Translate

sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Koska kukkii - haaste

 Sain jo jonkin aikaa sitten Rikkaruohoelämää- blogin Betweeniltä tämän jo perineeksi tulleen haasteen, joka on alkuaan lähtöisin Hiidenkiven Puutarha- blogista. Kiitos haasteesta Between.

Ensimmäinen valintani on nimensäkin mukaisesti ihanalta tuoksuva tuoksuorvokki. Viime keväänä sen kukinta ajoittui huhtikuun loppupuolelle. Nyt lunta on etupihalla vielä sen verran paljon, että arvelen kukinnan ajoittuvan myöhäisemmäksi, eli veikkaukseni on 28. 4.

Ensimmäiset krookukset kukkivat meillä viime vuonna 9. 4. Nyt veikkaukseni niiden kukinta-ajaksi on myös hieman myöhäisempi, eli 12. 4.

Kevätesikko kukki meillä viime keväänä kuvien mukaan myös ihan huhtikuun loppupuolella. Veikkaukseni  kukinta- ajaksi on 26.4.

Haaste lähtee tällä kertaa Ullalle Rannanpihassa- blogiin.

14 kommenttia:

  1. Suloisia kukkasia.
    Toivottavasti kevät pian tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täällä meillä on vaihteeksi taas pilvistä, mutta lämpöä on mittarin mukaan + 7 astetta, joten ihan keväistä alkaa jo olemaan.

      Poista
  2. Kiitos osallistumisesta ja onnea veikkauksiin! Suloiset lajit olet valinnut.

    VastaaPoista
  3. Onnea veikkaukseen. Aioin itse ottaa tänä vuonna kohteeksi tuoksuorvokin, mutta jäi sitten ottamatta. Krookukset voivat hyvinkin kukkia 12.4., jos lumen sulaminen jatkuu tätä tahtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt meni krookusten kukinta ajan veikkaus pahasti pieleen. Nimittäin ensimmäiset krookukset etupihan penkissä aloittivat kukintansa. Pääsiäisviikolla ollut yösade teki näemmä tehtävänsä ja penkin lumet sulivat ennätysvauhtia.

      Poista
  4. Kiitos haasteesta! Vastoompa siihen pikimmiten. Onnea veikkauksiin.

    VastaaPoista