Translate

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Ensimmäinen talvi kohta takana

 

Jännittävää nähdä miten viime kesänä hankitut ja istutetut kasvit mahtavat selviytyä ensimmäisestä talvestaan.


Nostalgiaruusu 'Augusta Luise'. Jänikset ovat päässeet suureksi harmikseni katkomaan pätkiksi sen versoja paksusta lumisuojasta huolimatta. Lumi vain on ollut kevyttä ja höttöistä, joten paljon ei ole  jänisten tarvinnut tehdä töitä päästäkseen ruusun varsiin käsiksi. Tämä kuva on siis viime syksyltä.


Eniten ehkä jännittää kuitenkin se, miten tämä magnolia 'Leonard Messel'in tulee selviämään talvesta. Panenkin toivoni myös sen kasvupaikalle kertyneeseen paksuun lumikerrokseen.

Koristeomenapuu 'Musta Rudolf'inkin ensimmäinen talvi alkaa olla kohta takana samoin kuin.....                                                                                    


näiden kolmen atsaleankin, eli  'Feuerwerk'in  


                                                           puistoatsalean  'Adalmiina'n ja 


revontuliatsalea 'Northern Hi-Lights'in. 


Paljonhan on kiinni myös siitä, että etenkin arat kasvit, ehtivät edes hieman juurtua kasvupaikalleen ennen talven tuloa. Nämä yllä olevat istutin vasta vuoden 2020 heinäkuussa.


                                                          Mukavaa alkanutta uutta viikkoa.
22 kommenttia:

 1. Oi, mitä kasvi-ihanuuksia! <3
  Toivotaan, että kaikki olisivat selvinneet hyvin talvesta. Ainakin lunta on ollut suojana.

  VastaaPoista
 2. Kasvien seuraaminen ja niiden talvesta selvyitymistä on mielenkiintoista seurata, on ilo huomata joka kevät kasvun ihme ja innostua ja inspiroitua yhä uudestaan ja uudestaan kylvö-ja istutuspuuhista ja kierrellä koko kasvukausi sitten ihastelemassa onnistumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä aina yhtä odotettu ja ihana pitkän talven jälkeen.

   Poista
 3. Atsaleat ovat hemaisevia.

  Talven jälkeen yleensä jotain on hävinnyt. Meilläkin jänikset rellestävät.
  Söivät pienen perheomenapuumme yhtenä vuonna kun hanki nousi niin korkeaksi
  että ne ylettyivät suojaverkosta huolimatta popsimaan puun kuorta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänikset ovat olleet etenkin tänä talvena monen puutarhurin riesana joko enemmän tai vähemmän.

   Poista
 4. Kevät on aina jännittävää aikaa ja tällaisen lumitalven jälkeen erityisen jännittävää. Toivottavasti kaikki uudet istutuksesi ovat selvinneet talvesta. Jänikset ovat ainakin meillä vierailleet pihapiirissä jatkuvasti.
  Kiitos noista atsalea-kuvista. Mietinkin, mitä kasveja tulevana kesänä istuttaisin ja atsaleat pääsivät nyt vinkkivihkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noiden jänisten vierailut ovat jäljistä päätellen vähentyneet. Lieneekö syynä naapurikoirien olemassaolo. Jos atsaleat selviävät eka talvestaan hyvin uskon, että tulen itsekin jossain vaiheessa hankkimaan niitä lisää.

   Poista
 5. Minäkin istutin viime heinäkuussa Northern Hi-Lightsin :) Se on eka atsaleani ja odotan kiinnostuneena miten se viihtyy. Jos se näyttää keväällä hyvältä niin ostan sille varmaan kavereita :) Joten pidetään peukkuja että kaikilla ihanuuksilla menee talvi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukutukset sinnekin suuntaan, jotta atsaleasi selviää eka talvestaan hyvin.

   Poista
 6. Atsaleojen ensimmäistä talvea minäkin jännitän. Paksusti ne kyllä saivat lunta päälleen.
  Onhan se valtavan iloinen jälleennäkeminen jos kaikki uutukaiset ovat ensimmäisestä talvestaan selvinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä onkin sitten useampi jännittämässä atsaleojen selviämistä talvesta. Peukkuja sinnekin.

   Poista
 7. Ruusut onneksi selviävät hyvin jänisten hampaista. Osa on minullakin ilman verkkoja onhan niitä syöty, lumen alta on helppo kaivella esiin.
  Musta Rudolf on minulla hankintalistan ykkösenä, sain lahjakortin valmistujaislahjaksi ja sillä on tarkoitus hankkia tuo kaunotar omaan puutarhaan. On ollut monen vuoden haave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta Rudolf on kyllä kaunis ja hankkimisen arvoinen.

   Poista
 8. Kevät on jännittävää aikaa, kun seuraa, mitä on tapahtunut puutarhassa talven aikana. Erityisesti tietysti uudet kasvit kiinnostavat, mutta myös vanhoille kasveille saattaa tapahtua vaikka mitä talven aikana. Tosi kauniita uusia istutuksia olet tehnyt. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Uusien vastaistutettujen kasvien selviäminen talvesta mietityttää aina eniten, sillä kestää aina aikansa ennen kuin ne juurtuvat kunnolla kasvupaikalleen.
  Kiitos samoin sinulle.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia. Kuten sinä, myös minä jännitän viimekesäisten istutusten talven kestoa - mitä niistä on ihailtavissa tulevana suvena. Mielenkiintoisia aikoja sitten, kun lumi sulaa ja alkaa perennoiden kasvukausi.

  VastaaPoista
 11. Ilman jänisten vierailuja voisi lumisuoja olla hyväkin asia, kun nyt on riittänyt noita kovia pakkasiakin. Mutta jännitystä riittää, kuten myös vimmattua odotusta, että lumet sulaisivat ja silmut puhkeaisivat. Pidetään peukkuja uusille kaunottarillesi!

  VastaaPoista
 12. Sinulla on ihania uutuuksia puutarhassasi. Toivottavasti kaikki on selvinnyt hyvin. Minulla taitaa olla myös kolme atsaleaa tai mitä ne ovatkaan puutarhan puolella. En ole niitä koskaan esitellytkään kun ovat vähän niinsanotusti oman onnensa varassa. Minäkin istutin koristeomenapuu linnanmäen syksyllä, katsoin muutama viikko sitten ja oli siinä silmut jo vähän pullistumaan päin. Että elossa taitaa olla. Minulla ei taida muuta uutta nyt sitten ollakaan mutta sinulla on paljon jännitettävää. Toivon että saat esitellä meille terveitä ja reippaita uutuuksia kohta piakkoin.

  VastaaPoista
 13. Sinulla onkin paljon jännitettävää. Onneksi sattui runsasluminen talvi ensimmäiseksi kohdalle, niin kasvit ovat saaneet olla pakkasilta paremmin suojattuina. Minua jännittää syksyllä hankittujen luumupuu 'Sinikan' ja pensasmustikoiken 'Goldtraube' sekä 'Patriot' talvehtiminen. Pidetään peukkuja kaikille puuvartisille!

  VastaaPoista