Translate

torstai 2. syyskuuta 2021

Lisää betonikivien ladontaa


Minulla on  takapihalla kasvihuoneen välittömässä läheisyydessä kaksi lähes vierekkäin olevaa lankkureunuksista penkkiä, joista toinen valmistui viime kesänä. Olen miettinyt ja pähkäillyt päässäni pitkään kahden penkin väliin jääneen välitilan toteutusta.            

               
Yhtenä vaihtoehtona olisi tietysti ollut istuttaa siihen kasveja, mutta siitä ajatuksesta luovuin melko nopeasti, sillä se olisi hankaloittanut aivan liikaa uuden, oikeanpuoleisen penkin hoitotöitä. 


Toisena vaihtoehtona mietimme mieheni kanssa vasemmanpuoleisen kulkusillan leventämisen kiinni uuden penkin reunaan ja köysikaiteen poistamista. Ei hyvä vaihtoehto sekään, sillä maanpinta laskee oikealle mentäessä ja uuden penkin reuna on ainakin kymmenen senttiä alempana.


Kun eilisestä käytäväprojektista jäi vielä runsaasti ylimääräisiä betonikiviä käyttämättä päätin, että jospa yksinkertaisesti vain ladon niistä käytävän myös lankkupenkkien väliin.

Kaivoin taas ylimääräisen soran pois ja tasasin sopivan pituista lautaa ja vatupassia apuna käyttäen pohjan vaateriin. Jyräsin lopuksi vielä pinnan jyrällä ennen kivien ladontaa. Tasaisen, vaaterissa olevan pinnan päälle olikin sitten todella helppo latoa kivet paikoilleen. Jäljellä oli enää reunoille tulevan soran levitys ja käytävä oli valmis. Kaksi itse valettua pyöreää betonikiveä mallailin vielä kokeeksi tuohon käytävän päähän. Katsotaan mitä niiden kaveriksi oikein keksin.

31 kommenttia:

  1. Tuosta tuli oikein kaunis toteutus 🤍 Ja todeta täytyy, että olet kyllä viitseliäs 🤍
    Mukavaa alkanutta syyskuuta 🤍

    VastaaPoista
  2. Hieno tuli tästäkin, oikein viimeistellyn näköinen 🙂 Nuo pyöreät laatat ovat kivat 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pyöreitä laattoja on tarkoitus valaa jossain vaiheessa vielä lisää.

      Poista
  3. Harmoninen lopputulos, joka sointuu kauniisti aiempien toteutustenne kanssa yhteen, hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Carola. Alue on entistä kuusikkoa ja se on tuonut omat haasteensa maan alla vielä risteilevien isojen juurien takia, joita kaikkia ei ole saatu poistetuksi.

      Poista
  4. Oikein kivan ja viimeistellyn näköinen. Ladonta on kiva myös. Taas harppaus eteenpäin tässä projektissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Alueen raivaus entisestä kuusikosta on kyllä teettänyt ylimääräistä työtä. Vaikka kaikki isot kannot urakoitsija onkin käynyt jyrsimässä kannonjyrsijällä, maan alle jäi vielä runsaasti juuria, jotka ovat hankaloittaneet projektia.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää! Siisti toteutus. Sait käytettyä ylijäämäkiviäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kivet riittivät juuri ja juuri myös tähän käytävään.

      Poista
  6. Interesting idea and well done. This work is hard, isn't it?

    VastaaPoista
  7. Siistiä jälkeä niin tässä kuin edellisen postauksen kulkureitissä. Työviikon aikana jäi paljon postauksia itse kultakin lukematta, joten olen nyt urakoinut useamman postauksen kerralla, jotta pääsen taas "reaaliaikaan" :D
    Tuohon lankkupenkin vierelle saa nyt näppärästi ajettua vaikka kottikärryt, jos tarvitsee kärrätä multaa, rikkaruohoja tai perennan juurakoita. Kivettyä väylää pitkin kottikärrytkin liikkuvat kevyemmin kuin pelkässä hiekassa. Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Kiitos. Totta, aina joutuu ottamaan huomioon, että kottikärryjen kanssa pääsee vaivattomasti kulkemaan töitä tehdessä.
    Kiitos samoin Minna.

    VastaaPoista