Translate

sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Marraskuunkaktus



Marraskuunkaktus uusi kukintansa. Tosin kukkia on vain vaivaiset kolme kappaletta, mutta nekin kyllä tuottavat kummasti iloa tähän aikaan vuodesta. Viimeksi kaktuksen huomattavasti runsaampi kukinta ajoittui nimensä mukaisesti viime vuoden marraskuulle, jolloin tein kukinnasta myös tänne blogiini postauksen. 

Kaktuksen kukinnan loputtua vein kukan noin 10 asteiseen autotalliimme ja lähestulkoon unohdin sen sinne. Noin pari viikkoa sitten huomasin lehtien kärjessä kolme nupunalkua. Nuppujen paisuttua lähes täyteen kokoonsa, nostin kukan takaisin olohuoneeseen ja  jäin odottamaan nuppujen puhkeamista kukkaan. 


                  Kukan väri ja muoto on mielestäni todella kaunis ja jotenkin myös eksoottinen.                                     


Marraskuunkaktusta pitää kastella melko varovasti, sillä se on kaktusten sukuun kuuluva mehikasvi. Koska se kykenee varastoimaan lehtiinsä vettä, se pärjää aika vähäisellä kastelulla. Pahimmassa tapauksessa liika kastelu saa sen menehtymään  ja mätänemään kuoliaaksi.

10 kommenttia:

  1. Kaunis väri kukalla mukavaa kun kukki edes vaikka vähäsen.

    VastaaPoista
  2. Hoitotoimenpiteesi oli siis onnistunut. Minulla on taipumus ylihoitaa, joten ilmankos sisäkukat tuppaavat heittämään henkensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin talviaikaan huonekasvien kastelu on kyllä melko tarkkuutta vaativaa ja usein pitää itseään jarruttaa, ettei kastelisi kasveja liikaa. 😊

      Poista
  3. Onpa kaunis kaktus, ihanan värinen ♡

    VastaaPoista
  4. Kukan väri on minustakin hyvin kaunis.

    VastaaPoista
  5. Tuo on risteytty joulu ja marraskuunkaktuksista

    VastaaPoista