Translate

lauantai 1. heinäkuuta 2023

Jalopähkämö

Tänään aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, mutta puolenpäivän jälkeen alkoi sataa ja siitä asti vettä onkin tullut ihan jatkuvasti. Ihanaa. Kyllä kunnon sadetta onkin odotettu kauan ja hartaasti. 

Nappasin aamulla ennen sadetta kuvia puutarhasta. Helppohoitoisella ja vaatimatomalla jalopähkämöllä on kuivuudesta huolimatta runsas kukinta. Tosin olen kyllä kastellut sitä aina silloin tällöin. Pidän kukkien väristä tosi paljon ja sahalaitaiset lehdetkin ovat minusta kauniita.

Jalopähkämön takana kasvaa riippahernepuu sekä vaaleanpunakukkainen, karmiininpunaisilla raidoilla varustettu, 'Hagley Hybrid' jalokärhö, joka ei näy kuvassa.


Saman penkin ihanasti tuoksuvat harjaneilikat. Vaaleiden kukkien sekaan on ilmaantunut myös kaipaamiani liljoja ja punaisia kukkia. Taustalla vasemmalla voimakkaan punakukkaiset ketoneilikat. 


 Sitten saman penkin taustalla oleva ja hyvin pitkäksi venynyt 'The Watcman' salkoruusu, jossa on jo paljon nuppuja. Sen kukat ovat hyvin tummanpunaisia ja lähes mustilta näyttäviä.


Vielä kuva saman penkin siemenistä kasvattamistani tsinnioista, jotka saivat hieman lannoitevettä juurilleen ja piristyivät heti silmin nähden.


Tsinnioita myös viereisen penkin pesäkuusen edustalla. 


Puolalainen loistokärhö 'Warszawska Nike' aukaisi tänään ensimmäisen purppuranpunaisen, kauniin ja samettisen kukkansa. Tämä kärhö on käynyt vaikeuksien kautta voittoon, sillä siirtäessäni sen aikoinaan kasvimaan kasvulaatikosta nykyiselle paikalleen se otti ja hävisi siirtoa seuranneena kesänä. Viime kesänä se kukki onneksi jo ihan hyvin. Nytkin nuppuja näkyy lupaavasti.
 

Tienvarsipenkin jaloritarinkannukset alkavat olla upeimmillaan. Nähtäväksi jää saako sade ne lakoamaan.

Mukavaa lauantai-illan jatkoa. Nautitaan sateesta me, joiden puutarha on riutunut pitkään kuivuudessa.

12 kommenttia:

  1. Onpa upea kukinta teidän jalopähkämöillä! Ja muillakin kyllä.
    Yhtä juhlaa kun saatiin sadetta pitkän kuivuuden jälkeen 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade oli niin hartaasti odotettu ja viimein sitä on saatu. ☔️☔️☔️

      Poista
  2. Upea tuo jalopähkämö.Kaunis lila väri.
    Ihanasti kukkii puutarhasi muutenkin.

    VastaaPoista
  3. Minulla on myös jalopähkämöä mutta kasvusto on aika vaatimatonta vielä taitavat olla liian kuumassa paikassa kuten monet muutkin . Ritarinkannus on kyllä upea näky ja tuo punainen kärhö .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt taisi olla jopa jalopähkämölle liian helteistä ja kuivaa.
      Harmittaa, kun valkokukkainen ritarinkannus ei kukkinut lainkaan. Liekö edes hengissä, kun on tuolla sinikukkaisten seassa.

      Poista
  4. Upeat ritarinkannukset, toivon todella, ettei teille lankea samoja kaatosadepilviä kuin tänään täällä. pionit ja ritarinkannukset olivat todella kovilla! Kauniisti näyttävät kukkivan myös harjaneilikat ja jalopähkämöt! Hyvin olet myös saanut tsinniat jo kukkimaan, minulla vasta muutama nuppu näkyvissä. Nyt alkaa kärhökausi lähestyä, sinulla siellä onkin tuet valmiina odottamassa kesän kukkaloistoa! Mukavaa heinäkuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sadetta on tullut aika hiljalleen, mutta rankempiakin kuuroja on aina välillä. Pionien kukinta alkaakin olla jo ihan loppumetreillä. Onneksi ritarinkannukset ovat kestäneet ainakin toistaiseksi sadekuurot melko hyvin.
      Kärhöjen kukinta on kyllä yksi kesän odotetuimmista asioista puutarhassa.
      Kiitos samoin.

      Poista
  5. Mahtava määrä sinulla on zinnioita sekä ritarinkannuksia. Minulla on kaikkea aina vain yhdestä pariin, joten niistä ei saa ihan vastaavia katseenvangitsijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhamme on onneksi aika suuri joten kasvustoista voi tehdä hieman laajempia.

      Poista