Translate

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Todella vähäiseksi käy



Nimittäin puutarhan kukinta. Eilen kiertelin kameran kanssa katsomassa mitä kukkivaa vielä näin lokakuussa puutarhastamme löytyy. Kierros oli nopeasti läpikäyty ja olikin todettava, että kasvien kukinta on käytännössä kutakuinkin ohi.

Jalokärhöistä aina myöhään kukintana aloittava 'Jan Pawel II' vielä sinnittelee ja muutama avautumaton nuppukin näkyy ihan kärhön latvassa.


Tienvarsipenkissä sekä myös sisääntulon viereisessä kukkapenkissä muutamat, pientä pakkastakin pelkäämättömät orvokit, kukkivat muutamin kukin.



 

Muurikivipenkin maksaruoho on yllättäen aloittanut kukinnan uusintakierroksen.

Muutama ruusunkukka myös vielä löytyi.


                                     


Sisääntulon viereisessä penkissä nurmikon puolella, kukkii hieman ränsistyneen näköinen punakukkainen elokuunasteri, sinikukkaisen syysasterin (alla), vasta aloittaessa. On aina hieman arvoitus, ehtivätkö syysasterit kukkia kunnolla ennen kovempia pakkasia, vaikka se kestääkin melko hyvin syyshalloja.

Pensasmaiset ja tanakkavartiset syysasterit ovat mielestäni ihan kauniita kukkimattominakin. Tummanvihreät lehdet ovat myös plussaa ja korostavat kauniisti kukkien väriä. Syysasterien oikealla puolella kasvaa matalia pallotuijia ja kuvan vasemmassa kulmassa näkyvä pesäkuusi.

                     

 Loppuun vielä kuvia parista ruukuussa kukkivista ruukkuruususta. Valkokukkaisen ruusun sain vanhimmalta pojaltani äitienpäivänä ja se aukaisee yhä muutamia yksittäisiä kukkia ihailtavaksi, samoin kuin....


myöskin äitienpäivänä toiseksi nuorimmaiseltani saatu ruusu jonka siirsin pari päivää sitten takapihan uudesta pergolasta kasvihuoneen suojaan.


Kaksi sinnikästä pelargoniaa kukkii myös edelleen. Toinen kasvihuoneessa ja toinen ulkoa autotalliin talvehtimaan nostettu.


Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

1 kommentti:

  1. Vähiin alkaa kyllä tosiaan käydä jo kukinta puutarhassa täälläkin.
    Ihanat orvokit sinulla vielä siellä. Ne ovatkin sitkeitä sissejä, jotka eivät vähästä hätkähdä.
    En tajunnut itse nostaa äitienpäiväruusuani kasvihuoneeseen. Se olisi varmaan vielä jatkanut kukintaa.
    Kainuuseen luvattiin jo luntakin!

    VastaaPoista