Translate

lauantai 17. huhtikuuta 2021

Pystyleikkuri, nurmikon ilmaaja ja sammalenpoistaja

 

Mieheni hankki viime syksynä tämän nurmikon pystyleikkurin.  Nyt sitten leikkaajaa on parina päivänä päästy ensi kerran testaamaan. Leikkuri siis ilmastoi nurmikon ja samalla poistaa siinä mahdollisesti olevan sammalen. Laite vaikuttaa tosi tehokkaalta. (Ei ole muuten maksettu mainos). Se on lisäksi hiljainen ja mieheni mukaan myöskin miellyttävän kevyt käyttää.


Enpä olisi millään uskonut, mikä määrä huopaantunutta ja kuollutta nurmikkoa nousi ajon aikana maanpinnalle kerättäväksi ja kompostiin vietäväksi. Nurmikko näytti  myös hiukkasen vihreämmältä, kun pintaan noussut aines oli ajon jälkeen  haravoitu pois.


Mieheni ilmastoidessa nurmikkoa, olen itse siistinyt kukkapenkkejä, haravoinut pihaa ja nauttinut lintujen ihanasta kevätkonsertista

Hyvää viikonloppua.

12 kommenttia:

 1. Huomenna heittelen lannoitetta ja tänään harrastin haravointia! Voi siis puutarhakauden alkaneen! Mahtavaa kevätsäätä tarjolla!!

  VastaaPoista
 2. Tällaisesta laitteesta en ole ennen kuullutkaan, hyvä jos saatte siitä apua. Eilen oli jälleen niin ihana sää :).

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tehokkaalta ☺
  Aurinkoista pyhäpäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. En tiennytkään, että noita on myös kotikäyttöön. Tapiolan suurilla nurmialueilla olen nähnyt traktorin vetämiä pystyleikkureita.

  VastaaPoista
 5. Kerroin miehelle tuosta laitteesta ja meitä alkoi naurattaa ajatus siitä, että tuollaisella ajaisi meidän pihan, jossa on sammalta vähän siellä sun täällä, kun on vanha piha. Siinä sitten olisi piha mustanaan ;D
  Uudemman nurmikon hoidossa varmasti pätevä laite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on toimiva laite myös vanhalle nurmelle. Repii tosiaan sammaleen irti ja piha on kun taistelutanner käytön jälkeen. Nurmelle levitellään hiekkaa joka haravoidaan jäljelle jääneen ruohon sekaan. Mullikolle menneille alueille kylvetään ruohonsiementä. Uusi nurmi lähtee nopeasti kasvamaan ja valtaa alan sammalpaikoilta.

   Poista
 6. Hyvä ja toimiva laite .
  Miniä ja poika ostivat viimekesänä kyseisen laitteen.
  (minä taas tykkään sammaleesta:)
  Hyvää aurinkoista viikkoa!.Sinulle Kruunuvuokko 🌞💛🌷

  VastaaPoista
 7. Mahtavan hieno juttu! Me juuri mietiskelemme mitä kannattaisi tehdä kun nurmikossa on erinäisiä vajoamia, painumia, kuoppia siellä täällä, ja sammaltakin päässyt kasvamaan. Pisteet teille ahkeruudesta ja yritteliäisyydestä! 💕

  VastaaPoista
 8. Meillä ei montaa karvaa pystyhyn jäisi, jos tuallaasella pihan kiärtääs.

  VastaaPoista
 9. Sama täällä ei montaa karvaa pystyyn jäisi meillä on niinpaljon sammalta niin kotona kuin mökillä. Mutta hienoa jos olette tyytyväisiä ostokseen.

  VastaaPoista
 10. No nyt on kone! En ennen oo kuullu tämmöstä konetta olevankaan. Meilläkin on sammalta nurmikolla, sateet on happamoituneet ja aurinkoisillekkin paikoille on ilimestyny sammalta vaikka kalakitaan nurmikkoo. Sammal on sinnikäs seleviytyjä!

  VastaaPoista