Translate

lauantai 13. helmikuuta 2021

Kelloköynnöksen ja keijunmekon siemenet multaan.

Eilen tein sitten ensimmäiset kylvöni eli keijunmekon ja  kelloköynnöksen siemenet pääsivät multaan. Alkuaan ajattelin etten tänä vuonna kylväisi kelloköynnöksiä lainkaan, kukinta kun oli viime kesänä aika vaatimatonta eikä edeltäneidenkään vuosien kukinnassa ole ollut hurraamista.



Kylvömultaan sekoitin mukaan perliittiä, joka ilmavoittaa ja kuohkeuttaa multaa ja saa siemenet itämään nopeammin. Juurten hapensaanti myös paranee ja juuret  juurtuvat paremmin. Vulkaaninen aine joka sekä imee että luovuttaa kosteutta. 

                                         

Kelloköynnöksen siemeniä liotin vain hetken, sillä liian pitkä liotus voi saada siemenet itämään huonosti tai itäminen saattaa epäonnistua kokonaan. Viime vuonna itse kylvö onnistui hyvin, mutta kuten tuolla edellä mainitsin, kukinta sen sijaan oli olematon.


Kuva viime kesältä


Keijunmekon siementen itämistä hieman jännitän. Itämisaika kun on pitkä ja tasaisen kosteuden ylläpito on hieman haasteellista. Toivottavasti onnistun.  


Päätin samalla idättää myös herneenversoja. Astiaan vain hyvin kostutettua luomu yrttimultaa. Painelin mullan pinnan tasaiseksi ja ladoin tavallisia hieman liottamiani luomu pussiherneitä tiiviisti mullan pinnalle. Lopuksi astian päälle tuorekelmu, johon tein haarukalla muutaman reiän ja sitten vain odottamaan herneiden versomista.

Mukavaa lauantaita.

16 kommenttia:

  1. Minäkin aloitin kylvöt eilen, kelloköynnöksellä. Mulla on ollut sitä vain kerran ja aloitti kukinnan tosi myöhään, mutta kokeillaan nyt uusiksi:)

    VastaaPoista
  2. Onnea kylvöille!
    Viime vuonna kelloköynnös aloitti kukinnon todella myöhään, mutta aloitti kuitenkin. Tunti sitten koulin 14 kelloköynnöstä. Ensin luulin, etteivät idä ollenkaan ja sitten itivätkin voimalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Hienosti onnistuneet kelloköynnöksen kylvöt sinulla.

      Poista
  3. Kiitos vierailustasi blogissani. Tulin sinulle vastavierailulle🥰. Oi,tuo Keijunmekko on niin kaunis kukka. Minulla oli se viime kesänä ja kukki todella kauniisti myöhään syksyyn🌺. Ihania jäätaiteita ja puutarhan iloja. Onneksi kesän ihanuus on edessämme. Ihanaa ystävänpäivää sinulle huomiselle.

    VastaaPoista
  4. Keijunmekko on kyllä kasvattamisen arvoinen köynnös.
    On tosiaan kiva ajatella että eipä aikaakaan, kun kevät ja kesä jo koittaa.
    Oikein hyvää tulevaa ystävänpäivää myöskin sinulle.

    VastaaPoista
  5. Tässähän alkaa jo omatkin multasormet ihan innostua kylvöpuuhista!!

    VastaaPoista
  6. Minä kylvin keijunmekon siemenet 12.2. Siitä tullut minun suosikki.

    VastaaPoista
  7. Kukkaloistoa odotellen. Nämähän vaativat pitkän ajan itääkseen. Eikö.

    VastaaPoista
  8. Kelloköynnöksen kanssa olen samalla lailla kahden vaiheilla, kylvänkö sitä lainaan, kun niin hitaasti aloittaa kuitenkin kukintansa. Ei ole meillä kait sellaista paikkaa, missä se oikein viihtyisi. Tänä vuonna siemenkylvöt ovat muutenkin vähän taka-alalla, mutta kunhan tästä maaliskuuhun päästään, niin eiköhän täällä joku purkki ole vihertämässä. Herneenversot ovat kevään parhautta!

    VastaaPoista