Translate

tiistai 6. huhtikuuta 2021

Harava on päässyt jo hieman heilumaan

 

Vaikka etupiha on vielä aika lailla luminen, on takapihalle päässyt jo hieman haravoimaan sinne talven aikana kertyneitä ja tuulen puista riepomia oksia.

Suurten pihakuusten alle oli oravien katkomista oksankärjistä muodostunut kuin suuri vihreä matto. Pelkästään niistä, haravointijätettä kertyi yllättävän paljon. Kasvihuoneen molemmin puolin, pieneltä alueelta kertyikin, muun roskan ohella, kahdeksan isoa ja täyteen ahdettua muovisäkillistä tavaraa maankaatopaikalle aikanaan kuljetettavaksi. 


Maassa oli myös runsaasti kuusista pudonneita käpyjä, jotka keräsin visusti talteen. Hakettamalla kävyistä saa nimittäin todella hyvää katetta penkkeihin.


Nyt alue on taas hetken aikaa siistin näköinen. Valitettavasti vain siihen saakka, kunnes seuraava kovatuulinen päivä taas koittaa. 

No ennen kuin edes ehdin julkaista tätä postausta se kovatuulinen päivä jo koitti. Täällä on satanut heti aamusta vuoroin räntää ja vuoroin aurinko on paistanut. Siis ihan tyypillistä Suomen kevätsäätä.30 kommenttia:

 1. Täällä ei haravat heilu, vaan lumilapio:D Minulla on aina keväisin se lumien levitysvimma. Näin yritän saada lumia sulamaan nopeammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumilapio heiluu kyllä välillä enemmän ja vähemmän täälläkin.

   Poista
 2. Siisti on alue nyt. Ja meillä oli myös tuulinen päivä ja lunta satoi viime yönä pari senttiä jo lähes paljaaseen maahan. Nyt lumi on tosin jo sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain kaivattaisiin lämpöisempiä yölämpötiloja.

   Poista
 3. Oi, miten kaunista tuli haravoinnin seurauksena. Hauska näkymä suurten kuusten alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurten kuusten alla on vähän kuin oma pihamaailmansa.

   Poista
 4. Voi miten siistin näköistä. Tuuli eilen ja tuulee tänään, ei puhettakaan, että pääsisi haravoimaan. Pitää toivoa että tuuli kuljettaa kaiken haravoitavan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haravoin alueen kolme päivää sitten. Eilen ja tänään ei pihalle ole juuri ollut asiaa.

   Poista
 5. Meilläkin on nyt kolmatta päivää jo kovaa tuulta ja lumi-räntäsadetta. Perjantaina haravoin ja siivosin jo muutaman kukkapenkin. Lunta on pohjoisreunalla vielä ihan riittävästi. Hakettamistakin aioin, mutta se siirtyi myöhemmäksi. Kävimme muuten termarikahveilla Ohtakarissa pääsiäisenä😄. Kevättä se on, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä takatalvi nyt on parempi vaihtehto, kuin myöhemmin keväällä. Oi, odotan niin kovasti taas Ohtakariin pääsyä.

   Poista
 6. Kiva otsikko. Tykkään haravoinnista ja siitä kun tulee siistiä. 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haravoinnissa näkee kyllä nopeasti sen aikaansaaman siistin lopputuloksen.

   Poista
 7. Nonii, soot päässy kans puutarhatöiren makuhun. Siistiä tuli. Onko tuasta alueesta ollu kuvaa koskaa ennemmi? Kivan ja ihan omannäköönen alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muista, onko koskaan aiemmin tullut ainakaan samasta kuvakulmasta aluetta kuvattua.

   Poista
 8. Niin kylmää, ettei yhtään tee mieli mennä ulos! Vaan eipä meillä vielä haravoimaan pääsekään, lumilapiolla ennemin riittäisi töitä. Käpyhake kuullostaakin hyvältä ajatukselta! Laitatko alppiruusujen alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kylmäksi ja viileäksi meni.
   Kuusenkäpyhake on todella hyvää, etenkin happamaa kasvualustaa vaativille kasveille. Kyllä. Alppiruusujen alla käytän sitä myös.

   Poista
 9. Kappas kummaa, käpyhake on varmasti mainio lisä happaman maan kasveille, en ole osannut ajatellakaan.
  Kevättuulet ovat melko vinhat ja roskaa riittää haravoitavaksi. Mutta edes hetken on siistiä. Hieno tunnelma kuusien alla, tosi kauniit varjot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenkävyistä saa hakettamalla tosi hyvää ja ilmaista katetta. Männynkävyt sen sijaan ovat liian kovia haketettavaksi ja niillä hakettimen terät vain tylsyvät.

   Poista
 10. Hei, älä ohita tätä viestiä !!!
  Olen Simon Durochefort, olen vakava ja rehellinen sijoituspankkiiri, olen ollut rahoitus- ja sijoitusalalla useita vuosia. Joten jos tarvitset kiireellistä taloudellista apua, ota minuun yhteyttä tänään hyötyäksesi siitä. Tyytyväisyytesi on 100% taattu.
  Lisätietoja, WhatsApp tai sähköposti.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista
 11. Heti näyttää vähän keväisemmältä kun on harava huiskinut :)

  VastaaPoista
 12. Oletpa saanut paikat siistiksi. Täällä on koko pääsiäisen tuullut niin kovaa, ettei haravoinnista ole ollut mitään hyötyä. Tykkään kyllä haravoida, eikä silloin kylmyyskään haittaa. Tehdessä tulee kuitenkin lämmin.

  VastaaPoista
 13. Ihanan näköistä tuolla kuusien alla. Hyvä vinkki tuo käpyjen käyttö, laitan korvan taakse ;)

  VastaaPoista
 14. Tosi ihanan siistit kuusen alukset.
  Ahkerasti on harava heilunut ☀😊
  Kiitos käpyvinkistä:) 🤎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Käpyjä kyllä kannattaa hyödyntää hakettamalla.

   Poista
 15. Harava on heilunu! Siitä se vähän kerrallaan kesäkuntoon puutarha siistiytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ja tänään pääsin jo hieman siistimään myös perennapenkkejä. Tänään hyytävä ilma ajoi kuitenkin melko pikaisesti takaisin sisätiloihin.

   Poista