Translate

tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kiinanruusu ilahduttaa edelleen.Minua on harmittanut, kun kiinanruusuni on avannut nuppujaan aina vain yhden kerrallaan. Nyt siinä on kaksi kukkaa auki. Jospa se kevään edetessä aukoisi nuppujaan runsaamminkin ihasteltavaksi.


Pidän kovasti kukan väristä. Kamera ja tietenkin näyttö hieman väriä vääristää.


Olen usein miettinyt kuinka osaa erottaa kiinanruusun ja kiinankellon. Lehdet ovat mielestäni kiinankellolla pitkulaisemmat ja ne saattavat olla kirjavat, mutta muuten.... osaako joku vastata miten nämä kaksi kaunotarta  parhaiten erottaa?

Sää näyttäytyy edelleen hyvin koleana ja lähipäivinäkään ei asiaan näytä muutosta olevan tulossa. No, näillä mennään ja odotellaan, jospa ne lämmöt pian palaisivat.
28 kommenttia:

 1. What a pretty hibiscus flower! I do not know how to distinguish them and to say honesty I thought theses species are the same.
  Your home climate suits your plant therefore it flowers.

  VastaaPoista
 2. Kiinankellosta koskaa kuullukkaa, joten en osaa auttaa. Mutta hyvän färine kiinanruusu :)

  VastaaPoista
 3. Kukka näyttää ihan valtavan kokoiselta! Vai onko sitten kuvakulma sopiva :)
  Kaunis ja erikoinen väri.

  VastaaPoista
 4. Kivan vaaleanpunainen versio ja vielä monta nuppua avautumatta. Mulla oli pitkään kerrottu tummanpunainen. Sitten vaihdettiin sähköpatterit uusiin, ja sen jälkeen ei ole tarvinnut huonekasveja pahemmin hoitaa. Kuolla kupsahtivat toinen toisensa jälkeen. Juuri annoin jäljellä oleville uutta multaa. Kiinankello on ihan outo mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. Meillä on lattia- ja kattolämmitys ja se on kasvien kannalta osoittautunut hyväksi.

   Poista
 5. Oi, oikein hyvä väri tällaisen pinkin ystävän silmään.

  VastaaPoista
 6. Kirjavalehtinen kiinanruu minulla on ollut joskus mutta kiinankellosta en ole koskaan kuullut. Kaunis on kukallasi väri.

  VastaaPoista
 7. Kolean kevätsään harmitusta helpottaa, kun voi katsella noin upeaa kukkijaa 🤍 Sävy on kyllä kaunis ihan näin kuvissakin.
  Mukavaa vappuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kauniin värinen kiinanruusu. Minulla on aina ollut sitä peruspunaista ja vielä vuosi sitten kellanoranssi, joka myöhemmin kuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole ollut kiinanruusua vuosikausiin ennen tätä ja olenkin iloinen, että olen saanut pidettyä tämän hengissä.


   Poista
 9. Onpa ihanan värinen!
  Mulla on keltainen ja punainen, joka ei ole kyllä kukkinut moneen vuoteen...

  VastaaPoista
 10. Ihanasti kukassa! Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista