huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat nauttia salkoruususi kukinnasta myös ensi kesänä.

   Poista
 5. Kauniin värinen salkoruusu. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 6. Nuputkin ovat kauniita.
  No ensivuonna varmasti kerkiää kukkimaan.
  Meillä täällä on ollut vielä täysi kesäpäiviä. syyskuu on ollut lämpöisin koko kesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen sinä, kun saat nauttia vielä lämpimistä säistä.

   Poista
 7. Tosi kaunis salkoruusu, hienoa kun viimein mutkan kautta pääsin niitä katsomaankin, bloggeri ei avannut sivujasi suorinta reittiä! Samaa teki muutamalle muullekin sivulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila.
   Toivottavasti blogger selättää jatkossa ongelman.

   Poista
 8. Upea salkoruusu!
  Mukavaa tiistai päivää!

  VastaaPoista
 9. Salkoruusut on niin upeita!! Minullakin niitä oli parina kesänä.

  VastaaPoista
 10. On tosiaanki hianon färine salakoruusu. Sitei täälä useen näe. Kerran oon nähäny niitä oikee isoon ryppähän ja komeeta olivat. Mulla ittellä ei oo koskaa ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa todella, jos se ei ehdi aukaista runsaita nuppujaan. Minullakin tämä salkoruusu on vasta toinen kasvatuskokeilu.

   Poista
 11. Onpa kaunis! Minun keväällä kylvetyssä salkoruusussani on myös nuput ja jännään, ehtiikö se avautua.

  VastaaPoista
 12. Pidän peukkuja, että saat nauttia kukinnasta.

  VastaaPoista
 13. Yöt ovat tosiaankin olleet melko viileitä, lähellä nollaa käyty. Pakkasta ei ainakaan meillä vielä ole ollut. Mökkipihalla moni kukka vielä sinnittelee. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 14. Hyvää viikonvaihdetta myös sinulle.

  VastaaPoista