Translate

perjantai 10. heinäkuuta 2020

Kärhöt ovat saaneet nyt vuoroin aurinkoa ja vuoroin vettä.


Rouge Cardinal
Hiljalleen kukinta on alkanut päästä käyntiin.
Kukkien koossa ei ole valittamista tämän kärhön ollessa kyseessä.


Auenneet kukat sijoittuvat vielä tällä hetkellä pääosin kärhön latvaan. 


Nuputkin ovat kauniita....


samoin kuin aukeamassa olevat kukatkin.Taas kerran sateen uhatessa.


Sadepisaroita terälehdillä.Pink Fantasyn ensimmäinen kukka.


'Justa''The President'


'Etoile Violette' viinikärhön tukitolppa on uhkaavasti kallistunut. Toivottavasti pysyy kuitenkin pystyssä ilman lisätukea.


 Kellokärhö kukkii edelleen.


Arabella tiukukärhö alkaa aukoa lukemattomia nuppujaan nyt vauhdilla. Suosittelen lämpimästi tätä kärhöä, niin kiitollinen, pitkään kukkiva ja kukkarunsas kärhö on.


Mantsuriankärhö myös aukomassa nuppujaan. Myös kiitollinen kasvatettava ja vaatimaton maan laadun suhteen.

Tänään on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä.  Mukavaa viikonloppua. 

32 kommenttia:

 1. Oi sun upeat kärhöt siellä aloittelee kukintaansa. Niitä minä ihailen joka vuosi ja hämmästelen mahtavaa kasvua. Uskaltauduin ostamaan uuden Ville De Lyonin menehtyneen tilalle (2015-2016 talvi vei, kuten muutkin aremmat kärhöt)
  Toivon sille parempaa elämää täällä :D
  Mantsuriankärhö löytyy myös täältä ja tykkään kovasti. Aloittelee myös täällä kunintaa, mutta siellä on silti edellä jo. Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ville De Lyon on muuten ihan ensimmäinen hankkimani kärhö, josta innostus kärhöjen kasvatukseen sai alkunsa. Toivottavasti uusi ”Villesi” tulee olemaan pitkäikäinen.
   Mantsuriankärhö on kestävä ja kukinta aina tosi runsasta.
   Kiitos samoin.

   Poista
 2. Upeat kärhöt. mantsuriankärhön hankin viime vuonna ja tarkoitus on että se kasvaisi kivimuurin päälle. Jostain luin että se pitäisi leikata n. 60cm korkeuteen joka vuosi. Leikkaatko omaasi miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä leikkaan Mantsuriankärhön joka kevät. Varret jätän noin 15 senttisiksi. Tuo 60 cm leikkauskorkeus kuulostaa oudolta, enkä ymmärrä mihin se oikein perustuu?

   Poista
 3. On upeita! Minulla ei ole yhtään kärhöä, mantsuriankärehöä kokeilin kerran, mutta menehtyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, että Mantsuriankärhösi menehtyi, sillä sen pitäisi kyllä olla kestävä.

   Poista
 4. Sanoitko lämmin ja aurinkoinen päivä? Ei meillä! Välillä aurinko kyllä pilkahti. Kärhöt ovat kyllä tosi hienoja kukkia. Saapa nähdä, innostunko niistä joskus itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hieno päivä eilen, vaikka sääennusteiden mukaan pitikin olla sateinen. Nyt aamulla täälläkin alkoi satamaan.
   Ei muuta, kuin rohkeasti kärhöostoksille.

   Poista
 5. Oih, ihania! Miten korkeaksi sinulla on kasvanut Rouge Cardinal? Mietin sen istuttamista kukkapenkin keskelle pihaantuloa kaunistamaan ja kärhötuki tuohon kohtaan on mietittävänä.

  VastaaPoista
 6. Rouge Cardinal on nyt ehkä noin runsas kaksi metriä. Ulkona sataa parhaillaan, joten en nyt pääse tarkemmin mittaamaan. Meillä nuo tolppajalkoihin istutetut salot ovat toimineet hyvin. Salon pituuden voi määrittää kärhön kasvukorkeuden mukaan.

  VastaaPoista
 7. Kärhösi aikaansaavat ihastuksen huokauksia ja ajatuksia uusien kärhöjen hankkimisesta omaan pihaan. Tuollainen verkkolieriö sopisi varmaan myös Aljonushkalle. Se ei kierry tukilankoihin ja kasvaessaan kuitenkin ryöppyää sinne tänne.
  Onko sinulla kokemuksia kärhöjen siirroista? Pensasruusu on kasvanut melkoisesti ja uhkaa Aljonushkaa, joka jää pian liikaa taka-alalle. Parempi paikka olisi jo katsottuna, mutta kukinnan vuoksi siirto saa odottaa.
  Meilläkin oli eilen aurinkoinen ja lämmin päivä. Ehdin saada yhden projektin mukavasti eteenpäin. Tänään sitten sataakin paljon ja ilmeisesti koko päivän.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistun nyt tähänkin väliin keskusteluun. Olen kaivanut kolme jalokärhöä ylös ja siirtänyt toiseen paikkaan. Se onnistuu siten, että kaivaa ensin kärhön yhdelle sivulle noin puolen metrin päähän siitä pystysuoran kaivannon. Homma helpottuu kummasti, jos kaivannon sivulla näkyy kärhön juurenkärkiä. Niistä pystyy päättelemään juuriston kokoa. Jos juuria ei näy, niin hiljalleen rapsuttelee kaivantoa kärhöä kohti kunnes juuria alkaa näkyä. Sitten vain kierretään kaivanto samaan tyyliin kärhön ympäri ja lopuksi nostetaan juurakko pois. Lienee turha sanoakaan, että varhainen kevät on paras aika siirtää kärhö, niin ei tarvitse tapella pitkien ja helposti katkeilevien versojen kanssa.
   Jos juuripaakku on liian iso kokonaisena nostettavaksi tai haluaa useamman yksilön samaa, niin kärhöjä voi myös samalla jakaa. Rapsuttelee vain varovasti multaa versojen ympäriltä ja katsoo, missä olisi sellainen kohta, että jakopalaan tulee sopivasti versonalkuja ja juuria. Uskallan tämän kertoa, sillä omassa puutarhassani kasvavat 'Arabella' ja 'Piilu' ovat tulleet juuri tällä tavoin meille. Kasvatin niitä ensimmäisen vuoden ruukuissa, jotta sain niille vähän kokoa ennen maahanistutusta.
   Sen verran hikinen urakka kärhön siirto kuitenkin on, etten ilman hyvää syytä lähtisi niitä siirtelemään. Mutta jos pakko on, niin se kyllä onnistuu kun kaivaa vain tarpeeksi syvältä.

