Translate

perjantai 30. kesäkuuta 2023

Jalokärhö OmoshiroJalokärhöistämme kukintansa aikaisin aloittava, 'Omoshiro' aukaisi ensimmäisen suuren ja kauniin kukkansa muutama päivä sitten. Nyt kukkia on avautunut lisää. 

Omoshiron kukan väri muuttuu vanhetessaan aika radikaalisti lähes valkoiseksi ja vain terälehtien reunat jäävät edelleen vaalean punaisiksi.


Tässä Omoshiron ihana kukka, josta näkee paremmin kukan oikean värin.


Myös nuppu on kauniin muotoinen.


Väri on todella kaunis.


Sitten kuvia kasvihuoneen vierustan lankkupenkin kauniisti kukkivista 'Claude Shride' marhanliljoistaAuringonpaisteessa otetut kuvat eivät ole nyt lainkaan parhaita mahdollisia, mutta näillä mennään.


Siemenistä kasvattamani kosmoskukat ovat myös kukkineet jo jonkin aikaa. Lajikkeina ovat yllä oleva 'Gazebo Red' sekä alapuolella olevassa kuvassa ihana.....


'Candy Stripe' ja puhtaan valkokukkainen 'Purity'. Vielä kukinta ei ole mitenkään runsas, mutta nuppuja on ilmaantunut kuitenkin lupaavasti.
 

Kukat istutin pari viikkoa sitten kolmeen isoon, siniseen ruukkuun lankkupenkkien väliselle betonikäytävälle.


 Kalalaatikoihin keväällä hajakylvönä kylvetyt samettikukat kukkivat myös parhaillaan kasvihuoneen edustalla. Nämä siniseen ruukkuun istutetut sammarit ovat pisimmällä kukinnassaan, muissa ruukuissa on vielä vaisumpaa. 


Siemenet olivat omista kukista edellisvuoden syksyllä kerättyjä. Mukana oli myös hieman vanhempaa keräämääni siemenvarastoa. 


Hankin Lidlistä keväällä lisää kallan mukuloita entisten lisäksi. Ne lähtivätkin kasvihuoneessa melko nopeasti kasvamaan ja aloittelevat nyt kukintaansa. Kuten aiemminkin olen sanonut, kalla on niin ihana ja kerrassaan kiitollinen kasvatettava.


Tällä kertaa kukat ovat punaiset.


Lämpimässä varastossa talven ruukussa viettänyt lähetyssaarnaajankukka. Ostin viime keväänä sekoitepussin, jossa oli sekä puna - ja valkokukkaisia lähetyssaarnaajan juurakoita. Viime kesänä enemmistönä olivat punakukkaiset, nyt sensijaan on tullut vain näitä valkoisia.

Tänään on ollut todella helteinen ja kuuma päivä ja mittari näytti meillä korkeimmillaan 30 lämpöastetta.  Katsotaan millainen päivä huomisesta mahtaakaan olla tulossa?

11 kommenttia:

 1. Omoshiron kukka on kyllä niin hieno! Lähetyssaarnaja-kukasta en ollut ennen kuullutkaan, kiitos viisastamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvin kaunis.
   Lähetyssaarnaajankukka on varmaan monelle hieman tuntemattomampi.

   Poista
 2. Omoshiro on todella kaunis. Samoin marhanlilja Claude Shride. Sinulla kosmokset jo avautuvat. Katsoin eilen, että nuppuja on jo runsaasti, mutta yksikään ei ole vielä auennut. Eilen oli painostavan kuuma päivä. Nyt odottelen niitä luvattuja sateita, joiden olisi pitänyt jo alkaa. Odottavan aika on pitkä, varsinkin sadetta odottavan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain. Omoshiro on siitäkin mainio, että se kukkii aikaisin.
   Toivottavasti siellä teilläkin on nyt satanut? Täällä meillä vettä on tullut lähes koko päivän. Ihanaa.
   Kiitos samoin.

   Poista
 3. Kuumaa ja painostavaa on ilma. Omoshiro on upea, meillä se on ollut nyt pari vuotta se jalokärhö joka kukkii ensimmäisenä, aloitti jo kesäkuun puolessavälissä. Taidan kokeilla kallaa ensi vuonna, Lidlistä katselin juurakoita mutta en arvellut vielä ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt satanut lähes koko päivän ja lämpötilakin on laskenut sateen myötä. Omoshiro on tosiaan aikainen kukkija.
   Kalla on kyllä noussut yhdeksi suosikikseni. Suosittelen sen hankintaa lämpimästi.

   Poista
 4. Onpa kaunista kukkaloistoa. Minä sain tapettua tuommoisen vaaleanpunaisen kärhön luultavasti liialla hoitamisella. Olen etsinyt uusia taimia, mutta ainakaan täällä Nurmeksessa ei ole ollut kärhön taimia ollenkaan.
  Meillä on nyt satanut kaksi päivää kaatamalla. Vein sisäkukat ulos nauttimaan kesästä varjoon jo kesäkuun puolella, ja eilen piti kiikuttaa litimärät kasvit kuistille kuivamaan välillä. Onneksi yksikään ei ole altakastelu- tai umpiruukussa ja liikavesi pääsee valumaan pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No onpa harmi, että menetit oman kärhösi. Toivottavasti löydät jostain uuden tilalle.
   Täälläkin on nyt satanut oikein kunnolla aamupäivästä lähtien. Ihanaa, kun kastelun saa nyt unohtaa.

   Poista
 5. Omoshiro on minullakin ollut ensimmäinen kukkija loistokärhöistä. Se on kaunis eri vaiheissaan.
  Perjantaina oli todella painostavan kuumaa, mutta tänään olemme saaneet vettä ihan kunnolla, toivottavasti tekin olette saaneet sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio kärhö myös siitä syystä, että aloittaa kukintansa aikaisin.
   Nyt vettä on satanut täälläkin oikein kunnolla. Kyllä on helpottavaa.

   Poista
 6. 'Omoshiro' on upea kärhö. Meillä ei vielä kuki mutta nuppuja on, niin kuin on monessa muussakin. Ehkä joku muu ehtii kuitenkin ensimmäisenä kukkaan ennen 'Omoshiroa'. 30 asteen helle ja kuivuus kuulostavat tällä hetkellä niin utopistiselta ajatukselta, etten osaa edes kuvitella, miltä ne tuntuvat. Nyt kyllä paistaa aurinko mutta hetki sitten satoi kaatamalla ja uusi ukkosrintama näyttäisi olevan tulossa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista