Translate

tiistai 1. lokakuuta 2024

Daaliat nostettu

 

Turun tori

Eilen puutarhatöiden päätteeksi päätin nostaa vielä daalian juurakot ylös penkeistä, sillä pakkasöitä on nyt ennustettu useampia tälle viikolle. 22.9 ollut syksyn ensimmäinen pakkanenhan jo ehti kuihduttaa kaikki puutarhamme daaliat.

Daalioiden ylöskaivuun jälkeen tapaan varistella varovasti juuripaakuista enimmät mullat penkkiin. Tässä kannattaa olla varovainen, sillä mukulat ovat melko hauraita ja katkeavat herkästi, jos juuripaakkua käsittelee liian kovakouraisesti.



Brunäs

Juuripaakut minulla on tapana kuivattaa, joko autotallissa tai lämpimässä varastossa. Noin kymmenasteinen, ikkunallinen varasto on ollut hyvä talvetuspaikka daalioille ja etenkin vanhakantaiset lajikkeet ovat poikkeuksetta talvehtineet siellä täysin ongelmitta. Myöskään väliaineita, kuten kuivaa turvetta, en ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta laittanut niille lainkaan, vaan nostanut ne kuivahtamisen jälkeen suoraan laatikoihin. Jos laatikkoon tulee useampia juurakoita, lisään niiden väliin rutistettuja sanomalehtipalloja.


Syystyöt alkavat olla jo aika hyvällä mallilla. Seuraavaksi työn alla on havujen muotoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti