Translate

torstai 17. syyskuuta 2020

Syksyistä kukintaa.Jaloangervoista viimeisinä kukintavuorossa ovat nämä kauniin väriset jaloangervot, joiden lajiketta en enää edes muista, sillä niin pitkään ne ovat olleet jo puutarhassa.


Kukinta on hieman myöhässä, mutta se ei todellakaan haittaa, sillä nyt näistä osaa nauttia, kun muu kukinta puutarhassa alkaa olla vähäisempää.Taustalla olevat kärhöt 'Niobe' 'The President' ja 'Nelly Moser' ovat keskittäneet syksyn myötä kukintansa enää lähinnä latvaosiin.


Jaloangervo on kaunis lisä kukkakimpuissa ja kestää leikkonakin maljakossa aika kauan.


Tässä sama lajike taustallaan samansävyinen rantakukka. Rantakukan kukinta kestää todella pitkään ja sitä kannattaakin suosia jo pelkästään siitä syystä.


Kääpiöjaloangervo 'Pumila' , joka on vain noin 30 senttiä korkea, kukkii myös parhaillaan.

                             

Isohelokki 'Oenothera macrocarpa' on heinä-syyskuun kaunis kukkija. Sen kukat ovat suuret ja väriltään hyvin kauniin keltaiset. Minulla tämä kasvaa kasvimaan kasvilavassa. Auringonsuosijana paikka on sille sopivan aurinkoinen. 


'Yellow Orange' jaloruusu aukaisi vielä yhden ihanalta tuoksuvan kukkansa ilokseni samoin kuin.... 


Flammentanzkin


Syyspäivänhattu 'Rudbeckia nitida' on näyttävä kukkija korkeutensa ansiosta, joka on noin kaksi metriä. 


Anteeksi hieman suttuiset kuvat.


Henkiin kesän aikana herännyt 'Warszawska Nike' uhmaa sateita kukkimalla niistä piittaamatta samoin kuin....


'Nelly Moser'kin.

Tänään en enää päässytkään tekemään bloggausta vanhalla bloggerilla, mutta näyttäähän tämä käyvän  melko hyvin tällä uudellakin versiolla. Toiminnot vain ovat melko erilaiset kuin entisessä.

Mukavaa viikonjatkoa. Täällä myrskyn suhteen on rauhallista.

28 kommenttia:

 1. Tosi näyttävä kukinta tuas isoos jaloangervos, oli ny mikä tahansa. Rantakukkakasvuston mun pitää uusia. Son täysin jääny syysasterin jalakoohi, kukkien enää yhyrellä kukalla. Meillä Aila riahuu aikalailla. Ei tee pihalle miäli mennä puuhaamahan yhtää mitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun en muista enkä tiedä tuon jaloangervon lajiketta. Rantakukkaa aion hankkia itse lisää, jos vain sopivasti sattuu osumaan kohdalle.
   Täälläkin alkoi tuulla juuri kun pääsin kehumasta.

   Poista
 2. Minulla on samanlaista jaloangervoa, kuin sinun ensimmäisissä kuvissasi. Se on kukkinut nyt todella pitkään ja kasvanut varsinaiseksi hujopiksi. En tiedä jaloangervon nimeä.
  Warszawska Nike on minusta aivan upean värinen. Omani teki tänä kesänä vain pari pientä kukkaa. Iloitsen niistäkin. Pääasia, että on elossa.
  Hyvin onnistuit uudella bloggerilla. Ainakaan lukijan kannalta ei mitään outoa näy. Uusi blogger on vähän erilainen, mutta kyllä siihenkin alkaa jo tottua.
  Samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa. Toistaiseksi myrsky on ollut varsin maltillinen eli ei oikein myrsky vielä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin löytää muistiinpanoistani tuon jaloangervon lajiketta, mutta en löytänyt.
   Warszawska Nike on minunkin suosikkini. Voinet uskoa, että olin hyvin iloinen sen henkiin heräämisestä.
   Yllätyin positiivisesti, ettei suurenpia ongelmia tullut tämän uuden bloggerin suhteen.

   Poista
 3. Onpa kaunis tuo nimetön jaloangervo ja sopii hyvin rantakukan ja kärhöjen sävyihin. Monta lajia on vielä kukassa ja hyvä niin. Toivotaan, että puutarhasi säästyy myrskyn tuhoilta.
  Onnistuit hyvin uuden bloggerin kanssa, minä olen käyttänyt uutta versiota jo pidemmän aikaa ihan harjoituksen vuoksi - joka kerta siinä on ollut jotain pientä uutta edelliseen kertaan verrattuna, mutta eiköhän tuo kohta vakiinnu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloangervon värin lisäksi pidän siitä, että kukinnasta saa nauttia hyvin pitkään ja nimetön kasvaa myös melko pitkäksi.
   Minä uskon säästyneeni monelta harmilta, kun käytin vanhaa bloggerin sovellusta ihan viimeiseen saakka. Suurimmat ongelmat varmaan korjaantuivat matkan varrella käyttäjien antaman palautteen myötä.

