Translate

tiistai 12. maaliskuuta 2024

Pihakuusen leikkaus



Aloitin eilen leikkaamaan ja muotoilemaan varastomme kulmalla kasvavaa metsäkuusta. Ensin tein oksasaksilla, eli sekatööreillä, karkeamman leikkauksen. Tänään pyysin sitten mieheni avuksi leikkaamaan latvan pitkillä, teleskooppivartisilla oksasaksilla, joilla korkealla huitelevat latvat saa katkaistua kätevästi ja turvallisesti maasta käsin.

Lopumuotoilun tein sitten akkukäyttöisellä oksaleikkurilla, jolla tapaan muotoilla myös muita pihamme havuja. Nyt kuusi on taas kuosissaan ja leikkauskin tuli tehtyä kahden "ÄMMÄN" välissä, eli marraskuun ja maaliskuun. Seuraava leikkaus tarvitseekin tehdä sitten vasta ensi keväänä.


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ostin kuusen taimistolta vuosia sitten. Leikkauksilla kuusi on pysynyt sopivan kokoisena tuossa varaston kulmalla.

      Poista
  2. Sinä osaat tämän leikkaus taidon .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vielä kuusi on aika harva, mutta eiköhän se tuosta leikkausten avulla ajan oloon tuuheudu.

      Poista
  3. Kuuset on siitä kivoja, kun niitä on helppo muokata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Leikkauksilla havuista saa tuuheita ja kauniita. Lisäksi ne saa pidettyä leikkauksin pidempään sopivan kokoisina.

      Poista
  4. Hyvä muistutus, kiitos. Minäkin taidan tänään ryhtyä leikkaamaan pieniä arboretumin serbiankuusia, haluaisin niitä tuuheita - eikä niiden tarvitse kyseisellä paikalla kasvaa jättiläisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Nyt on hyvä aika havujen leikkauksille. Kuuset saa pidettyä pitkään sopivan kokoisina ja tuuheina vuosittaisilla leikkauksilla.

      Poista
  5. Samoilla mietteillä tiälläkin. Täytyy tännään tuumasta toimeen tarttuu. Tuossa mehtäpuutarhassa on yks metsäkuusi ja sitä oon joka kevät leikelly.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusien muotoilu ja leikkaaminen on tosi kivaa ja vuosien saatossa havuista saa kivan tuuheita ja kauniita.

      Poista
  6. Nurmeksessa syttyy ihanat jouluvalot joka vuosi kauniin muotoiseen puuhun. Puu on todella tuuhea, kuin vihreä kartiomainen satukuusi. Olin aivan äimänä, kun kuulin, että kyseessä on ihan tavallinen metsäkuusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusista saa kyllä tosi kauniita ja tuuheita säännöllisellä leikkauksella ja valoisalla kasvupaikalla.

      Poista