Translate

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Hieman kylvökuulumisia

 


12. 2. kylvämistäni kelloköynnöksistä kasvuun lähti lopulta yhdeksän tainta. Yhden siemenpussin saldo oli siis ihan tyydyttävä. Kohta nämä täytyy koulia isompiin purkkeihin, tukea ja  istuttaa ravinteikkaampaan multaan.                                   

11. 3. kylvämäni Starlight' kaunopunahatut taimettuivat taas tapansa mukaan hyvin. Näitä minulla on vielä kolmessa eri rasiassa kasvamassa lisää.


Myöskin 11. 3. hajakylvönä kylvetyt ja viime vuoden samettiruusuista  syksyllä kerätyt siemenet ovat lähteneet kasvuun ihan tyydyttävästi. 


10. 3. kylvetyt tomaatintaimet ovat vielä melkoisia rääpäleitä. Muutoin kaikki kylvämäni lajikkeet itivät tosi hyvin.

Nyt näyttää siltä, että sää on muuttumassa lähipäivien aikana huomattavasti keväisemmäksi. Yöllä olleiden  pikkupakkasten ansiosta olemme päässeet kuitenkin mieheni kanssa vielä hyvin hiihtämään. Sukset on kuitenkin pitänyt kiinnittää jalkaan jo heti aamusta, ennen kuin lumen pinta alkaa pehmetä liiaksi. Tänään luistelukilometrejä tuli Polarin sykemittarin mukaan ihan kiitettävästi eli yli kolmetoista kilometriä. Tältä talvelta hiihdot taisivat kuitenkin olla nyt tässä.  

18 kommenttia:

 1. Onpas sinulla nätissä kasvussa kelloköynnökset. Itse heräsin niiden suhteen niin myöhään, etten enää lähde kylvämään, vaan väijyn puutarhalta valmiit taimet. Tomaateissa olen suunnilleen samassa tilanteessa, hujoppeja ja rääpäleitä, osa on jo upotettu sirkkalehtiä myöten uuteen purkkiin.
  Tämä on kyllä ihanaa aikaa kun liki päivittäin joku multakasa vihertää. Kaikkein vaikeinta on ollut pitää ns. käsijarrua päällä kylvösten suhteen.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään tulon seuraaminen on kyllä ihanaa ja tänä kesänä erityisesti nimeltä mainitsemattoman kaikkia koskevan asian takia. Toivottavast rokotteita saadaan kaikille pian riittävästi.
   Aurinkoisia päiviä myös sinne sinulle.   Poista
 2. Hyvässä vaiheessa! Meillä on valtavasti chilejä tulossa;-))

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hiihto- ja idätyssuorituksista 🙂
  Kyllä se kevät nyt tulee 🌱

  VastaaPoista
 4. Hyvin on kylyvökset itäny. Niin tiätysti, sammariistaki vois kokeella ottaa siämeniä taltehen. Kaupan pussiis ei montaa siämentä oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo vuosi kaudet kerännyt siemenet omista kylvöksistä. Kaupan pusseissa on toden totta säälittävän vähän siemeniä. 😊😊

   Poista
 5. Pirteän näköiset taimet! Tomaatitkin ovat aika tasaisesti itäneet toisin kuin minulla. Hiihtokelit taitavat tosiaan olla aika vähissä, mutta haitanneeko tuo kun vaihtoehtona on maan sulaminen ja pian ilmestyvät kevätkukkijat. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään tulo kyllä vie voiton kaikesta.
   Kiitos samoin sinulle. 😊😊

   Poista
 6. Eiväthän nuo tomaatit mitään rääpäleitä ole, sieltä ne ponnistavat kasvuun.
  Kelloköynnösten istuttaminen isompiin ruukkuihin saa kasvun hyvään vauhtiin, näin olen huomannut omien taimieni kohdalla. Saat noilla paljon kaunista aikaan :).
  Kaunopunahatut ja samettikukatkin ovat hyvässä vauhdissa.

  VastaaPoista
 7. Lupaavan näköisiä taimia.🌱🌞 Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 8. 9 kelloköynnöstä on ihan hyvä tulos. Muutkin taimesi ovat selvästi kehityskelpoisia. Tässä vaiheessa ne näyttävät ruipeloilta, vaan parin viikon päästä näkymä on jo toinen.
  13 km on todellakin kiitettävä matka yhdelle hiihtolenkille. Teille niitä on varmasti kertynyt lukuisia. Maanantaina kunnan latukone kiersi vielä kunnostamassa latuja ja hiihtäjiä näkyi useita. Sään on luvattu lämpenevän, mikä varmasti tekee lopun hiihtämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden siemenpussin saldoksi ihan hyvä.
   Vapaa, eli luisteluhiihto on tosi kivaa ja matka taittuu huomattavasti nopeammin, kuin perinteisellä.
   Totta, tänään ei hiihtämään ollut enää mitään asiaa.

   Poista
 9. Onnittelut hyvin itäneistä siemenistä!! Täälläkin on siemenet itäneet oikein mukavasti. Tänä talvena on onneksi riittänyt hiihtokelejä kaikille, jotka hiihtämisestä pitävät...minä puhun aina hyvinä lumitalvina haluavani vielä joskus ostaa sukset...katsotaan toteutuuko se vielä joskus?

  VastaaPoista
 10. Hienot kelloköynnökset. Minulla iti samettiruusujen omat siemenet viime vuonna tosi huonosti. Nyt tein koekylvön ja vielä muutamassa päivässä ei ole tapahtunut mitään. Siemeniä on vielä joten onhan nekin kylvettävä vaikka yksikään ei itäisi. En tiedä mikä menee aina vikaan.

  VastaaPoista