Translate

keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Kylvöt hieman jo mielessä

Tänään K-raudassa käydessämme ja  kylvömultaa hankkiessamme ostin myös muutaman kesäkukkasiemenpussin. Jospa se innostus kylvöihin tästä pikku hiljaa minullakin viriäisi. Valoa alkaa ainakin kylvöjä ajatellen olla jo aika kivasti.

Valintamahdollisuus siemenpussihyllyillä oli harmikseni vielä hyvin suppea. Kosmoskukkaa pitää joka kevät päästä kylvämään samoin kuin kesämalvikkiakin. Kosmoskukkien lajike on vanha tuttu 'Early  Summer' ja malvan 'Silver Cup'. Pari pussia tarhakehäkukkia lähti myös mukaan, sekä pussi kelloköynnöksen siemeniä. Kelloköynnöksen kylvöllä olisi jo kova kiire. No, jos kukinta ei sattuisikaan ehtimään loppukesäksi, onpahan köynnös kukkimattomanakin kasvattamisen arvoinen ja kaunis. Ostin lisäksi vielä myös yhden jättikurpitsa 'Gele Reuzen' ja silpohernepussin.

Ukrainan tilannetta tulee nyt seurattua päivittäin tosi tiiviisti. Täytyy todella toivoa, että loppu tälle sodankäynnille ja  hulluudelle olisi näköpiirissä mahdollisimman pian.

18 kommenttia:

  1. In Denmark we look forward to spring too, and we cross our fingeres for Ukraine and the world.
    Lisbeth

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Lisbeth. We do cross our fingers for Ukraine here in Finland too.

      Poista
  2. Sota tuntuu todella pahalta, lohduttomalta. Välillä ei pysty katsomaan uutisia. Kevään tulo ja puutarhan uusi kasvukausi antaa onneksi muutakin ajateltavaa. Viime vuonna ostin kelloköynnöksen taimen enkä saanut sitä kukkimaan. Oli virhe kasvattaa kasvihuoneessa. Nyt voisi kokeilla ulkona puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämme tosi ikävää aikaa ja varmasti kaikki tuntevat nyt suurta sympatiaa Ukrainaa kohtaan.
      Minäkin kokeilin toissa kesänä kelloköynnöksen kasvatusta kasvihuoneessa, enkä saanut kuin pari kukkaa hyvin myöhään syksyllä.

      Poista
  3. Kyllä minäkin joudun nyt siemenostoksille, edes jotain hankkimaan. Olen tässä jo niin pitkään himmaillut ja odotellut kunnon valoa.
    Ajatukset ovat Ukrainassa ja ihmisissä siellä väistämättä.

    VastaaPoista
  4. Noilla siemenpusseilla saa jo hyvin kevään toimet alkuun.
    Uutiset ovat lohduttomia ja ahdistavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutiset ovat lohduttomia ja ikäviä. Kaikkien sympatiat ovat onneksi Ukrainan puolella.

      Poista
  5. Kesäkukkia minä ajattelen joka kevät mutta vähiin on jäänyt niiden kasvattaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkukat täyttävät mielestäni kivasti kukkapenkkien aukkopaikkoja. Tapaan kylvää kaikki muut paitsi kelloköynnökset suorakylvönä.

      Poista
  6. Sitä järkevää loppua odotellaan.
    Minä en taida istuttaa mitään, mutta odottelen mielenkiinnolla niitä kaikkia sipuli-istutuksia, joita syksyllä upotin maahan eri puolille pihaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa se koittaisi pian.
      Sipulikukkien kesäinen kukinta onkin aina niin odotettu.

      Poista
  7. Kosmoskukat ovat ihan ehdottomia kesäkukkia!

    VastaaPoista
  8. Hyvä valikoima siemeniä kesäkukista on siellä!

    VastaaPoista
  9. Joitakin suosikkejani en kesäkukkien siemenhyllystä vielä löytänyt. Silkkikukkien siemeniä olisin halunnut, mutta niitä ei valitettavasti nyt ollut.

    VastaaPoista
  10. Siemenet, taimet ja kesän kukkasuunnitelmat ovat hyviä viemään ajatuksia muualle Ukrainan tilanteesta. Ahdistaa lukea uutisia mutta toisaalta enemmän ahdistaa se, jos ei ole perillä sodan viimeisimmistä käänteistä. Toivottavasti rauha palaisi pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämme kyllä hyvin ikäviä aikoja. Ensin korona ja nyt Ukrainan sota. Tilannetta täytyy seurata, jotta tietää missä milloinkin mennään.
      Kaikki varmasti toivovat rauhan mitä pikimmin palaavan.

      Poista