Translate

torstai 11. tammikuuta 2024

Auringonpaistetta

Kuvat otettu 7.1.24

Tänään on ollut koko päivän ihan mahtava auringonpaiste ja kaikki huoneet ovat suorastaan kylpeneet valossa. Muutaman päivän täällä meillä oli vähän nollan molemmin puolin olevaa säätä, mutta tänään iltaa kohden mentäessä alkoi lämpötila taas laskea ja yöstä saattaa tulla melko kylmä.

Hiihtämässäkin on tullut käytyä pari kertaa lähipellolla, jonne mieheni teki hieman yli kilometrin pituisen hiihtoladun. Ainakin huomenna näyttäisi hiihdon osalta olevan vielä suhteellisen hyvä sää, mutta viikonlopun ennusteiden mukaan pakkasta on taas siihen malliin, ettei ulkoilemaan ehkä tee mieli lähteä.


Onneksi lunta on muutaman päivän nollakelistä huolimatta puutarhan kasvien pärjäämisen kannalta vielä melko paljon. Tosin 7.1 otetussa kuvassa sitä oli vielä enemmän kuin tällä hetkellä.

Kutsumattomien vieraiden jälkiäkin risteilee hangella. Toivottavasti talttahampaat eivät tänä talvena pääsisi verkkojen raoista järsimään oksia pihan koriste- ja hedelmäpuista.

Tässä kuvassa näytti vielä hyvin talviselta.

22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nyt lunta pyryttää lisää. Pääsee kolan kanssa huhkimaan.

      Poista
  2. Pieni hiihtolatu lähipellolla - miten mukavaa!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Aurinko ja luminen maisema on kyllä kaunis yhdistelmä.

      Poista
  4. Komeita maisemia ja seesteistä tunnelmaa.
    Täällä ovat lämpötilat olleet suunnilleen samanlaisia kuin teillä. Lämpimien päivien jälkeen pakkanen tuntuu nyt tosi kylmältä. 😊
    Toivon teille mukavia hiihtokelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täällä meillä pyryttää parhaillaan lunta ja pakkasta on - 9 astetta.
      Kiitos. ⛷️

      Poista
  5. Aurinkoinen talvipäivä on kyllä ihana ja mitä luksusta se, että teillä on oma hiihtolatu jota pitkin rauhassa hiihdellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ihan vieressä oleva hiihtolatu on kyllä kiva.

      Poista
  6. Aivan selvästi kevättä jo ilmassa. Ihanaa (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
  7. Oikein kaunista. Meillä on myös ollut aivan ihanat talviset aurinkoiset päivät. Tänään on 2 astetta plussan puolella, toivon että lumi jää tänne vielä.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että siellä teilläkin on päässyt nauttimaan aurinkoisista talvipäivistä.
      Täällä pyryttää parhaillaan uutta lunta ja pakkasta on alle kymmenen astetta.
      Kiitos vierailustasi. 😊

      Poista
  8. Mukavaa kun miehesi teki ladun pellolle . Tasaisella minäkin voisin hiihtää vielä mutta en enää muualla . Kauniin aurinkoiset kuvat piristi kummasti .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Latu on tehty pellolle jo useampana vuonna. Minulla oli ennen vain luistelusukset käytössä, mutta viime vuonna mieheni houkutteli ostamaan myös perinteiseen hiihtoon tarkoitetut karvapohjasukset.


      Poista
  9. Tämä on ollut todella kaunis talvi. Parin plussapäivän jälkeen palattiin taas pakkaselle ja lumitöitäkin päästiin tänään tekemään. Sinulla on kauniit hiihtomaisemat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumiset maisemat ovat olleet kyllä hyvin kauniita. Lunta tuli täällä viime yön ja aamupäivän aikana noin 10 senttiä lisää ja kolan varteen jouduttiin tarttumaan täälläkin. Hiihtomaisemat ovat kyllä kivat.

      Poista
  10. Talvelta tosiaaan näyttää täälläkin, ja todellakin tuntuu. Ensi viikolle luvattu taas -20. Mutta onneksi on kasveilla kunnon lumisuoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumisuoja onkin kasveille pakkasilla aika välttämätön.

      Poista