Translate

lauantai 3. heinäkuuta 2021

Hankintoja


Tulotiemme varrella kasvaneiden  ja viime kesänä poistettujen kurtturuusujen tilalle ajattelin istuttaa edelleen ruusuja. Nyt ne vain tulevat vaihtumaan omajuurisiin Easy Elegance ruusuihin, jotka eivät tee lainkaan villiversoja ja ovat myös sekä taudin- ja talvenkestäviä lajikkeita. Aiemmin hankkimaani Easy Elegance ' Pinktopia' ruusuun olen ollut todella tyytyväinen, joten siltäkin pohjalta uskallan huoletta näitä ruusuja hankkia.

Paikallisessa Multasormessa pari viikkoa sitten  käydessäni sieltä valikoitui vain yllä kuvassa oleva 'My Girl' ruusu. Kunhan valitsemiani eri Easy Elegance lajikkeita tulee saataville, tarvitsen penkkiin vielä ainakin neljä ruusua lisää. Nyt niitä ei ollut valikoimissa tarjolla.


Viime vuonna valmistuneeseen takapihan uuteen lankkupenkkiin ostin 9kpl jaloangervoja. 


Tällä kertaa lajikkeina on punakukkainen noin 50cm korkea astilbe younique 'Ruby Red' kuvassa oikealla ja saman korkuinen, lilahtavakukkainen  astilbe younique 'Lilac' (kuvassa keskellä) sekä myöskin punakukkainen ja noin 50-60 senttinen japaninjaloangervo 'Montgomery' (kuvan vasemmassa etukulmassa).


'Ruby Red' (yllä) kiinnitti huomioni kauniin värisillä ja muotoisilla lehdillään, jotka poikkeavat hieman muiden jaloangervojeni lehdistä.


Saattaa olla, että mahdutan joukkoon vielä pari valkokukkaista jaloangervoa istutusta tasapainottamaan. 

20 kommenttia:

  1. Hyviä hankintoja! Minä ostin viime.e viikolla ruusuja ja syreenin. Toivottavasti lähtevät kasvamaan. On ollut niin kiva helle, jottei vaan uudet pihamme tulokkaat nuipahtaisi helteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä vastaistutettuja kasveja joutuu kastelemaan normaaliakin enemmän.

      Poista
  2. Minulla Easy Elegans ruusut eivät selvinneet kun hankin niitä ekaa kertaa. Nyt on kaksi kokeilussa ja ainakin ekan talven jälkeen ovat hengissä. Toinen on Music Box ja toista en muista. Music Box tekee hienot väriä vaihtava kukat.
    Jaloangervot ovat ihania, tykkäisin laittaa niitä paljon mutta meillä on niille liian kuivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, Easy. Elegance ruusujen kun pitäisi olla kestäviä oikeaan paikkaan ja kasvualustaan istutettuina.
      Jaloangervot ovat kyllä upeita ja suuria suosikkejani

      Poista
  3. Minäkin selailin aamulla ruusuja netistä. Vähän on pää pyörällä valtavasta määrästä lajikkeita. Toivottavasti Easy Elegance lähtee hyvin kasvuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se onkin, kun pitäisi löytää kauniit, talvenkestävät ja terveet lajikkeet.
      Toivotavasti.

      Poista
  4. Hyviä hankintoja, toivotaan että lähtevät hyvin kasvuun!!Angervoja on hankintalistalla täälläkin, niissä riittää värejä joista valita ja voi sommitella mielisiään kokonaisuuksia sitten niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näin pitkien helteiden aikana kaikki istuttaminen pitäisi jättää kyllä kokonaan, sillä kastelun kanssa joutuu olemaan todella tarkkana.
      Jaloangervoja on tosiaan nykyään saatavana hyvin moneen makuun ja jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa melko hyvin.

      Poista
  5. Toivottavasti hankinnat viihtyvät hyvin! Valkoinen jaloangervo kuulostaa hyvältä lisältä tuohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaloangervoryhmä vaatii kyllä raikastavaa valkoista.

      Poista
  6. Toivottavasti ruusut kestävät. Minulla kuoli heti pari EasyElegance-ruusua. Toisaalta olisin voinut istuttaa ne syvempään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen hieman ihmetellyt ohjeistusta, jossa Easy Elegance ruusut neuvotaan istuttamaan siten, että juurenniska jää vain kymmenen senttiä maanpinnan alle. Kääntävätkö ehkä ohjeet suoraan ulkomaalaisten istutusohjeiden mukaan?

      Poista
  7. Ruusuihin minä olen tänä vuonna tykästynyt ja niitä aion hankkia kyllä lisääkin.
    Jaloangervot on minun mieli perennoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusut ovat kyllä kauniita, mutta jaloangervot ovat minulle vielä tärkeämpiä huolettomuutensa vuoksi.

      Poista
  8. Minulla on tänä kesänä ollut ihan ihmeellinen pihankunnostusinto teidän puutarhabloggaajien kuvia katsellessa. Nytkin tuli heti mieleen, että ompa hieno ja oispa meilläkin... sitten taas havahdun, että ei taida rahkeet riittää :)
    Ruusut on kauniita, vaikkakin muiden pihoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeista saa kyllä kivasti inspiraatiota omiinkin tekemisiin.
      Ruusut ovat, mutta osin myös haasteellisia kasvatettavia.

      Poista
  9. Ny on miälenkiintoosta orottaa nuaren jaloangervojen kukintaa. Mulle uusia lajikkeeta. Paikat niille on tosin kortilla, jos kesät muuttuuvat näin kuiviksi.
    Wautsi ku sun kärhöt on taas hurijas vauhris :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt uusi lankkupenkki on ainakin tarpeeksi varjoinen, joten toivon uusien jaloangervojen viihtyvän siinä hyvin.
      Venyneet kyllä pituutta. Toivottavasti eivät kuitenkaan kukinnan kustannuksella.

      Poista
  10. Good purchases Anemone. I have had rose Easy Elegance but it didn't survive in the second winter. It need very dry soil in winter without water.

    VastaaPoista
  11. Good to hear Nadezda. Quite many plants need dry soil for the roots during winter time. That´s why our garden has undergroud drains near by the flowerbeds and also because the soil is clayey.

    VastaaPoista