Translate

torstai 9. syyskuuta 2021

Havujen muotoilu jatkuu

                         

Havujen muotoilu jatkuu edelleen. Nyt vuorossa ovat muutama vuosi sitten tavallisista 'Brabant' -tuijista muotoilemani rungolliset pallotuijat. Aiemmin havujen muotoilusta tekemäni postauksen eräässä kommentissa todettiin, että "olisi ollut kiva nähdä ne ennen leikkausta". No nyt otinkin sitten leikkauksesta ennen ja jälkeen kuvat. Yllä olevassa kuvassa vasemmanpuoleinen tuija on tosin jo leikattu valmiiksi. Oikeanpuoleinen tuija sen sijaan on vielä muotoilematta ja.... 


tässä se on valmiina. Kuten näkyy, runkoja tuijalla on kaikkiaan kolme, ja siksi latvan saaminen jotakuinkin pallon muotoon on ollut useamman vuoden operaatio. Yhdellä kertaa se ei tietenkään onnistunut, vaan leikkaukset on pitänyt tehdä aina vähän kerrallaan. Niiden myötä latvus onkin aina pikku hiljaa tuuhistunut ja yläosan oksista ylimääräisiä on päässyt paremmin typistämään tai poistamaan.


Kuva  metsän puolelta otettuna. Aika kivasti alkaa pyöreä muoto olla jo saavutettu.


Ehkä ensi syksynä näiden molempien muotoilu on jo helpompaa? Niin ainakin toivon.

10 kommenttia:

 1. Voi että näyttää kauniilta. Tuo mukavaa piristystä puutarhaan. Tulee ihan mieleen Keski-Euroopan puistot. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Monirunkoisena ovat olleet hieman haasteelliset muotoiltavat, mutta nyt alkavat näyttää jo aika kivoilta.

   Poista
 3. Ihailen taitojasi ja kiva, että laitat kuvia näistä. Rungollisena tuijapallot tuovat hauskaa rytmiä istutusalueille.

  VastaaPoista
 4. Komiat tuijat ☺
  Meillä kaksi tuijaa, jo monen vuoden vanhoja ja nyt tämän hellekesän jäläkeen taitavat molemmat olla historiaa. Olisikohan syytä antaa niiden vielä olla keväähin ja kattella miltä ne sitte näyttää.
  Mukavaa viikonlpooua Sinulle ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuijissa on vihreitä oksia ne kyllä todennäköisesti selviävät.
   Kiitos samoin.

   Poista
 5. Monirunkoisista tuijista tuli persoonallisia, terveen ja tuuhean näköisiä. Pitänee luopua turhasta kainoudesta ja laittaa sakset rohkeasti viuhumaan.

  VastaaPoista