Translate

lauantai 20. tammikuuta 2024

Lumien pudottelua

Eilen pudottelin ja vapautin puutarhamme havuja niiden paksusta lumikuormasta lumitöiden yhteydessä. Lunta on satanut etenkin parin viime päivän aikana todella runsaasti ja havut olivatkin peittyneet lähes näkymättömiin valkoisen peittonsa alle.


Ihan en pitkävartisen harjankaan avulla yltänyt kaikkien pisimpien havujen latvoista lunta pudottamaan, mutta tarpeeksi kuitenkin, jos vaikka suvi sattuisi lähiaikoina yllättämään.

Kirjastohuoneen ikkunan alla olevan muurikivipenkin kartiovalkokuuset pääsivät myös ahdingostaan.


Pihaantulotien hauskat hattivatit. 

Mukavaa viikonloppu.

34 kommenttia:

  1. Hauskat hattivatit😆 Nyt on tosiaan helpotettava pensaiden ja pikkupuiden lumikuormaa, ettei aiheudu harmia. Vaikkakin lumiset maisemat ovat kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sää on lauhtumassa ja lumen paino muuttuu entistäkin raskaammaksi, joten havujen oksat kyllä herkästi vääntyilevät jos lumikuormaa on paljon.

      Poista
  2. Täällä on tuullut sen verran, että ainakin pihapiirissä puiden oksilla on aika vähän lunta, vaikka sitä on eiliseen asti satanut (tosin täällä vähemmän kuin monessa muussa paikassa). Mikä lienee tilanne metsissä?
    Hattivatit ovat tosiaan suloisia.
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Meillä ruusut ovat painuneet mutta maanantaina taitaa sataa vettä? Pääsevät silloin kuormastaan.
    Hattivatit👍🤣

    VastaaPoista
  4. Sama homma olisi täällä edessä. Niin tuntuu puutarhan pensaat ja puut olevan
    lumi vaipoissaan visusti.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Pitäispä lähteä itsekin lumienpudotuskierrokselle, myös kasvihuoneen päältä.

    VastaaPoista
  6. Pari kertaa olen itsekin kiertänyt havut ja muitakin puita vapauttamassa lumesta. Vaikka suurin osa sataneesta lumesta on pakkaslunta, kasautuessaan se painaa todella paljon.

    VastaaPoista
  7. Lumikuormat painavat yllättävän paljon ja saavat kyllä tuhoakin aikaan, jos sattuu herkkä kasvi kuorman alle. Viimeisen kuvan kolmikko on aika ihana!

    VastaaPoista
  8. Hyvää kuntoilua samalla. Isot lumikasat voivat katkoa oksia. Meillä on esim. katkennut rhododendronin oksia joinakin vuosina. Lystikkäät nuo teidän hattivatit. 🌲

    VastaaPoista
  9. Olisiko houkutus lisäillä hattivateille silmät ja räpylät?!

    VastaaPoista
  10. Aika sympaattisen näköisiä nuo hattivatit! Oi miten ihana ajatus, jos pääsisi suvi yllättämään.

    VastaaPoista
  11. Hattivatit olivat kyllä kauniita valkoisessa vaipassaan mutta ei sitä vaippa aikaa ikuisuuksia anneta .😀 .

    VastaaPoista
  12. Lunta on minun makuuni liikaa. Huomenna on tehtävä verkkokierros ja tarkistettava ja yritettävä nostaa niitä ylemmäksi jottei jänikset syö kaikkea. Samalla on kai tehtävä tuo lumien tiputus. Kauniit havut.

    VastaaPoista
  13. Lumi voi tuoda mukanaan paljon työtä ja vähän haittoja, mutta minulle ehkä siksi, että asun kaupungissa, jossa ei sada lunta, lumi on kaunista ja siinä on hyvin erikoinen viehätys.
    Uskomattomia kuvia!

    VastaaPoista
  14. Samassa puuhassa olin itsekin tänään. Lähipäivien ennusteissa on suojasäätä, joten parempi käydä etukäteen vähän keventämässä lumikuormia. Tosin sitä saattaa joutua tekemään vielä uudemman kerran, jos suojasään mukana tulee räntäsadetta... Toivottavasti ei tulisi.
    Hauskat hattivatit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ollut taas tänään tosi ikävä sää ja lumipyry. Aamupäivästä teimme mieheni kanssa lumityöt ja illalla ne joutuu tekemään taas uudestaan. Kolaus käy hyvin urheilusta, mutta kostea lumi alkaa kyllä auttamatta käydä jo voimille.

      Poista
  15. Hattivatit näyttävät ihanille! Minulla pitää käydä myös tiputtelemassa lumia. Tänään pakkanen lauhtui ja illasta oli enää -10 astetta. Ilolla kyllä siihen suhtaudun kun täällä on ollut ihan järkyt pakkaset kera tuulen pitkän ajanjakson.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä meillä pakkasta on enää -1 astetta, mutta lunta tuiskuttaa parhaillaan taas lisää.

      Poista