Translate

torstai 6. lokakuuta 2022

Pionihankinnat

Lidlissä on tänään tarjouksessa pioninjuurakoita ja kun miehelläni sattui sopivasti olemaan heti aamusta asiaa keskustaan, valtuutin hänet tsekkaamaan löytyisikö valikoimista kenties suosimiani valkokukkaisia pioneita. Ja löytyihän niitä.

'Krinklet White' on minulle täysin uusi ja entuudestaan tuntematon kiinanpioni-lajike. Googlatessa se sai suitsutusta kauneudestaan ja kestävyydestään. Tuoksuvat kukat ovat suuria ja korkeutta pionilla kerrotaan olevan 50-60 cm. Kukinta-aika on kesä-heinäkuu.

Kiinanpioni 'Immculee'lla on löyhästi kerrotut, tuoksuvat kukat ja korkeutta on 90-100 cm. Tätä minulla on hankittuna jo ennestään samoin kuin....


 ihanaakin ihanampaa, 80 cm korkeaa 'Dychesse de Nemours'iakin. (Alla kuva menneeltä kesältä.)


Iltapäivällä ostin muiden kauppaostosten ohella vielä 6 pussillista lisää juurakkoja, sillä valikoimaa oli vielä runsaasti jäljellä. Toisen ostamani Immaculeen lisäksi valitsin tällä kertaa alla olevia pioneja. Kaikkien tiedot olen imuroinut netistä, sillä yhdestäkään näistä pioneista minulla ei ole aikaisempaa kokemusta.


Kiinanpioni Coral Sunset

Coral Sunsetin kukkien värin kerrotaan vaihtuvan kukinnan edetessä korallista aprikoosiin. Korkeutta pionilla on noin 70-90 cm ja kukinta-aika on kesä-heinäkuu. 

 
Kiinanpioni Madame Emile Debatene

Vaaleanpunaiset kerrotut kukat, joissa ripaus hopeaa. Korkeus 75-100 cm. Kukinta-aika kesäkuun loppupuoli.


Kiinanpioni Catharina Fontijn

Erittäin suuri- ja kerrottukukkainen lajike. Kukat muuttuvat vanhetessaan lähes valkoisiksi. Tuoksu keskivahva ja korkeus 80-90 cm.


Kiinanpioni Inspecteur Lavergne

Inspecteur Lavergne on voimakkaan punainen ja melko kerrottukukkainen lajike, jolla korkeutta on noin 80cm. Kukinta- ajan sanotaan olevan pitkä ja ajoittuvan heinäkuulle.


Hybridipioni Paula Fay

Hybridipionit ovat ruohovartisten pionien tanakkavartisia ja aikaisin kukkivia risteymiä.

Paula Faylla on kirkkaan vaaleanpunaiset, miellyttävän tuoksuiset, puolikerrotut kukat keltaisilla heteillä. Kasvukorkeus 60-90 cm. Pystyt varret ja kaunis lehdistö. Pioni on voittanut APS:n (American Peony Society) kultamitalin  vuonna 1988. Tämä saattaa olla melko arka kasvatettava, mutta katsotaan kuinka sen kanssa tulee käymään. 

Olisi kiva tietää kasvatuskokemuksianne kyseisistä pioneista? 


21 kommenttia:

 1. Kauniita hankintoja. Itselläni on tuo Inspector L. Samantyyppinen kukiltaan kuin Sarah B. kukkivat lähes yhtä aikaa. Kaunis pioni, kuten muutkin hankkimasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti nämä kaikki menestyvät puutarhassamme.

   Poista
 2. Saat toivottavasti näistä ostoksista mahtavan kukinnan jatkossa!

  VastaaPoista
 3. Pionit on upeita kukkia. Niillä pitäis varmaan olla aina jotain tukea? Minun pionit oli aina nurin, kun niitä vielä täällä oli. Sitten ne päätti, että ne ei enää edes kasva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kerrottukukkaiset pionit tahtovat kukkien raskaan painon johdosta kumarrella maata kohden, ellei niitä tue mitenkään.

   Poista
 4. What a beautiful white peony.
  Peonies are wonderful flowers.
  Have a nice weekend

  VastaaPoista
 5. Komeat kukinnat noista tulee kun kasvuun pääsevät. Kerran ostin lidlistä pionijuurakot ja tuli ihan luvatunlaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait toivotunlaiset pionijuurakot. Toivottavasti omien juurakoiden kanssa on samoin.

   Poista
 6. Oi, miten hienoja pioneja. Meidän Lidlissä ei ollut ainuttakaan. Hyvä siinä mielessä, että säästyin "mopon karkaamiselta". Toivotan onnea ja reipasta kasvua pioneillesi!

  VastaaPoista
 7. Paula Fay on kasvanut minulla hyvin, ei mitään talvivaurioita edes viime talvena. Coral Sunset pionin ostin tänä vuonna, kukki pitkään ja väri on mahdottoman hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että Paula Faysta sekä Coral Sunsetista sinulla on hyviä kokemuksia.

   Poista
 8. Joidenkin lidlin pionien juurakoiden kanssa saa odottaa kukintaa, joskus kukkii melko pian. Krinkeled White on minulla, pikku hiljaa tuuheutuu. Ei ole edes parhaimmalla paikalla ja silti porskuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla Lidlin pionikokeiluja on entuudestaan vähän. 'Krinkled Whiten' sanotaan onneksi olevan kestävä.

   Poista
 9. Jestas mikä valikoima nyt sinulla on uusia pioneja istutettavana. Minulla ei ole mitään kokemusta näistä pioneista. Istutatko ensin ruukkuihin vai suoraan maahan. Toivottavasti kaikki onnistuu ja kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kyllä istuttaa kaikki pionin juurakot suoraan maahan. Toivotaan, että edes osa lähtisi hyvään kasvuun?

   Poista
 10. Pionit on aivan ihania. Kasvatuskokemusta ei löydy kun saan hengiltä kaiken elollisen mutta on ihanaa seurata tilejä joissa osaamista löytyy ❤

  VastaaPoista