Translate

keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Pionin juurakot istutettu

Maanantaina sain istutettua kaikki Lidlistä ostamani daalian juurakot niille raivaamalleni paikalle alapihan omenapuupenkkiin. 

Juurakonpala olisi saanut näköjään tulla vielä hieman enemmän vinoon, jolloin siihen kasva paremmin hiusjuuria. 

Sekoitin pohjamaahan ensin lannoitettua pussimultaa ja lisäsin kaikkien juurakonpalojen alle reilun kerroksen leca-soraa.

Istutusväli on noin puoli metriä.

Pionin juurakoiden päälle saisi istuttaessa tulla multaa vain noin 2-3 cm. Koska kuohkea pussimulta kuitenkin aina painuu kasaan talven aikana, tein pienet multaharjut jokaisen istuttamani juurakon kohdalle. Keväällä sitten tasaan harjut tarvittaessa. Harjusta vesi valuu myös paremmin pois, eivätkä juurakot pääse ainakaan niin herkästi mätänemään liiasta kosteudesta.

Omenapuupenkki on kokonaisuudessaan kohopenkki vaikkei sitä kuvista selvästi erotakkaan.

Kiven juurelle tuli lopulta vain kolme daaliaa. Kohotin kasvualustaa myös tässä kohdassa vielä hieman lisää.

Lähelle penkin reunaa istuttamieni pionien edessä kasvaa sini- ja valkokukkaista siperiankurjenmiekkaa ja pellonpuoleisessa reunassa erilaisia päivänliljoja. Kuvassa oikealla olevan marjaomenapuun edessä kasvaa myös päivänliljoja ja ihan penkin etureunassa on pikkusydäntä.


Lopuksi istutin etupihan kolmiopenkistä harventamani ja ylimääräisiksi jääneet asterit myös kiven reunaan. Varret ovat vielä katkomatta kuvanottohetkellä.


Loppuun vielä kuvakollaasi tämänhetkisistä pihan ruskapuskista.

12 kommenttia:

 1. Mun kokemuksen mukaan Lidlin juurakot lähtevät hyvin kasvuun ja saattavat kukkia jo seuraavana kesänä. Tulee kaunis kukkapenkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Katsotaan kuinka näiden menestymisen kanssa lopulta käy.

   Poista
 2. Näyttää tosi hyvältä! Tykkään kovasti tuon kunnostetun penkin muodosta ja olemuksesta puiden lomassa. Varmasti alueelle jääneet kasvit lähtevät hyvään kasvuun ja viihtyvät lisääntyneessä kasvualustassa. Minäkin odotan pionin juurakoita saapuvaksi matkahuollon kautta, ehkä pääsen tänään ne istuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Mistä muuten tilasit pionin juurakot?
   Mukavia istutushetkiä.

   Poista
  2. Tilasin Pionien kodista. Lidli myy varmasti halvemmalla, mutta olen ollut tähän asti tyytyväinen Pionien kodin taimiin.

   Poista
  3. Kiitos tiedosta. Pionien kodin pionit ovat varmasti laadukkaita ja lähtevät hyvin kasvuun. Joskus ovat olleet Helsingin puutarhamessuilla myymässä tuotteitaan.

   Poista
 3. Kaunis penkin muoto, toivottavasti daaliat kukkivat aikanaan kauniisti! Ihana ruskainen kuva puutarhastanne!

  VastaaPoista
 4. Mukava on varmasti ollu istuttoo juurakot uuteen penkkiin. Taiten oot homman tehny! Kauniit värit pensaissa sielläkin.

  VastaaPoista