Translate

tiistai 8. lokakuuta 2024

Vähäinen ruska



Tänä syksynä ovat ruskavärit puutarhassamme harmittavan vähäiset. Oikeastaan ainoat jotka tällä hetkellä loistavat kauniin keltaisilla lehdillään, ovat tontin kulmassa olevat kaksi tammea ja niiden juurella kasvavat, lähes kauttaaltaan keltaisiksi värittyneet kuunliljojen lehdet.

                 


Edessa isompi tontinrajapenkin tammista, kuvattuna pihan suunnasta. Taustalla näkyvät naapurin puolella kasvavat koivut, haavat ja pihlajat, jotka tuovat hieman lisäväriä maisemaan.


Sähköpylväspenkin marja-aronia on sekin pikku hiljaa saamassa kirkkaan punaista väriä lehtiinsä.

Monirunkoiset, tavallisista Brabanteista pikku hiljaa pallomaisiksi muotoilemani tuijat.

Kaikki puutarhan muotoilua vaatineet havut olen nyt saanut leikattua tältä syksyltä valmiiksi. Kuten aiemminkin olen kertonut, tuijien monirunkoisuus on ollut kompastuskivenä pallomaisen muodon aikaansaamisessa. Etenkin oikeanpuolimmaisen tuijan kohdalla lopputulos ei, useampien vuosittaisten leikkausten jälkeenkään, ole ihan halutunlainen.  


 Olen karsinut myös etupihan muurikivipenkin Fastigiattojen ja Brabantin rungot osittain esille. Tuumin asiaa tosi pitkään ennen kuin lopulta uskalsin toteuttaa aikeeni. Keventyneeseen lopputulokseen olen kuitenkin jotakuinkin tyytyväinen. Enpä hoksannut ottaa ennen alaoksien karsimista kuvia tuijista. 

Tässä vanha kuva, jossa oikealla puolella porttia näkyvien tuijien alaoksat poistin kokonaan.

                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti