Translate

keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Kelloköynnökset kukkivat vielä täyttä päätä

Jos harmittaa kasvihuoneessa vielä kypsymättä olevien tomaattien runsas määrä, niin harmittaa myös se, että ensi yönä ilmatieteen laitoksen mukaan täälläkin saattaa esiintyä mahdollisesti hallaa tai jopa pakkasta. 

Harmittaa lähinnä siksi, että molemmat terassin portaiden molemmin puolin ruukuissa kasvavat kelloköynnökset kukkivat vielä täyttä päätä ja .....

nuppujakin on avautumatta tosi runsaasti.

Tuntuu, että köynnös pääsi kukintavauhtiin vasta ilmojen viilentyessä ja vauhti on vain parantunut  syksyä kohti mentäessä.

Viime vuonna erehdyin viemään kelloköynnöksen koko kesäksi kasvihuoneeseen ja se osoittautui virheeksi. Köynnös teki vain muutaman kukan ja osa nupuista ei ehtinyt aueta lainkaan. Onko kenties niin....

                         

että vaikka kelloköynnös rakastaakin lämpöä, kasvihuoneessa sitä saattoi olla runsaasta kastelusta  huolimatta sille liikaa. 


 Katsotaan kuinka kelloköynnösteni käy. Suojaamaan kun en niitä enää ala.  

16 kommenttia:

 1. Upeita ovat niissä on vielä todella paljon nuppuja ja kukkia. Lehdet on saanut jännän punaisen värityksen. Sehän näissä on ja monissa muissa kuten daaliat juuri kun ne on niinsanotusti parhaassa kasvussa ja kukassa niiden tie päättyy paleltumiseen. Tämä on se syy miksi minä en ole niitä ottanut kasvatukseen. Samoin on tämän kelloköynnöksen kanssa yhden kerran olen sitä kasvattanut mutta minulta taitaa niiden kasvatus jäädä siihen yhteen kertaan.
  Hallaa on taidettu luvata koko maahan joten vääjäämättömästi ulkona kukinta harvenee. Aina on yhtä haikeaa luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet ovat kelloköynnöksellä kyllä todella kauniit. Täällä ei onneksi sitten hallaa tullutkaan, joten vielä saan nauttia kukinnasta.

   Poista
 2. Minäkin ihailen kelloköynnöksiä joka päivä, kukkia on valtavan paljon. Vielä on halla meidät kiertänyt, mutta varmasti ei mene kauan ensimmäiseen kunnon hallayöhön. En aio minäkään enää suojata kasveja kylmältä, kun ollaan jo näin pitkällä syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan jäi tuo halla tulematta, joten vielä pääsin pelkällä säikähdyksellä.

   Poista
 3. Kelloköynnöksesi on saanut jo mukavasti tummuutta lehdistöönsä. Ehkä se ei ole ihan valtavan hallanarka. Joka tapauksessa alkaa olle viimeiset hetket kukinnalle, ellei yöt lämpene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon, ettei kelloköynnös ole ihan sieltä arimmasta päästä paleltumaan.

   Poista
 4. Tänä aamuna oli ekan kerran auton ikkunat jäässä töihin lähteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei mittari sitten painunutkaan pakkasen puolelle.

   Poista
 5. Kauniita ovat. Toivottavasti jaksavat vielä avata kukkia. Minun kellokäynnökseni tuskin jaksaa enää pieniä nuppuja kasvattaa.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti kelloköynnöksesi eivät paleltuneet. Purppuraiseksi muuttuneet lehdet ovat niin kauniit ja kukat vielä siihen päälle. Minun kelloköynnöksissäni olisi jonkun verran nuppuja, mutta ei niissä näytä tapahtuvan mitään edistymisen merkkejä. Ehkä pari viikkoa sitten olleet hallayöt kävivät niiden kohtaloksi. Ehdin kuitenkin näkemään kaksi kukkaa avonaisena, joten ei ihan hukkaan mennyt niiden kasvatus. Ensi kesänä uusi yritys. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi yöpakkasta ei tullutkaan ja kukinta jatkuu edelleen. Toivottavasti kelloköynnöksesi vielä avaisi nuppujaan.
   😊😊

   Poista
 7. Onneksi ei vielä pakkanen iskenyt. Tämä on kyllä oivallinen kasvi ;)

  VastaaPoista