Tämä 24 käytännöllistä laatikkoa sisältävä vanha lipasto alkoi näyttää silmissä jo aika tunkkaiselta ja vaati hieman ehostusta pintaansa.
Mieheni hioi lakan lipaston pinnasta epäkeskohiomakoneella ja lopuksi vielä hiomapaperilla käsin. Sisäosien reunat hän joutui myös hiomaan pelkästään käsin, sillä koneella sitä ei voinut tehdä. Se olikin koko projektin aikaa vievin homma sillä todella lujassa oleva ja tummunut lakka piti saada lipaston reunoista, jossa laatikot ovat, tarkoin poistettua, jottei tumma lakkapinta näkyisi laatikoiden ollessa paikoillaan.
Mieheni valitsi pintaan Osmo Colorin Puuvahan (ei ole maksettu mainos), joka jättää puun kuviot kauniisti näkyville ja korostaa kivasti puiden syitä.
Ensimmäinen vahakerros pinnassa. Käsittelyjä mieheni teki kaksi. Ensin pensselillä ja sitten superlonlastalla levittämällä. Lopuksi vielä pintojen kiillotus puuvillakankaalla.
Uusia vetimiä etsimme nettikaupoista. Muutoin olisikin ollut tarjolla hyvät valikoimat kauniita lipastoon sopivia posliininuppeja, mutta tarvittavaa 24 kpl määrää ei ollut harmiksemme saatavilla yhdestäkään tarjolla olleesta suosikista. Aikamme surffailtuamme, löysimme lopulta näitä kuparikeskustaisia ja kehyksisiä posliininuppeja lipastoon tarvittavan määrän.
Minulla itselläni oli jo pitkään ollut odottamassa vanha lakkapintainen ja koivupuinen kukkapylväs vaaleaksi maalaamista. Mieheni käsitellessä lipastoja, sain minäkin viimein kimmokkeen aloittaa kukkapöydän ehostukssen.
Hioin ensin pinnat lakasta puhtaiksi hiomakoneella ja yläosan pyörötapit käsin hiekkapaperilla. Hiomapölyjen huolellisen poiston jälkeen maalasin pinnat ensin valkoisella tartuntapohjamaalilla. Pohjamaalin kuivuttua vuorokauden maalasin pinnat vielä kahteen kertaan Teknoksen Aqua Futuran puolihimmeällä kalustemaalilla. Mieheni auttoi sen verran, että tasoitti kukkapöydän kannessa olleet pienet vioitukset puukitillä, joita maalikerrokset eivät täysin peittäneet. Kanteen tulikin kittauksen ja hionnan jälkeen lopulta kolme maalikerrosta.
Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Autotallin nurkassa tyhjän panttina lojunut kukkapöytä pääsi käsittelyn jälkeen taas käyttöön.
Kuin uusia huonekaluja. Vanhaa on ihana uudistaa. Minä kunnostin viime kesänä meidän puiset pirttikalusteet, samalla vahalla. Nyt etsin vanhoja harmaita lautoja ;-)
VastaaPoistaHuonekalujen ilme raikastui kyllä kivasti.
PoistaTodella kannatettavaa tuunata vanhoihin kalusteisiin uutta ilmettä, jos entinen pinta ei enää miellytä. Saitte aikaan siistiä jälkeä ja taas kalusteet palvelevat ”kuin uusina”.
VastaaPoistaVanhojen huonekalujen ulkonäön saa helposti muutettua pienilläkin toimenpiteillä. Joskus jo uudet vetimet riittävät saamaan uutta ilmettä.
PoistaKyllä kannatti ehostaa vanhat huonekalut. Nyt ne palvelevat teitä vuosia valoisammalla ilmeellään.
VastaaPoistaEtenkin tuo aulassa oleva lipasto laatikostoineen kannatti kunnostaa uuden hankkimisen sijaan, sillä se on vallan oiva monenlaisen pikkutavaran säilytykseen.
PoistaKivoja!
VastaaPoistaSaivat uutta käyttöaikaa tuunauksen myötä.
VastaaPoistaAivan ihania tuunauksia!
VastaaPoistaKyllä kannatti!!
ja nuo nupit tosi kaunit!
"silmät pesivät kaikki:))
Kiitos Liisa.
PoistaMuutenkin hieno lokerolipasto on nyt vielä hienompi. Pikku kaapista ja kukkakorokkeestakin tuli hienot. Kannattaa olla viitseliäs :)
VastaaPoistaKiitos. Itse pääsin tuunauksessa nyt vähällä mieheeni verrattuna.
Poistatodella kaunnit huonekalut, itse tykkään myös valkoisesta väristä, mulla samanlainen kukkapylväs myös
VastaaPoistaMinulla odottaisi samanlainen projekti muutaman senkin kanssa. Ajan kanssa tummunut mäntypuu alkaa näyttää tosi kulahtaneelta ja tunkkaiselle. Kiitti inspiraatiosta ja vinkeistä!
VastaaPoistaPintojen käsittelyllä saa kyllä raikasta ilmettä aikaan. Nyt vain pensseli heilumaan. 😊😊
Poistahienoja!
VastaaPoistaVoi miten hienoja niistä tuli! Tuo lipasto on aivan ihana! Hyvä te♥ Mukavaa syyspäivää♥
VastaaPoistaHienosti entisöidyt kalusteet ja kukkapöytä, olen itsekin joskus kunnostanut vanhan sorvatun kukkapöydän.
VastaaPoista