Translate

lauantai 6. tammikuuta 2024

Ihanat amaryllikset

Joulu on nyt riisuttu pois lähes kokonaan, mutta joulukuusi saa olla vielä paikoillaan joulunajan lopullisesti päättävään Nuutinpäivään saakka. Onneksi toinen jouluksi ostamani valkoinen amaryllis kukkii vielä hyvin kauniisti ja punakukkainenkin on ihan kohta aukaisemassa kukkansa.

Täytyy sanoa, että markettien ja kauppojen joulunaikana myymät amaryllikset ovat olleet todella upeita ja laadukkaita. Ostamissani kolmessa amarylliksessä on kaikissa kukkavanoja ollut vähintään kolme, punakukkaisessa yllätyksenä jopa neljä. Kun kukkavanat kasvavat ja aukaisevat kukkansa hieman eri tahtiin, niin kukinnasta saa nauttia nautinnollisen pitkään.

Siniliilat hyasintit ovat olleet hyasinteistä ehdottomasti pisimpään kukkivia. Vaaleanpunakukkaisten joukossa taas on ollut yksilöitä, joista ainakin yksi ei aukaissut kukkiaan kunnolla lainkaan ja osan kukinta oli tosi nopeasti ohi.

Tästä punakukkaisesta amarylliksestä olen katkaissut jo kaksi ihanasti kukkinutta kukkavanaa ja kaksi vanaa on vielä odottamassa kukkien avautumista. Lämmin paikka edistää kukintaa ja niinpä nostin ruukun olohuoneesta takkahuoneen lämpöön. 


Sama kukka sekä ylä- että alakuvassa.


Pakkaset jatkuvat edelleen ja pörssisähkön hinta huitelee todella korkealla. Onneksi ensi viikolle on luvassa jo huomattavasti lämpöisempää. Sitä odotellessa.

18 kommenttia:

  1. Todella upeita. Amaryllis on mielestäni Joulun kuningatar (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amaryllikset ovat kyllä kauniita ja värejäkin löytyy joka makuun.

      Poista
  2. Amaryllikset o joulunaijan komeempia kukkia.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on vielä joulukuusi paikoillaan. Se on niin hyvässä kunnossa kaikin puolin, etten ole vielä laittanut pois. Katsotaan ensi viikolla, odotanko Nuutin päivää vai toiminto sitä ennen. Upea amarillis sinulla, minullakin valkoinen marketista ostettu on oikein komeana juuri nyt. Meillä on kiinteä sähkösopimus, ehkä keskiarvo pidemmällä ajalla asettuu kuitenkin aika samoihin? Tunnelmat ovat talviset ja maisemat kauniit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukuusen pois vientiä tulee jouluihmisen aina vitkutettua mahdollisimman pitkään.
      Kylmää on edelleen, mutta ah..... maisemat niin kauniit.

      Poista
  4. Komeat amaryllikset 🌺
    Valkoinen on nyt ihana väri, kaunis hanki ja kauniit kukat.
    Upea on punainenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ovat kyllä olleet lempikukkiani jo pitkään.

      Poista
  5. Amaryllis on upea kukka, ainakin nämä Sinun yksilöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amaryllikset ovat hyvin ylväitä pitkine kukkavanoineen ja suurine kellomaisine kukkineen.

      Poista
  6. Amaryllikset on upeita kukkia. Miullakin vielä jatkuu niitten kukinta. Joulukuusen raivoon tänään pois, leivinuunii lämmitettään ja siinä oksat poltetaan. Pakkanen huiteloo vielä, aamulla oli -33, kovimmillaan on ollu -36 ja näin pitkäkestosta kovaa pakkasta ei näinä 13 vuotena oo ollu, onneks on lauhtuvoo luvassa. Rossipohjan tuuletus luukut kiinni laitettiin varuilta jo viimeviikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on.
      Takka ja leivinuuni onkin nyt enemmän kuin tarpeen. Varaavaa tulikivitakkaa on lämmitetty meillä nyt ihan päivittäin. Takasta on kyllä todella iso apu näin kovilla pakkasilla.

      Poista
  7. Hei!
    Joulu meni pakettiin eilen, kuusi oli aika kuiva. Hyvin havut pysyi niin että me saatiin se ulos. Tontut on saanut mennä säilöön ensi jouluksi. Amaryllikset kukkii vielä, ja joku on nupussa joten niistä saan nauttia vielä. Kauniit amaryllikset sinulla.
    Oikein hyvää vuoden jatkoa. /Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kaikki muut joulukoristeet kuusta lukuunottamatta on karsittu ja varastoitu pois.
      Kiitos samoin.

      Poista
  8. Erityisesti valkoinen amaryllis on aivan lumoavan kaunis. Se muistuttaa joulusta olematta kuitenkaan liian jouluinen. :)
    Ihanaa kun melko pian kauppoihin tulevat ensimmäiset esikot, ne muistuttavat, että kevättä kohti ollaan menossa. Täällä on nyt -17 C, mikä tuntuu varsin leppoisalta.
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en onnistu esikoiden kanssa. Ne kuolevat ihan järjestään käsiini ja niinpä niitä tulee enää harvoin hankittua. Tosi kauniita kyllä ovat.
      Kiitos samoin Sara.

      Poista