   Poista
 4. Angervot ovat ihanan värisiä. Täällä alkoi tänään myllertämään. Bloggeria ei enää päässyt vaihtamaan vanhaksi tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä.
   Näin kävi. Vielä eilen se oli mahdollista.

   Poista
 5. Jaloangrvot ovat hienoja ja kestäviä kukkijoita. Vielä teillä on kukassa ruusja kärhöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloangervot ovat suuria suosikkejani. eri lajikkeita hankkimalla kukinnasta saa nauttia lähes koko kesän ja syksyn.
   Kärhöt kukkivat vielä, vaikka varsinainen kukinta alkakin olla jo ohi.

   Poista
 6. Mie oon sitämieltä, jotta tuo angervo on Kiinanjaloangervo Actilbe chinensis 'Suberba', miulla on tuota sammoo ja kahtelin papereistani sille nimen viikolla. Myllättiin tiällä penkki jossa kasvaa tätä samanväristä. Pitkä jopa 1,2m ja vähän myöhäsempi kun nuo matalammat jaloangervot. Kaunis! Kauniisti kukkii muutkin. Toivottavasti myrsky ei tie tuhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon tiedosta Ulla. Tämä jaloangervo kukkii tosiaan melko myöhään ja pituuskin sopii täysin tuntomerkkeihin.
   Täälläkin alkoi tuulemaan, mutta kovin pahaksi ei myrsky ainakaan vielä ole äitynyt.

   Poista
 7. Todella runsaasti on vielä kukintaa ilahduttamassa.
  Uusi bloggeri on minulle ainakin vielä opettelemista. Esim en keksinyt, mistä kuvia saa suurennettua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan saat suurennettua haluamaksesi näin. Kuvan lisäyksen jälkeen kikkaat ensin kuvaa, jonka haluat suurentaa. Tällöin aukeaa dialogi, josta löydät kuvakoko ikonin = neljäs ikoni vasemmalta jonka viereisestä alaspäin osoittavasta nuolesta pääset kokovalikkoon ja valitsemaan haluamasi kuvakoon.

   Poista
 8. Ihanan värinen tuo jaloangervo noissa ekoissa kuvissa.

  VastaaPoista
 9. Upean värinen jaloangergo 🤍 Ja kauniisti näkyy siellä kukinta jatkuvan muutenkin edelleen! Syysmyrsky on meillä näkynyt tänään kovana puuskaisena tuulena, mutta ei onneksi sen pahammin. Mukavaa syyskuisen viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Satu.
  Kuin myöskin sinulle. 😊

  VastaaPoista
 11. Upeat jaloangervot! Minulla kasvaa muutama myöhäinen saman sävyinen jaloangervo, mutta ovat kovin matalia. Luulin aikoinaan ostaneeni kookasta lajiketta, mutta onkohan se sittenkin matalaa `Pumilaa´? Taidankin siirtää ne toiseen paikkaan, jotta näen, saanko kasvamaan suuremmiksi, vai onko tosiaan kyseessä kääpiölajike. Olipa hyvä, kun teit tämän postauksen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä minun on isojaloangervo, joka kasvaa noin 1,2 metriseksi. Pumila on ainoastaan noin 30 senttiä korkea. Tämä ehkä antaa osviittaa sinulle.
   Kiitos samoin.

   Poista
 12. Onpa upean värinen angervo ja vielä sinulla kukkii muutakin kaunista ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 13. Angervot ovat kauniita syksyn kukkijoita. Minulla on työpaikalla tuota punertavaa ja valkoista ja kotona kahtakin eri punertavaa. Kotona ne ovat nyt aika huonoja, eivät edes paljoa kukkineet. Pitäisi tehdä uusiksi koko penkki. Saman penkin päässä kasvaa preerian angervoakin, joka uhkaa valloittaa koko alueen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angervot ovat kyllä näyttäviä. Tykkään myös siitä ettei niitä tarvitse tukea ja ne ovat terveitä. Niissä en näet ole koskaan havainnut minkäänlaisia kasvitauteja eikä tuhohyönteisiä.
   Minulla preeria- angervon kanssa vähän sama juttu. Se leviää hieman liian innokkaasti, mutta on mielestäni aivan upea kukkiessaan.


   Poista
 14. Onpa komea tuo kookas jaloangervo. Noin isona ryhmänä ovat oikein kunnon väripilkku syksyisessä puutarhassa. Ihanat kärhöt <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isona ryhmänä jaloangervot kyllä pääsevät oikeuksiinsa.
   Kiitos. Kuin myös sinulle. 😊😊

   Poista