Translate

torstai 1. heinäkuuta 2021

Kärhöt aloittelevat kukintaansa.

Loistokärhö 'Omoshiro'

Kärhöt ovat nyt alkaneet availla ensimmäisiä nuppujaan. Vielä hetki pitää malttaa odottaa kunnes ollaan ajankohdassa, joka on minulle ehkä se kaikkein kiinnostavin ja tärkein puutarhassa.

'Omoshiro' vietti pari vuotta haudattuna isossa muoviruukussa muurikivipenkkiin. Nostaessani alkuviikosta ruukun ylös penkistä  jouduin leikkaamaan sen kahtia, jotta sain juuria täynnä olevan paakun sitä suuremmin vahingoittamatta irrotettua ruukusta. Vielä enemmän haastetta tuotti jo pitkäksi venyneiden versojen ja juuri aukeamassa olevan ensimmäinen kukan varjeleminen. Sain kuitenkin kaunottaren istutettua ja tuettua tolppaansa ilman suurempia haavereita.

Tiukukärhö 'Arabella'

Tiukukärhö 'Arabella' alkaa taas tapansa mukaan olla täynnä nuppuja ja muutamia kukkiakin on jo auennut ihailtavakseni.

Arabellan kukan väriä on hieman vaikea saada kuvattua oikeanlaisena.



'Rouge Gardinal'in ensimmäiset kukat aukeamassa. Meillä ei sada, vaikka kuvasta voikin saada sen käsityksen, vaan sadetin on kastelemassa nurmikkoa.

Jalokärhö 'The President'


Viinikärhö 'Madame Julia Correvon'

Moni puutarhamme kärhöistä on kasvussaan tekemässä omaa pituusennätystään. 


Uudet kärhötuet alkavat suureksi yllätykseksi kohta jäädä osan kohdalla liian lyhyiksi, vaikka pisimmät tuet ovat 3,75 metriä pitkiä ja lyhimmätkin 2,75 metrisiä.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille.

14 kommenttia:

  1. Upeita! Kärhö on sitten ihania. Meidän kärhö on tänä vuonna kituliaassa kunnossa mutta jospa yritän antaa sille tekohengitystä teidän kärhöjen innoittamana 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöt ovat kyllä niin kauniita kukkiessaan, ettei niitä ilman enää osaisi olla. Onnea kärhösi elvytykseen.

      Poista
  2. Onpa mahtavan kokoiset kärhöt. Minun 'Omoshiro' on hankittu viime kesän'ä ja siihen on tulossa ainakin kaksi kukkaa, vähän kuin juhlan paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä venyttäneet mittojaan ihan kiitettävästi. Omoshiro on kyllä kaunis, ja hienoa, että se on jo nyt ilahduttanut sinua kukillaan. 👍👍😊

      Poista
  3. Oi, oi, mikä kukinta siellä pian odottaakaan! Sinun puutarhassasi pitäisi olla avoimet ovet kärhöjen kukinnan aikaan, tuollaista kasvuvimmaa ei monessa puutarhassa saakaan nähdä. En ihmettele, että odottelet puutarhasi huippuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Viime talvi oli kärhöille hyvin suosiollinen. Lumi pysyi, välillä sulamatta, maassa koko talven.

      Poista
  4. Vau! On kärhöillä pituutta. Ja laajuutta.

    VastaaPoista
  5. Minäkin olen ihaillut Omoshiron, Rouge Cardinalin, Miss Batemanin ja Arabellan kukkia täällä meillä. Ne ovat päivittäisen ihastelun kohteita. Muissakin näkyy suuria nuppuja.
    Sinun kärhösi ovat kasvaneet valtaviin korkeuksiin! Saat varmasti upean kukinnan. Niitä kuvia odotellessa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo pelkästään kärhöjen selviäminen talvesta on aina iloinen asia ja jos kukintakin vielä onnistuu odotetusti, mikä sen parempaa. Nautitaan siis täysin rinnoin kukinnasta.

      Poista
  6. On ihania kärhöjä sinulla! Kyllä ne vaan kasvavat hurjasti. Itselläni on melko matalat tuet, mutta haluaisin niiden kasvavan vähän vähemmän korkealle ja ehkä seurailevan tukea sivullekin päin.

    VastaaPoista
  7. Jes, tästä se lähtee! Sinun kärhösi kasvavat huikean korkeiksi ja nupuista päätellen ovat aivan pian täynnä kukkia. Meillä on muutama kukka 'Arabellassa' ja 'Multi Bluessa' auki, 'Voluceau' taitaa aukaista huomenna ensimmäisen kukkansa. Ja tietysti nuo pari vanhoilla versoilla yksittäisiä kukkia tehneet ovat kukkineet jo pidemmän aikaa. Sinisten kukkien sävyä on minun kamerallani mahdoton saada kuvattua oikeanlaisena. Pitänee satsata jatkossa enemmän valkoisiin ja punaisen sävyihin :D Aurinkoista heinäkuuta!

    VastaaPoista