Translate

sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kelloköynnökset itivät ihan hyvin


Alkuaan ajattelin, etten kylväisi tänä keväänä kelloköynnöksiä lainkaan. No, yksi siemenpussi kuitenkin tuli tilattua verkkokauppalistaa tehdessäni.


Kylvin siemenet 12. 2. Liotin siemeniä hetken aikaa, jonka jälkeen asettelin siemenet multaan vanhaan malliin lappeelleen. Nykyisinhän suositellaan siemenen istuttamista niin sanotusti pystyyn. Pari kasvuun lähtenyttä alkua sain harmillisesti katkaistua, kun yritin varovasti irrottaa niiden siemenkuorta. Ainakin yksi taimenkoukku on myös vielä odottamassa siemenenkuoren irtoamista.


Eilen erottelin ja koulin taimet jo pieniin taimipotteihin jatkamaan kasvuaan. Toiveena on, että kukinta olisi onnistuneempi kuin viime kesänä, jolloin kelloköynnökset viettivät kesän kasvihuoneessa ihan syksyyn asti. Se saattoi lopulta olla huono valinta ja istutus ulos olisi ehkä ollut kukinnan kannalta parempi vaihtoehto. 

Tänään Suomella on ollut hieno päivä MM- hiihtojen osalta. Hienoa Ristomatti Hakola ja Joni Mäki.

14 kommenttia:

 1. Vankan näköisiä taimivauvvoja, tiedossa kaunis kukinta. Kesä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukkisivat tänä kesänä vähän runsaammin. 😊

   Poista
 2. Hyvin iti, kannatti kylyvää. Ei sitä aina tiärä kuinka sen kukinnan kans käy, mutta ohan se mäyttävä kasvi kukkimattomanaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnösten itämisessä ja kasvuunlähdössä ei onneksi ole yleensä ollut ongelmia, mutta kukinnassa sitäkin enemmän. Totta, köynnös on kyllä kaunis kukkimattomanakin. 😊

   Poista
 3. Minäkin mietin, mutta kylvin. Ja hyvin itivät.
  Kasvihuonetta minäkin suunnittelin, mutta kukkivatko ne sinun mukaan huonommin siellä? Olen kasvattanut näitä vain kerran aiemmin ja alkoivat terassilla kukkia tosi myöhään.
  Katselin tänään puutarhaohjelmia ja yhdessä jaksossa kerrottiin, että kelloköynnökset tarvivat reilusti lannoitetta ja reilusti vettä. Minun pitää yrittää petrata näissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa varmasti sanoa, oliko helteinen ja kuuma kesä kasvihuoneessa se huonompi vaihtoehto kukinnan kannalta.
   Kelloköynnös vaatii tosiaan runsaasti vettä ja ravinteita. 😊

   Poista
 4. Oi että siellä on jo komeasti itäneitä pikkutaimia!! Kyllä sitä pitää itsekin jo lähteä siemenkaupoille;) Mukavaa maaliskuun alkua sinne!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa kun tuot kevään tuntua meille postauksillasi 🌿🌱☘️
  Hyvää uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos.
  Hyvää alkanutta viikkoa myöskin sinulle.

  VastaaPoista
 7. Kerran jo kommentin kirjoitin, mutta katosi johonkin. Uusi yritys.
  Hyvin ovat sinun kelloköynnöksesi itäneet ja lähteneet kasvuun. Minun pitänee ensi viikonloppuna koulia omani. Mahtuvat olemaan vielä kylvöpurkissaan, kun ei niistä jaksanut lähteä kasvuun kuin kolme. Hyvää maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, kun en laskenut montako siementä siemenpussissa oli. Hyvin kyllä itivät ja toivottavasti myös kukkisivat paremmin, kuin viime vuonna kylvetyt.
   Hyvää maaliskuuta myös sinulle.

   Poista
 8. Hienoa, hyvin itivät. Nyt vaan onnea matkaan, että kukkisivat ajoissa ja reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Toivottavasti nämä nyt kukkisivat tosiaan hieman runsaammin.

   Poista