   Poista
 8. Olen iloinnut blogikavereiden keskuudessa virinnyttä kiinnostusta kärhöjä kohtaan. On kiva nähdä kaunotarten kasvavan jo monessa seuraamassani blogissa, kuten sinunkin.
  Itse en ole koskaan siirtänyt kärhöjä, joten en valitettavasti osaa sanoa miten ne siirtoon reagoivat. Ainakaan hyvin juurtunutta jalokärhöä en lähtisi siirtämään. Kellokärhön siirto on täysi kysymysmerkki?
  Täälläkin sataa parhaillaan ja sadetta riittää mitä ilmeisemmin koko päivälle.

  VastaaPoista
 9. Ihailen kärhöjesi vuosittaista upeaa kukintaa. Minulla on muutama kärhö, mutta ne kukkivat nuivasti. Tosin hädin tuskin muistan lannoittaa niitä, saati kastella, eli lienee oma vika kun en näe loistavaa kukintaa pihassani. Pitääpä ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä kukinnan huippua joutuu aina hieman odottamaan, avoimen pihan johdosta.
   😊😊

   Poista
 10. Sun kärhöt ovat kyllä todella upeita! <3
  Olen itsekin innostunut kärhöistä vuosi vuodelta enemmän.
  Mukavaa viikonloppua sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kärhöt ovat hiljalleen valloittamassa myös sinun kaunista puutarhaasi.
   😊😊

   Poista
 11. Ihania kärhöjä siellä kukassa! Tuo Arabella kukkii miulla sinivioleteillä kukilla, oon nyt muutaman kärhökuvan lähiaikona nähny ja värit on erlaiset kun miulla. Onko näitä samoja lajikkeita ussiimpoo sorttii, vai mikä muuttaa värejä! Vettä suavat nyt kärhöt ja muutkin puutarhan kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos katsot tarkkaan Arabellan kuvaa, huomaat varmaan, että juuri puhjenneet kukat ovat sinivioletteja. Kukat vaalenevat väriltään sitten hieman vanhetessaan jonkin verran vaaleammiksi. Kasvualustan ravinteisuus ja lannoitus saattavat myös vaikuttaa kukkien väriin. 😊😊

   Poista
 12. Voi kun kauniita kärhöjä. Minulla kärhöistä osa menestyy, mutta osa kyllä kituu. En oikein osaa sanoa, mikä niissä on vikana... Nyt saavat ainakin vettä (sataa paraikaakin kuin saavista kaataen).
  Mutta tuo kellokärhö on todella ihana myös; vastaavaa olen miettinyt, josko tulisi hankittua jossain vaiheessa.
  Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkin kärhöt saattavat olla hieman oikukkaita ja aina siihen ei löydy pätevää syytä. Kellokärhöt ovat kyllä kauniita ja itsekin olisi tarkoitus hankkia niitä lisää.
   😊😊

   Poista
 13. Niin kauniita kärhöjä minulla vasta nupulla. Hyvää viikonloppua.🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin suurin osa kärhöistä on vielä nupulla. Hieman hitaasti kukinta on lähtenyt kaikkineen käyntiin.
   😊😊

   Poista
 14. Sinulla on todella paljon kärhöjä. Ja kaikki niin kauniita. Mantsuuriankärhö on meillä vielä nupuillaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kärhöt lähtivät vauhdikkaasti kasvuun, mutta kukinta joidenkin kärhöjen osalta antaa sitävästoin nyt odotuttaa itseään.
   😊😊

   Poista
 15. Voi ihanuus noita kärhöjä <3 Meillä on auki ensimmäinen 'Arabellan' kukka sekä 'yksi 'Hagley Hybridin' kukka. Tästä se lähtee :)

  VastaaPoista
 16. Ihan pahaa teköö!!! Tairampa tästä lähtiä lannoottamahan laihallaasia kärhöjäni, että näkis eres muutaman kukan.

  VastaaPoista
 17. Huokaus!
  :)
  Sinulla on niin paljon kaikkea kaunista kukkaa,pihalla,,nämä kärhöt ovattodella kauniita!
  i h a i l e n :)

  VastaaPoista