Translate

maanantai 24. toukokuuta 2021

Kasvimaalla

Kaikki uudet kasvilavat ovat jo jonkin aikaa olleet paikoilleen asennettuina. Kaiken kaikkiaan niitä on neljätoista kappaletta. 

Tänä keväänä tehtyihin lavoihin laitoimme sisäreunoihin myös patolevyä, joka toivottavasti hidastaa oleellisesti puun lahoamista. Viime syksynä tekemiimme lavoihin ne on vielä lisättävä kunhan sato on saatu korjatuksi.  


Porkkana, punajuuri, palsternakka, herne ja kesäkurpitsa on jo kylvetty. Kasvuharsot sen sijaan ovat vielä laittamatta paikoilleen. 

Pellonpuoleisessa nurkkauksessa mantsuriankärhö on lähtenyt omassa laatikossaan jo hyvään kasvuvauhtiin samoin kuin....

keskikäytävällä oleva tiukukärhö 'Arabella'kin. Talvi oli  niille lumen antamasta suojasta johtuen suosiollinen, kuten kaikille muillekin puutarhan kärhöille. 

Mukavaa viikon jatkoa. 

13 kommenttia:

 1. Siistin näköistä. Sinulla on nyt runsaasti tilaa kylvää herkkuja ruokapöytään.
  Aika pitkään edelliset lavakauluksemme kestivät ilman patolevyä, mutta laatikot uudisaessamme laitoimme kaikkiin patolevyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että laatikoiden käsittely Roslagin mahongilla ja patolevyt laatikon sisäreunoilla saavat kasvilavat kestämään pitkään.

   Poista
 2. Sellainen kysymys tuli mieleen, että miten toimit, kun nuo kärhöt kasvaa kiinni tuohon ympyrän muotoiseen verkkoon? Jätätkö ne syksyllä siihen paikoilleen ja jos kärhölle pitää tehdä jotain, niin miten sen "kimppuun" pääsee tuon verkon läpi? Kyselee nimimerkki VainSunnuntaiPuutarhuri ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä jätän kasvimaan kärhöt leikkaamatta syksyllä. Keväällä sitten nostan verkkokehikot ylös ja leikkaan kärhöt alas.

   Poista
  2. Ahaa, leikkaat siis joka vuosi. Olen yrittänyt kasvattaa useitakin kärhöjä, mutta viimeisimmät ovat ihan kitukasvuisia.

   Poista
 3. Komea määrä lavakauluslaatikoita, lupailee runsasta satoa! Ihanan siistiä!

  VastaaPoista
 4. Hyvä määrä lavakauluksia. Omani alkavat jo hajota, mutta en vieläkään haluaisi niitä uudistaa. Syksyllä taitaa olla pakko. Te saatte jo hyvän määrän satoa tuosta määrästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin sinnittelimme aika pitkään vanhojen laatikoiden kanssa. Osa olisi mennyt vielä pari vuotta, osa taas oli jo täysin lahoja, joten katsoimme parhaaksi uudistaa kaikki lavat kerralla.
   Toivotaan näin.

   Poista
 5. Monta looraa ja isoja. Nuahi jo mahtuu.

  VastaaPoista
 6. Todella siistinnäköinen kasvimaa, siellä mahtuu kasvattamaan monenlaista! Jopa kärhöjä :).

  VastaaPoista