Translate

torstai 30. heinäkuuta 2020

Tarhamagnolia


Aiemmin postaamieni Puutarhatalo Sydänmaalta tekemieni hankintojen lisäksi ostin sieltä myös Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' tarhamagnolian.


Koska Magnolia vaatii lämpimän ja tuulensuojaisen kasvupaikan suhtaudun hankintaan jo etukäteen hieman varauksella sillä pelkään, että pihamme on magnolialle liian kylmä ja tuulinen. Mietin pitkään sille sopivaa kasvupaikkaa ja päädyin lopulta istuttamaan sen ulkovaraston seinustalle. Paikka on lämmin ja melko suojainen joten toivon kovasti, että se tulisi viihtymään siinä.

Hankin Sydänmaalta myös 'Amazing Crace' sammalleimun,'Dora Bieleveld' valkotäpläimikän, 'Knight Violet' värimintun, 'Grow Fire' päivänliljan,Veronica gentianoides unelmatädykkeen, 'Pamina' tarhasyysvuokon, 'Dark Beauty' kivikkomehitähden sekä harmaa-ajuruohon. Luulempa, että tämän kesän hankinnat tulevat ainakin tällä erää olemaan tässä.

11 kommenttia:

  1. Onnia magnolialle! Taimi o ainaki hyvän näkööne, enkä epääle hetkiäkää, etteikö sun hoivis menesty.

    VastaaPoista
  2. Taimi on terhakan näköinen. Uskon, että saamme lukea postauksestasi magnoliankasvatuksen onnistumistarinan!

    VastaaPoista
  3. Pitkää ikää "mankullesi"! Varmasti viihtyy teillä. Ihanat hankinnat muutenkin, niin kiva saada uusia kasveja puutarhaan. Onko tuo Sydänmaa hyvä taimisto? Juteltiin ystäväni kanssa siitä juuri, hän kun asuu sielläpäin. Mukavia elokuun päiviä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Sydänmaa on todella hyvä taimisto. Suosittelen. 😊😊

    VastaaPoista
  5. Onpa kiinnostavaa seurata magnolian kasvua. Se kuuluu niihin kasveihin, jotka tuovat mieleen vanhat romaanitarinat, joissa istutaan päivänvarjon kanssa puutarhassa. Toivottvasti menestyy!

    VastaaPoista
  6. I have the magnolia as well but it grows very slowly.

    VastaaPoista
  7. I hope my magnolia is capable to survive over winter. I suppose it won`t ever be over 2 meters high here.

    VastaaPoista
  8. Hyvinvoiva ja tuuhea magnolia. Toivotan sille menestystä, vaikka en yhtään epäile, etteikö sinun hoivaamana niin kävisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa magnolian kasvupaikalla on pohjamaana ihan tiltti savea ja se vähän arveluttaa. Koetin kyllä parantaa kasvualustan parhaan taitoni mukaan.

      Poista