Translate

sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Kasvihuoneen vierustan lankkupenkki sai köynnösseinämänsäEilinen, sateen sijasta lämmin ja aurinkoinen päivä, sai minut ja mieheni ryhtymään rivakasti toimeen ja saimme kuin saimmekin alkuviikosta aloittamamme lankkupenkin odottamassa olleen köynnösseinämän tehtyä valmiiksi. Mieheni toteutti taas kerran suunnitelmani ja minä hääräsin apumiehenä sen kun kerkesin.Haimme alkuviikosta paikallisesta K-raudasta tarvittavan materiaalin eli puutavaran ja metalliset tolppajalat.Raudoitusverkot jouduimme hakemaan jo edeltävällä viikolla naapurikaupungista saakka, sillä paikallisessa rautakaupassa niitä ei harmiksemme ollut tarjolla.Pystyt ja vaakatasossa kulkevat ylätolpat tehtiin sahaamalla painekyllästetyt kakkosneloset pituussunnassa kahtia.


Sitten tolpat naputeltiin moskan avulla tolppajalkoihin.


Jotta tolpat sekä raudoitusverkko saatiin kulkemaan suoraan pitkä vatupassi oli työssä hyvänä apuna.


Kärhöaidanne laitettiin kulkemaan hieman  porrastetusti alaspäin, jottei siitä tulisi liian hallitsevan ja raskaan näköinen. Etualalla walkerinhernepensas ja takana korkeampi riippahernepuu.Jaloangervot jäivät nyt vinosti kulkemaan asennetusta seinämästä johtuen lankkukehikon toisella puolella kulmassa olevaan kolmioon. Verkko kiinnitettiin sinkilöillä pysty- ja vaakatolppiin.


Kulkulaiturin vasemmalla puolella kulmassa kasvaa hortensia ja sen takana koristekirsikkapuu kevätsuudelma. Verkkossa näkyviin  vielä tyhjillään oleviin pikkuruukkuihin ajattelin istuttaa   perennapenkissä hyvin talvehtinutta kirjomaahumalaa.


Kaksi pääskysenpoikasta istui kuvaushetkellä varsin tyytyväisenä köynnöstuella.

Ihanaa, täällä meillä paistaa aurinko.

29 kommenttia:

 1. Voi mahoton miten kiva toteutus! Tuommoista olen itsekin mielessäni kuutioinut, nyt taisi tulla valmis ratkaisu minunkin tarpeisiini, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienon näköinen! Tästä nappaan idean ns. korvan taakse. Esittelin jo tämän miehelleni :) Hyvää pian alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Samalla systeemillä teimme muutama vuosi sitten lumikärhölle telineen ja nyt on tarkoitus tehdä myös parille muulle kärhölle. Kestävä ja toimiva ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä siirsin ja istutin oman 'Paul Farges' lumikärhöni tuon korkeimman köynnösseinämän edustalle. Sen edellinen kasvupaikka imukärhövilliviinin läheisyydessä ei ollut hyvä, vaan villiviini jyräsi sen täysin alleen.

   Poista
 4. Hyvä työkuvaus, kiitos! Toteutus näyttää kivalta ja sait näköjään paljon uusia paikkoja kärhöille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt mitä köynnöksiä kehikkoon tulee. Lumikärhö on ollut jo istutettuna penkkiin ja odottanut vain tuekseen seinämää.

   Poista
 5. Hyvän seinämän ootta tehnykkin! Meillä ol samantyyppistä tarkotus keväällä tehä. Ei keretty kun ol niin paljon muuta ja jäi enskeväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo lankkupenkki peltojen läheisyydessä on ollut hieman liian avoin. Nyt seinämä tuo hieman suojaisemman vaikutelman ja kulkulaituritkin istuvat paremmin kokonaisuuteen.

   Poista
 6. Hieno toteutus, varmasti muutenkin hyvinvoivat kärhösi tulevat viihtymään tuolla mainiosti. Ja antaa mukavaa näkösuojaa.

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Tällaisia minäkin olen haaveillut. Köynnösseinämät ovat huikeita. Kärhöt ihan parhaita.

  VastaaPoista
 8. Taas hyvännäkööne ja toimiva ratkaasu. Kiva tua porrastus.

  VastaaPoista
 9. Tulipa hieno, tätä ideaa voin käyttää tulevan kasvihuoneen vieressä, saisin siihenkin kärhöjä.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoisen näkönen viritelmä, jolla on ollut ahkerat toteuttajat.

  VastaaPoista
 11. Ei huonompi seinämä ollenkaan! Raudoitusverkko tosi kätevää, minullakin sitä kotipihassa. Eilen paistoikin hetken aurinko ja pihalla oli kiva puuhailla. Iltapävällä tilanne sitten muuttuikin taas.

  VastaaPoista
 12. Hienon näköistä.
  Kiva saada uusia ideoita.
  kiitos.

  VastaaPoista
 13. Hyvännäköinen seinämä! Porrastus toimii hyvin eikä seinä ole tosiaan liian hallitsevan näköinen. Jaloangervot kukkivat komeasti. Eilen olikin todella ihana, lämmin päivä. Tänäänkin aamupäivä oli aurinkoinen, mutta nyt taass vaihteeksi sataa.

  VastaaPoista
 14. Kaunis ja selkeä seinämä. Siinä on kauniiden kukintojen hyvä kiipeillä.

  VastaaPoista
 15. Todella hyvä toteutus tämä pitää muistaa.

  VastaaPoista