Translate

maanantai 28. lokakuuta 2024

Puutarhatyöt tehtynä



Nyt ihan viimeisetkin puutarhatyöt alkavat omalta osaltani olla tehtyinä ja talvi saa siltä osin tulla koska tahansa. Mieheni on useampaan kertaan pitkin syksyä puhaltanut lehtipuhaltimella lehtiä kasoihin nurmikolta ja vienyt ne komposteihin muhimaan kerroksottain silputtujen perennanvarsien, kuunlilojen lehtien, sekä mullan kanssa. Itse olen lisäksi haravoinut nurmikkoa lopuista sinne lennelleistä lehdistä. Naapurin puoleisella rajalla olevissa lehtipuissa on tosin osassa lehdet edelleen varisematta, mutta kunhan ne tippuvat, niin pääsevät läheiseen penkkiin matojen ruoaksi ja penkkiä muhevoittamaan.


Suurin osa puutarhajätekomposteistamme alkaa tällä hetkellä olla ääriään myöden täynnä. Biolanin lämpökompostorikin pöhisee lupaavasti ja kahteen jyrsijäverkolla suojattuun Biolanin puutarhakompostoriin on talven ajaksi jätetty runsaasti tilaa jälkikompostointia varten.

Kävin viime viikolla myös puutarhan kukkapenkkejä läpi, kitkemällä niistä rikkaruohot, ja samalla siistin penkkien reunoja. Kosteasta maasta rikat lähtevät melko vaivatta ja mikäs on muutoinkaan ollut kitkiessä, kun säät ovat vuoden ajan huomioon ottaen olleet mitä parhaimmat.

Tänään kannoin kasvihuoneesta siellä edelleen täyttä päätä kukkivat ruusun ja pelargonian lämpimään varastoon talvehtimaan. Pelargoniasta katkoin kukkavarret surutta kompostiin, mutta ruusuun jätin kukat vielä paikoilleen.

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa ja kuun loppua kaikille.


 

3 kommenttia:

  1. Tuo on aika hieno hetki syksyllä - lumi saa tulla, puutarhan ja tarhurin talviunen aika alkaa, vaikka uskon, että tarhuri haaveilee jo uudesta kasvukaudesta ja talvellakin on kaikkea kivaa puuhaa!
    Mukavaa alkanutta uutta viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. No teillä on siellä kyllä puutarha kadehdittavan siistissä kunnossa odottamassa talven tuloa😍Mukavaa ja leppoisaa lokakuun loppua!

    VastaaPoista
  3. Mukavia syyspuuhia teillä siellä ja kaunista
    jälkeä🌸 Niin se talvi taas tulee pikkuhiljaa ja ilmat viilenevät.
    Syyshetkiä lokakuun loppuusi🍁

    VastaaPoista