Translate

maanantai 17. toukokuuta 2021

Mikä yllätys

 

En ollut uskoa silmiäni, kun päivän ollessa jo pitkällä, kuljin kohti takapihaa ja satuin vilkaisemaan kohti varaston kulmaa. Melkein jo samalla sekunnilla pyörähdin ympäri ja juoksin hakemaan kameraa aivan kuin näkemäni olisi saattanut kadota jonnekin jo seuraavalla hetkellä.


Totta se oli. Viime kesänä istuttamani magmolia 'Leonard Messel' kukki. Yllätys oli jo siinäkin mielessä suuri, etten uskonut sen välttämättä edes selviävän talvesta menehtymättä.


Puutarhaharrastus on siinä mielessä hyvin mielenkiintoista, että aina välillä saa kokea näitä tosi kivoja ja mieluisia yllätyksiä.


20 kommenttia:

 1. Mahtava yllätys, magnolian kukka on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että oli kyllä tosi yllätys. Pelkästään sen selviäminen talvesta oli jo sitä.

   Poista
 2. Hieno yllätys, kyllä on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Ihana yllätys ja tosi kauniit kukat 😍!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran näin magnolioita Madeiralla ollessamme ja lumouduin täysin niiden kauniista kukista. Enpä olisi uskonut silloin saavani joskus ihailla niitä myös omassa puutarhassamme.

   Poista
 4. Oi, miten ihana yllätys!
  Itsekin oikein huudahdin ääneen, kun oma magnoliani viime keväänä kukki ensimmäistä kertaa. Yhdestäkin pienestä kukasta saa valtavasti iloa.

  VastaaPoista
 5. Minäkin hihkuin aivan innoissani asiasta ja huusin miehenikin heti yllätystä katsomaan.

  VastaaPoista
 6. Olen muutamina viime vuosien keväinä kiinnittänyt huomioni puutarhoissa melko varhain kukkiviin Magnolioihin, olen muistaakseni joskus 70 tai 80-luvulla nähnyt isoja magnolia puita täydessä kukassa ulkomailla. Onnittelut että omasi on heti selvinnyt talvesta ja palkinnoksi vielä kukkii heti keväällä, kaunis ja näyttävä kasvi!

  VastaaPoista
 7. En uskonut magnolian välttämättä puutarhassamme menestyvän ja olin valmistautunut jopa sen menetykseen. Yllätys oli siitä syystä suuri.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Olipa ihana yllätys magnolialta ja vielä noin monta kukkaa! Onneksi sattui runsasluminen talvi ensimmäisenä kohdalle, niin se sai hyvän alun elämälleen puutarhassasi. Toivotaan, että siitä aikaa myöten kasvaa kookas ja komeasti kukkiva yksilö. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli.
   Totta, paksu lumikerros oli varmasti hyvä asia magnolian talvehtimista ajatellen ja nyt kun se pääsee kesän aikana juurtumaan kunnolla on sillä jo huomattavasti paremmat edellytykset selvitä tulevista talvista. 😊
   Kiitos samoin.

   Poista
 9. Yksikin kukka olisi ollut yllätys ja tämä tekee monta. On se upea!

  VastaaPoista
 10. Turhaan ei yllä puutarhatalo Sydänmaalla kehuttu tätä magnoliaa kestäväksi ja kauniiksi.

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon, Kruunuvuokko! Varmasti sykähdyttävä yllätys. Kaunis kukinto.

  VastaaPoista
 12. Ihana yllätys, voi, miten kauniit kukkaset!

  VastaaPoista