Translate

lauantai 14. lokakuuta 2023

Sipulihankintoja

 

Olen vuosi vuodelta vähentänyt kukkasipulihankintoja. Meillä kun on suurin osa puutarhan tulppaaneista kestäviä, vuosi vuoden jälkeen uskollisesti kukkivia Darwinhybrideiden ryhmään kuuluvia erivärisiä 'Apeldoorn' tulppaaneja. Eivät ole ehkä ihan kauneimmasta päästä olevia, mutta kestävyys menee kohdallani kyllä kauneudenkin ohi. Syyskuussa ostin kuitenkin ison pussillisen narsisseja ja pari pussia ukkolaukkoja, joita ei koskaan ole puutarhassa liikaa. 

Istuttaessani narsisseja tapaan laittaa sipulien alle reilun kerroksen seulottua soraa, vaikka kyseessä onkin kohopenkki. Etenkin savipitoisessa maassa vähintään parin sentin kerros soraa sipulien alla on kohdallaan, jotteivat sipulit mätäne talven aikana liian kosteassa ja märässä maassa.


Eilen päätin muun asioinnin yhteydessä käydä katsomassa Hankkijan krookusvalikoimaa. Kaikki sipulit olivat 30% alennuksessa ja niinpä ostin kaksi neljänkymmenen sipulin lajitelmapussia.


Lisäksi vielä pussin Blue Marlin krookuksia sekä....

yhden pussin todella kauniita Thalia orkideanarsisseja. 

12 kommenttia:

  1. Näistä saat lisää ihailtavaa keväällä. Sora onkin varmasti hyvä neuvo narsissien sipuleiden alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, krookukset kun ovat minusta oikeita kevään lähettejä.

      Poista
  2. Löysitpä kauniita krookuksia! Sora on varmasti sipuleille mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain.
      Sorapedin olen todennut kyllä toimivaksi narsisseja istuttaessa.

      Poista
  3. Ihanaa kukintaa luvassa ensi keväälle!

    VastaaPoista
  4. Hyvät valinnat! Minulla on samoja ajatuksia, että ei aina tarvitse ostaa uutta, kun vanhatkin kukkivat hyvin. Mutta alennusmyyntejä on vaikea vastustaa ja aina sitä johonkin penkin kulmaan muutama krookus mahtuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krookuksia etenkin mahtuu kyllä aina penkkeihin eikä niitä tarvitse onneksi kaivaa edes syvälle multaan.

      Poista
  5. Ihana 'Blue Marlin'! Hyviä hankintoja myös nuo muut. Pitkäikäiset kukkasipulit ovatkin hyviä, niin ei tarvitse joka vuosi olla istuttamassa satamäärin uusia sipuleita. En ole itse päässyt vielä alelaareja penkomaan mutta ehkä vielä jonain päivänä käyn kurkkaamassa, jos löytyisi jotain kivaa. Tulppaaneita ainakin voisi hankkia, sillä kaksi märkää kesää ovat tehneet tuhoja vanhoille kasvustoille.

    VastaaPoista