Translate

tiistai 5. maaliskuuta 2024

Esikoiden siemenkylvöjäKuten joku teistä ehkä muistaakin, niin jostain syystä esikot eivät ole viihtyneet puutarhassamme, kevät- ja puutarhaesikkoa lukuun ottamatta. Itse arvelen, että kasvualustan pitäisi olla niille läpäisevämpää ja hiekkaisempaa, kuin mitä minulla on ollut niille tarjota. Lappalainen etelässä- blogin erittäin ystävällinen  Nila tarjoutui pyytämättäni lähettämään minulle omista esikoista keräämiään siemeniä, jos vain haluaisin. Sanomattakin on selvää, että tarjous oli minulle erittäin mieluinen. ISO KIITOS vielä kerran Nila.


En ole aiemmin kokeillut esikoiden siemenkylvöä ja pyysinkin sähköpostitse vielä lisävinkkejä Nilalta. 


Siemenet kylvin taimimultaan ja jätin ne peittämättä. Nila neuvoi laittamaan kylvöksen päälle vermikuliittia, jota minulla ei nyt valitettavasti ollut varastossa.Vain pussin pohjallinen perliittiä löytyi. Toisaalta joissakin ohjeissa neuvotaan kyllä jättämään siemenet peittämättä ja joissakin taas kehoitetaan ne peittämään. Toimin tietenkin Nilan hyväksi havaitsemien ohjeiden mukaan. Joten pitääkin hankkia vermikuliittia heti ehtiessäni. Nyt siemenet saavat olla muutaman päivän viileässä autotallista, mistä siirrän ne sitten kasvihuoneeseen. 


 

Sain Nilalta punaista, valkoista ja liilaa palloesikkoa, sekä lisäksi matalalla varrella olevia valkoisia ja punakukkaisia esikkoita. Lähetyksen mukana tuli vielä yksi pussi myös korkeamman varren omaavaa esikkoa.

Nyt on jännä nähdä miten kylvöt tulevat onnistumaan. Parhaani tulen kyllä tekemään.

12 kommenttia:

 1. Sinä ja Nila olette ihailtavan ahkeria 🌷
  Toivottavasti nousee ihanat kukkapaljoudet.

  VastaaPoista
 2. Esikot ovat ihania. Minä olen aiempina vuosina kylvänyt tavallisia kevätesikkoja ja ne itivät todella hyvin. Vähäinen valo on ollut esikasvatusvaiheessa joka vuosi ongelmana, mutta esikoista tuli ihan topakoita ja tuotekuvan mukaisesti monia ihania värejä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla omat kokemuksesi esikoiden onnistuneista siemenkylvöistä. Jospa minullakin on onni myötä.

   Poista
 3. Voi minähän ihan häkellyn minä en ole mikään taituri siemen kasvatuksessa .Rustassa on ollut halpaa vermikuliittiä mutta nyt ei vielä ollut . Minusta vermikuliitti pitää hyvin pinnan sopivan kosteana . Palloesikot voivat itää nopeastikin. Hyvää itämis onnea ❤️ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä turhan vaatimaton. Vermikuliittia on tuttua ja toimii tosiaan hyvin siemenkasvatuksessa.
   Kiitos. 😊

   Poista
 4. Toivottavasti itävät ja kasvavat hyvin!
  Ikävä kuulla, etteivät esikot oikein siellä viihdy – täällä kohtalotoveri, harmittelen samaa asiaa. Olen joskus kokeillut kylvääkin, mutta huonolla menestyksellä. Yksi kylvös taisi kyllä ihan vain kuolla kuivuuteen sillä aikaa, kun olin käymässä kaupungissa. Kotiin palatessani purkissa oli ehkä jokin ruskeaksi mennyt itu (tai sitten ei). Kylvöpuuhien kanssa ei oikein saisi poistua kotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoiden kanssa ei ole oikein onnistanut, mutta katsotaan kuinka käy? Kesämökillä ollessa on minunkin kasveistani osa kokenut kohtalonsa hoidon puutteessa.

   Poista
 5. Toivottavasti saat kylvöt onnistumaan ja esikoita kasvatettua näistä Nilan lähettämistä siemenistä. Nila oli oikein ystävällinen, pidetään peukkuja hyville taimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila oli nähnyt paljon vaivaa, joten toivon että nyt onnistaisi.
   Kiitos. 😊

   Poista
 6. Toivottavasti onnistuu, luulisi vielä kotimaisten siementen olevan hyviä itämään ja ainakin ovat tuoreita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet ovat tuoreita, joten se auttaa jo paljon. 😊

   Poista